Świat kolejek wąskotorowych SMF
19 Kwietnia 2026, 23:42:29 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Mlawska Kolej Dojazdowa SKPL  (Przeczytany 67918 razy)
grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 847 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« : 06 Października 2005, 00:09:50 »
0

Witam wszystkich zainteresowanych Mlawska KD

Od najblizszego poniedzialku (11 pazdziernika jesli sie nie myle) rozpoczynamy prace na Mlawskiej KD. Kolejka rusza juz pod koniec pazdziernika i bedzie obslugiwac przede wszystkim ruch towarowy.
Z tej strony pragne zaapelowac do wszystkich ktorym nieobojetny jest los kolejek waskotorych w Polsce o aktywne przylaczenie sie do przywracania dawnej swietnosci stacji. Zapraszam kazdego kto chce pomoc na stacji, poznac linie, posmakowac waskotorowego klimatu. Prosze jednak o powazne potraktowanie sprawy. Czekam na tych ktorzy naprawde chca pomoc, a nie tylko zza swego monitora dawac dobre rady, czy ogladac kolejne zdjecia z kolejki.

Jesli jestes zainteresowana/zainteresowany pomoca przy Mlawskiej KD prosze o kontakt telefoniczny 506 665 285 o kazdej porze.
Licze i czekam na wasza pomoc.

Wszystkim teoretykom kolejnictwa na wstepie dziekuje i prosze o niedopisywanie kolejnych postow w stylu "ja bym zrobil inaczej, tak sie nie robi" itp. Nie potrzebujemy tego.

Pozdrawiam
mgr Grzegorz Sykut
Naczelnik Mlawskiej KD - SKPL

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
Ariel Ciechański
Administrator
Długość toru:: 973 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 06 Października 2005, 08:55:15 »
0

Cytat: "grzegorz_sykut"

Pozdrawiam
mgr Grzegorz Sykut
Naczelnik Mlawskiej KD - SKPL

Zdaje się, że należą się podwójne gratulacje ;-) z okazji tytułu i funkcji :-)

Pozdr.<br />CAr.<br />
arti281
Dyrektor
Długość toru:: 512 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 06 Października 2005, 15:57:21 »
0

Pozdrowienia oraz gratulacje.
Myślę że fachowcy się nią zajeli tak więc nic dodać nic ująć.
bigbird
Młotkowy
**
Długość toru:: 108 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 06 Października 2005, 18:09:39 »
0

Niestety nie mam mozliwosci wam pomoc niemniej jednak zycze wam powodzenia. Mam nadzieje, ze uda sie uruchomic rowniez przewozy pasazerskie na Mlawskiej KD - tak wspaniale byloby sie przejechac do Makowa...
ok333
Dyrektor
Długość toru:: 596 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 06 Października 2005, 19:51:40 »
0

Grzegorzu - emgieera gratulowalem, funkcji nie...niech Ci sie wiedzie.
Trzymam kciuki. Czy jest u Ciebie gdzie przenocowac?Albo podaj jakis hotel,zajazd,pryw.kwatere,schronisko.Bo kto wie,bo kto wie?...

Pozdrawiam z Kaliskiej KD - SKPL

Andrzej Matusiak

Ratujmy Koleje Waskotorowe  !!!
-----------------------------------------------
,, Najlatwiej niszczyc .
   Trudno zachowac to , co warte zachowania.''
Wislawa Szymborska
grzegorz_sykut
Global Moderator

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #5 : 06 Października 2005, 23:35:09 »
0

Co do noclegu to w tej chwili trudno mi powiedziec, ale jesli ktos przyjedzie i spolecznie popracuje, na pewno znajdzie sie dla niego miejsce. Jestem otwarty na wszelkie spoleczne inicjatywy, mimo ze kolejka ma charakter komercyjny to nie zapominam skad sie wywodze i tak jak wy jestem przede wszystkim milosnikiem waskich torow.

Powiem tak - Licze na was ogromnie, nawet nie wiecie jak bardzo licze na was Milosnicy Kolei. Roboty jest duzo, jednoczesnie duzo szans na ciekawe inicjatywy, ciekawe pomysly itd. Ta kolej tez moze byc tworzona przez was

Zapraszam wszystkich chetnych do Mlawy, szczegolnie w tygodniu kiedy sie najwiecej dzieje. Dzieki za dobre slowo.

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
kolejdojazdowamarecka
Gość
« Odpowiedz #6 : 08 Października 2005, 17:50:17 »
0

Dzizes, ale jazda.

Jak mnie żona puści przyjade, ale najpierw chciałbym zajechać do Nałęczowa na murowanie okien.
Kudłaty
Nowicjusz
*
Długość toru:: 12 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 09 Października 2005, 21:16:15 »
0

Bardzo się cieszę, że na Mławskiej KD znów zacznie się coś dziać. Już brakowało mi rumunów na trasie ... i aż szkoda było patrzeć jak szyny rdzewieją i zarastają. Powodzenia.
ok333
Dyrektor
Długość toru:: 596 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 10 Października 2005, 14:09:42 »
0

Dla Kolegow chetnych  i chcacych odwiedzic Mlawska KD i Kolege Naczelnika mam cos do poczytania :

http://www.mlawa.um.gov.pl/kolejka.htm
a jak juz przeczytacie pomyslcie o kasie i zamawiajcie hotel :

http://www.eholiday.pl/noclegi/mazowieckie/M%B3awa/Hotel_Mława/1425

najtaniej w czworeczce z lazienka,restauracja - 50 mk,srednia cena obiadu 15,-PLN . PIWO TEZ JEST!!! oraz  SAUNA .Dla grup znizka !Warto sie potargowac.
Jak znajde jeszcze cos tanszego podeslw.

Pozdrawiam / Ciebie Grzediu takze/

ok333

Ratujmy Koleje Waskotorowe  !!!
-----------------------------------------------
,, Najlatwiej niszczyc .
   Trudno zachowac to , co warte zachowania.''
Wislawa Szymborska
grzegorz_sykut
Global Moderator

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #9 : 11 Października 2005, 08:45:29 »
0

Witajcie

Od dzisiaj tj wtorek (11.10.2005) od godziny 10-11 stacja Mlawa Wask zostaje obasadzona zaloga pracownicza. Rownoczesnie rozpoczynamy prace na stacji oraz na szlaku przy przywracaniu do ruchu Mlawska Kolej Dojazdowa SKPL.
Wszystkich chetnych do pomocy chcialbym zaprosic do odwiedzenia Mlawy i naszej kolejki. Kazdy bedzie tutaj mile widziany, szczegolnie ten kto zechce popracowac spolecznie przy naszej kolejce.
Jestesmy od poniedzialku do piatku, na weekendy prosze wczesniej sie zapowiadac, bo na weekendy nie pracujemy.

Kontakt ze mna jedynie telefoniczny bo internetu w Mlawie nie mamy. W razie potrzeby prosze dzwonic.
telefon 506 665 285

Zapraszam w imieniu swoim i pracownikow.

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
grzegorz_sykut
Global Moderator

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #10 : 16 Października 2005, 18:22:56 »
0

mija wlasnie pierwszy weekend odkad zainstalowalismy sie na Mlawskiej KD na dobre. Warunki narazie sa dosyc ciezkie jednak z dnia na dzien stacja odzyskuje dawny blask. Z racji jej sporych rozmiarow a z drugiej braku tylu pracownikow troche wolno to idzie, ale widac juz pierwsze efekty. Obecnie trwa przede wszystkim wykaszanie trawy rosnacej w torowisku zas od przyszlego tygodnia rozpoczynamy przeglad taboru i prace na szlaku. Oczywiscie caly czas czekamy na wasza pomoc i liczymy na szerszy udzial w temacie Mlawskiej KD niz tylko zza klawiatury komputera. Zapraszamy rowniez MK z okolicty, aby wlacztyli sie w przywracanie dawnego blasku tej kolejce.
Pragne rowniez podziekowac kol. Romkowi, ktory zjawil sie ostatnio i wspomogl nas swoja praca oraz ko. Kamilowi z Mlawy, ktory takze nam pomagal. Jeszcze raz serdecznie zapraszam. Za tydzien postaram sie moze wrzucic zdjecia jesli uda mi sie je zrobic

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
Bernard
Młotkowy
**
Długość toru:: 86 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 20 Października 2005, 19:02:08 »
0

Jest duża szansa, że w sobote będę jechał przez Mławę. Stąd mam pytanie, czy jest możliwośc wstępu na teren stacji KD nieniepokojonym i porobienie zdjeć? Pamiętam za dawnych czasów Stacja była ogrodzona i zamknięta.

"Jutro to dziś, tyle, że jutro"     81'
grzegorz_sykut
Global Moderator

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #12 : 21 Października 2005, 12:08:06 »
0

Stacja przez weekend jest pilnowana, jednak nie powinno byc problemu ze zwiedzaniem.  Byleby niezbyt inwazyjnie i nachalnie, bo wtedy moga byc problemy. A chetnych do zobaczenia Mlawskiej KD w akcji zapraszam w tygodniu. Oj sie bedzie dzialo

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
Bernard
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 24 Października 2005, 13:59:58 »
0

Niestety za krótko byłemw Mławie, żeby jeszcze skoczyć na KD. Nastepnym razem postaram się być.
Rozumiem, że idąc od strony przejazdu kolejowego, przez główną bramę, można obecnie spokojnie wejść?? Za czasów PKP była ona zamknięta na klucz.
Co do robienia zdjęć: Jeżeli nie tańcuje się po taborze i nie wchodzi się tam gdzie nie trzeba, to nie powinno być z tym chyba z tym problemu?

PS. Które lokomotywy Lxd2 z Mławy sa sprawne na tą chwilę, a któe mają statut odstawionych?? Czy jest tam jeszcze jeden wagon 3Aw (ex Gdańskie KD)? Spis z 2001 roku, który posiadam wydaje się być nieaktualny.

kolejdojazdowamarecka
Gość
« Odpowiedz #14 : 24 Października 2005, 14:18:38 »
0

Z.T.C.S. to wszystkie są rozbebeszone i nie do uruchomienia bez wstawienia tego co ukradziono, o parowozach wogóle nie wspomnę.

Słyszałem, że zamnieniliście się z Nowym Dworem - Px48 za sprawną Lxd2... Grzesiek zdementuj tę - mam nadzieję "plotkę"...
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #15 : 25 Października 2005, 22:34:10 »
0

Grzegorz - gratuluje. Mam nadzieje że podołasz i wprawisz w ruch Mławską Kolej.
Co do 3Aw to jeszcze stoi... choć nie jest już własnością żadnej kolei.
Wojtek Sz.
Nowicjusz
*
Długość toru:: 23 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #16 : 27 Października 2005, 13:54:07 »
0

Witam!
Tory wąskotorówki mam praktycznie jakieś 200-300 m od domu ;-) Ciesze się , że powrócą czasy, kiedy to wracając ze szkoły przynajmniej dwa razy w tygodniu widziałem jak rumun śmiga z towarem   Kiedy planujecie pierwszy kurs? Chętnie bym was odwiedził, do stacji mam 10 min jazdy rowerem.

Pozdrawiam
grzegorz_sykut
Global Moderator

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #17 : 29 Października 2005, 00:25:15 »
0

Uwaga!!!

Chcialbym zdementowac plotke o tym ze pozbywamy sie jakis parowozow, czesci taboru, czy czegokolwiek z kolejki. Nic takiego nie ma miejsca i nie bedzie mialo miejsca. A tym ktorzy pisza takie brednie trzeba dac klapsa w dziąsło za sianie fermentu. Nie rzycze sobie tego w imieniu Mlawskiej KD SKPL

Kazdego MK ktory chce odwiedzic kolejke prosze o osobisty kontakt !!!

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
Bernard
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #18 : 29 Października 2005, 14:52:59 »
0

Cytat: "kolejdojazdowamarecka"
Słyszałem, że zamnieniliście się z Nowym Dworem - Px48 za sprawną Lxd2

Kto Tobie naopowiadał takich rzeczy??

kolejdojazdowamarecka
Gość
« Odpowiedz #19 : 29 Października 2005, 14:56:01 »
0

Pisało na Onecie.

Czyj w takim razie jest ten wagon 3Aw i jaki jest jego stan ?
Strony: [1] 2 3 4   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!