|
grzegorz_sykut
|
 |
« : 06 Października 2005, 00:09:50 » |
0
|
Witam wszystkich zainteresowanych Mlawska KD
Od najblizszego poniedzialku (11 pazdziernika jesli sie nie myle) rozpoczynamy prace na Mlawskiej KD. Kolejka rusza juz pod koniec pazdziernika i bedzie obslugiwac przede wszystkim ruch towarowy. Z tej strony pragne zaapelowac do wszystkich ktorym nieobojetny jest los kolejek waskotorych w Polsce o aktywne przylaczenie sie do przywracania dawnej swietnosci stacji. Zapraszam kazdego kto chce pomoc na stacji, poznac linie, posmakowac waskotorowego klimatu. Prosze jednak o powazne potraktowanie sprawy. Czekam na tych ktorzy naprawde chca pomoc, a nie tylko zza swego monitora dawac dobre rady, czy ogladac kolejne zdjecia z kolejki.
Jesli jestes zainteresowana/zainteresowany pomoca przy Mlawskiej KD prosze o kontakt telefoniczny 506 665 285 o kazdej porze. Licze i czekam na wasza pomoc.
Wszystkim teoretykom kolejnictwa na wstepie dziekuje i prosze o niedopisywanie kolejnych postow w stylu "ja bym zrobil inaczej, tak sie nie robi" itp. Nie potrzebujemy tego.
Pozdrawiam mgr Grzegorz Sykut Naczelnik Mlawskiej KD - SKPL
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #1 : 06 Października 2005, 08:55:15 » |
0
|
Pozdrawiam mgr Grzegorz Sykut Naczelnik Mlawskiej KD - SKPL
Zdaje się, że należą się podwójne gratulacje ;-) z okazji tytułu i funkcji :-)
|
|
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
|
arti281
|
 |
« Odpowiedz #2 : 06 Października 2005, 15:57:21 » |
0
|
Pozdrowienia oraz gratulacje. Myślę że fachowcy się nią zajeli tak więc nic dodać nic ująć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bigbird
Młotkowy

Długość toru:: 108 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #3 : 06 Października 2005, 18:09:39 » |
0
|
Niestety nie mam mozliwosci wam pomoc niemniej jednak zycze wam powodzenia. Mam nadzieje, ze uda sie uruchomic rowniez przewozy pasazerskie na Mlawskiej KD - tak wspaniale byloby sie przejechac do Makowa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #4 : 06 Października 2005, 19:51:40 » |
0
|
Grzegorzu - emgieera gratulowalem, funkcji nie...niech Ci sie wiedzie. Trzymam kciuki. Czy jest u Ciebie gdzie przenocowac?Albo podaj jakis hotel,zajazd,pryw.kwatere,schronisko.Bo kto wie,bo kto wie?...
Pozdrawiam z Kaliskiej KD - SKPL
Andrzej Matusiak
|
|
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #5 : 06 Października 2005, 23:35:09 » |
0
|
Co do noclegu to w tej chwili trudno mi powiedziec, ale jesli ktos przyjedzie i spolecznie popracuje, na pewno znajdzie sie dla niego miejsce. Jestem otwarty na wszelkie spoleczne inicjatywy, mimo ze kolejka ma charakter komercyjny to nie zapominam skad sie wywodze i tak jak wy jestem przede wszystkim milosnikiem waskich torow. Powiem tak - Licze na was ogromnie, nawet nie wiecie jak bardzo licze na was Milosnicy Kolei. Roboty jest duzo, jednoczesnie duzo szans na ciekawe inicjatywy, ciekawe pomysly itd. Ta kolej tez moze byc tworzona przez was  Zapraszam wszystkich chetnych do Mlawy, szczegolnie w tygodniu kiedy sie najwiecej dzieje. Dzieki za dobre slowo.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
|
kolejdojazdowamarecka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : 08 Października 2005, 17:50:17 » |
0
|
Dzizes, ale jazda.
Jak mnie żona puści przyjade, ale najpierw chciałbym zajechać do Nałęczowa na murowanie okien.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kudłaty
Nowicjusz

Długość toru:: 12 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #7 : 09 Października 2005, 21:16:15 » |
0
|
Bardzo się cieszę, że na Mławskiej KD znów zacznie się coś dziać. Już brakowało mi rumunów na trasie ... i aż szkoda było patrzeć jak szyny rdzewieją i zarastają. Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #8 : 10 Października 2005, 14:09:42 » |
0
|
Dla Kolegow chetnych i chcacych odwiedzic Mlawska KD i Kolege Naczelnika mam cos do poczytania : http://www.mlawa.um.gov.pl/kolejka.htma jak juz przeczytacie pomyslcie o kasie i zamawiajcie hotel : http://www.eholiday.pl/noclegi/mazowieckie/M%B3awa/Hotel_Mława/1425 najtaniej w czworeczce z lazienka,restauracja - 50 mk,srednia cena obiadu 15,-PLN . PIWO TEZ JEST!!! oraz SAUNA .Dla grup znizka !Warto sie potargowac. Jak znajde jeszcze cos tanszego podeslw. Pozdrawiam / Ciebie Grzediu takze/ ok333
|
|
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #9 : 11 Października 2005, 08:45:29 » |
0
|
Witajcie
Od dzisiaj tj wtorek (11.10.2005) od godziny 10-11 stacja Mlawa Wask zostaje obasadzona zaloga pracownicza. Rownoczesnie rozpoczynamy prace na stacji oraz na szlaku przy przywracaniu do ruchu Mlawska Kolej Dojazdowa SKPL. Wszystkich chetnych do pomocy chcialbym zaprosic do odwiedzenia Mlawy i naszej kolejki. Kazdy bedzie tutaj mile widziany, szczegolnie ten kto zechce popracowac spolecznie przy naszej kolejce. Jestesmy od poniedzialku do piatku, na weekendy prosze wczesniej sie zapowiadac, bo na weekendy nie pracujemy.
Kontakt ze mna jedynie telefoniczny bo internetu w Mlawie nie mamy. W razie potrzeby prosze dzwonic. telefon 506 665 285
Zapraszam w imieniu swoim i pracownikow.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #10 : 16 Października 2005, 18:22:56 » |
0
|
mija wlasnie pierwszy weekend odkad zainstalowalismy sie na Mlawskiej KD na dobre. Warunki narazie sa dosyc ciezkie jednak z dnia na dzien stacja odzyskuje dawny blask. Z racji jej sporych rozmiarow a z drugiej braku tylu pracownikow troche wolno to idzie, ale widac juz pierwsze efekty. Obecnie trwa przede wszystkim wykaszanie trawy rosnacej w torowisku zas od przyszlego tygodnia rozpoczynamy przeglad taboru i prace na szlaku. Oczywiscie caly czas czekamy na wasza pomoc i liczymy na szerszy udzial w temacie Mlawskiej KD niz tylko zza klawiatury komputera. Zapraszamy rowniez MK z okolicty, aby wlacztyli sie w przywracanie dawnego blasku tej kolejce. Pragne rowniez podziekowac kol. Romkowi, ktory zjawil sie ostatnio i wspomogl nas swoja praca oraz ko. Kamilowi z Mlawy, ktory takze nam pomagal. Jeszcze raz serdecznie zapraszam. Za tydzien postaram sie moze wrzucic zdjecia jesli uda mi sie je zrobic
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
Bernard
Młotkowy

Długość toru:: 86 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #11 : 20 Października 2005, 19:02:08 » |
0
|
Jest duża szansa, że w sobote będę jechał przez Mławę. Stąd mam pytanie, czy jest możliwośc wstępu na teren stacji KD nieniepokojonym i porobienie zdjeć? Pamiętam za dawnych czasów Stacja była ogrodzona i zamknięta.
|
|
|
|
|
|
"Jutro to dziś, tyle, że jutro" 81'
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #12 : 21 Października 2005, 12:08:06 » |
0
|
Stacja przez weekend jest pilnowana, jednak nie powinno byc problemu ze zwiedzaniem. Byleby niezbyt inwazyjnie i nachalnie, bo wtedy moga byc problemy. A chetnych do zobaczenia Mlawskiej KD w akcji zapraszam w tygodniu. Oj sie bedzie dzialo 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
Bernard
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #13 : 24 Października 2005, 13:59:58 » |
0
|
Niestety za krótko byłemw Mławie, żeby jeszcze skoczyć na KD. Nastepnym razem postaram się być. Rozumiem, że idąc od strony przejazdu kolejowego, przez główną bramę, można obecnie spokojnie wejść?? Za czasów PKP była ona zamknięta na klucz. Co do robienia zdjęć: Jeżeli nie tańcuje się po taborze i nie wchodzi się tam gdzie nie trzeba, to nie powinno być z tym chyba z tym problemu?
PS. Które lokomotywy Lxd2 z Mławy sa sprawne na tą chwilę, a któe mają statut odstawionych?? Czy jest tam jeszcze jeden wagon 3Aw (ex Gdańskie KD)? Spis z 2001 roku, który posiadam wydaje się być nieaktualny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kolejdojazdowamarecka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : 24 Października 2005, 14:18:38 » |
0
|
Z.T.C.S. to wszystkie są rozbebeszone i nie do uruchomienia bez wstawienia tego co ukradziono, o parowozach wogóle nie wspomnę.
Słyszałem, że zamnieniliście się z Nowym Dworem - Px48 za sprawną Lxd2... Grzesiek zdementuj tę - mam nadzieję "plotkę"...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #15 : 25 Października 2005, 22:34:10 » |
0
|
Grzegorz - gratuluje. Mam nadzieje że podołasz i wprawisz w ruch Mławską Kolej. Co do 3Aw to jeszcze stoi... choć nie jest już własnością żadnej kolei.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wojtek Sz.
Nowicjusz

Długość toru:: 23 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #16 : 27 Października 2005, 13:54:07 » |
0
|
Witam! Tory wąskotorówki mam praktycznie jakieś 200-300 m od domu ;-) Ciesze się , że powrócą czasy, kiedy to wracając ze szkoły przynajmniej dwa razy w tygodniu widziałem jak rumun śmiga z towarem  Kiedy planujecie pierwszy kurs? Chętnie bym was odwiedził, do stacji mam 10 min jazdy rowerem. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #17 : 29 Października 2005, 00:25:15 » |
0
|
Uwaga!!!
Chcialbym zdementowac plotke o tym ze pozbywamy sie jakis parowozow, czesci taboru, czy czegokolwiek z kolejki. Nic takiego nie ma miejsca i nie bedzie mialo miejsca. A tym ktorzy pisza takie brednie trzeba dac klapsa w dziąsło za sianie fermentu. Nie rzycze sobie tego w imieniu Mlawskiej KD SKPL
Kazdego MK ktory chce odwiedzic kolejke prosze o osobisty kontakt !!!
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
Bernard
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #18 : 29 Października 2005, 14:52:59 » |
0
|
Słyszałem, że zamnieniliście się z Nowym Dworem - Px48 za sprawną Lxd2 Kto Tobie naopowiadał takich rzeczy??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kolejdojazdowamarecka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : 29 Października 2005, 14:56:01 » |
0
|
Pisało na Onecie.
Czyj w takim razie jest ten wagon 3Aw i jaki jest jego stan ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|