MaciejPrekurat
Gość
|
 |
« : 25 Styczeń 2006, 15:40:18 » |
0
|
Kolej ma stację na wschodnim krańcu Hajnówki, w środku lasu. Prowadzi ona do Topiły (dawniej sieć była rozleglejsza). Najbardziej przyciągają nas, MK dwie rzeczy: :arrow: Linia biegnie w lesie (puszczy) :arrow: Parowóz Tx1112 HF (Borsig 1914) No to odpalamy neta, otwieramy stronę UM Hajnówka - mamy rozkład (środa 10:00 odjazd). Jutro pakujemy się i jedziemy. Zajeżdżamy na miejsce, wychodzimy z auta - patrzymy a tu.. CISZA. Coś tu jest nie tak, UM Hajnówka zrobiło nas w bambuko! Więc jak to możliwe, żeby urząd państwowy nie zadbał o aktualność danych? Tak było w moim przypadku. Nie mogę znaleźć aktualnych rokładów (może ktoś ma). http://www.koleje.toplista.pl/wy.pww?id=preki - na stronie znajdziecie fotki z Hajnówki wąsk.
|
|
« Ostatnia zmiana: 08 Październik 2016, 17:05:36 wysłane przez Paweł Niemczuk »
|
|
|
|
|
krzysiek20
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : 25 Styczeń 2006, 15:53:13 » |
0
|
z tego co wiem kolejka jeżdzi w srody i soboty o 10 rano ale od lipca do końca września
|
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #3 : 25 Styczeń 2006, 22:53:52 » |
+1
|
O !!! I to jest klou programu  Telefony istnieją  Ale za info o błędzie na stronie warto Mackowi podziękować co czynię w imieniu wszystkich tu obecnych. :lol:
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #4 : 26 Styczeń 2006, 00:58:57 » |
+1
|
Nie zmienia to faktu ze jest to zonk ze strony kolejki. Rozumujac mysleniem klasycznego turysty - odpala google, znajduje, dowiaduje sie i jedzie .... jesli przyjezdzajac nie dostaje produktu do reki, czuje sie zawiedziony/oszukany itd. Nie ma tlumaczenia ze telefon ze cos tam. Sugeruje usprawnic kanal dystrybucyjny bo w rozumieniu marketingowym kolejka poniosla porazke. Czlowiek nie bedzie sie zastanawial ze cos nie zadzialao. On nie dostal uslugi i w jego rozumieniu jest to porazka. TOTALNA KLAPA
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
Krzysiek
|
 |
« Odpowiedz #5 : 26 Styczeń 2006, 09:51:24 » |
0
|
Ja uważam się za klasycznego turystę kiedy wybieram się gdzieś w Polskę i jedną z moich zasad jest brak zaufania do informacji w przewodnikach i w Internecie. Owszem wykorzystuję je do nakreślenia planu, ale wszelkich godzin, cen itp. dowiaduję się u źródła, najczęściej telefonicznie. Sam na swojej stronie publikuę rozkłady, jednak zaznaczam, że należy skontaktować się z operatorem, aby nie było żadnych wątpliwości. Oczywiście jestem za tym, aby wszelkie informacje były aktualne, jednak proponuję włączyć myślenie i samemu przewidzieć pewne sytuacje.
|
|
|
|
Pozdrawiam Krzysiek
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #6 : 26 Styczeń 2006, 12:10:32 » |
0
|
Wobec tego jaki jest cel istnienia strony internetowej kolejki, skoro odwiedzajacy je potocznie zainteresowany klient nie moze dostac zadnych pewnych informacji??
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
|
MaciejPrekurat
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : 26 Styczeń 2006, 15:08:09 » |
0
|
Ekchem...
Dzwoniłem i do PTTK i do NdLeśnictwa i Bóg wie gdzie jeszcze a tu jakaś stuknięta sekretareczka :evil:
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek
|
 |
« Odpowiedz #9 : 26 Styczeń 2006, 17:42:18 » |
0
|
Dzwoniłem i do PTTK i do NdLeśnictwa i Bóg wie gdzie jeszcze a tu jakaś stuknięta sekretareczka :evil: No więc podaj konkretną stronę UM gdzie wyczytałeś, że pociąg odjeżdża o 10 w soboty. Wtedy dalsza dyskusja będzie miała sens. Już się zareklamuję: gdybyś dobrze pogooglał trafiłbyś tutaj: http://www.koleje.wask.pl/kolejRozklJazdy.php?id=blwkd a tutaj terminy kursowania są przedstawione dosyć jasno.
|
|
|
|
Pozdrawiam Krzysiek
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : 26 Styczeń 2006, 19:44:18 » |
0
|
:arrow: Parowóz Tx1112 HF (Borsig 1914)
Ja powiedzialbym ze to jest rocznik 1918
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek
|
 |
« Odpowiedz #11 : 27 Styczeń 2006, 16:04:20 » |
0
|
Ja powiedzialbym ze to jest rocznik 1918 Dokładnie to nawet Borsig 10370/1918.
|
|
|
|
Pozdrawiam Krzysiek
|
|
|
MaciejPrekurat
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : 27 Styczeń 2006, 17:55:45 » |
0
|
Dokładnie to nawet Borsig 10370/1918. Hmm, sprawdzę to w Nowych Sygnałach (kurde który nr. mam tych gazet 128!).
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek
|
 |
« Odpowiedz #13 : 27 Styczeń 2006, 22:47:34 » |
0
|
Jak sprawdzisz to podaj od razu tą stronę, na którę wyczytałeś te godziny odjazdów, od których zaczął się ten wątek...
|
|
|
|
Pozdrawiam Krzysiek
|
|
|
MaciejPrekurat
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : 30 Styczeń 2006, 15:07:05 » |
0
|
Hehehe. Nie, otóż jest to rocznik 1919 (tylko skąd się wziął tam?). Info z Nowych Sygnałów.
A propos KL Hajnówka robię jej symulację w BAHN ale nietypowy układ torowy powoduje że ciężko zautomatyzować manewry. Poza tym umieściłem tam informację o aktualnym rozkładzie. Ktoś by pomógł?
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #15 : 30 Styczeń 2006, 19:37:40 » |
0
|
Macku , Ty ten rozklad wziales ze strony Krzysztofa, bo nigdzie indziej , ja sie z nim nie spotkalem.Tam sa podane ramy czasowe , w ktorych Kolej jezdzi permanentnie czy cyklicznie.Ale mlody Kolego - abstrahujac od rozkladu - cos mi sie wydaje ,ze ty szybciej dzialasz , niz myslisz??? Sprobuj te procesy u siebie zamieniec. Zadam Ci jedno tylko pytanie .. Czy Ty bedac wlascicielem KL Hajnowka uruchomil bys Kolejke w zimie dla 2 , ba a nawet 10 osob i to z moim ukochanym Tx 1112??? Ja bym nie uruchomil! A jeszcze gdyby trzeba bylo uruchomic plug odsniezny? Wydaje mi sie ,ze ona jezdzi przez caly rok, ale NA ZAMOWIENIE tzn , ze musialbys miec przynajmniej grupe tzw autokarowa tj min. 40-50 osob , jak sie w turystyce praktykuje.Wtedy dla grupy nie sprzedaje sie biletow a iles tam zlociszy , tylko podaje sie cene za kurs np 3.200,- zl (przykladowo), w ktorej wkalkulowany jest zysk Wlasciciela , a cena uwzglednia oczywiscie wszystkie koszty zwiazane z tym kursem. W zwiazku z powyzszym , uwazam ,ze swoim naiwnym pytaniem zaskoczyles ,,lesna urzedniczke'', a ona nie umiala z tego wybrnac  . Nie wiem, czy czytujesz grupe pl.misc.kolej ? Tam jest watek dotyczacy zimowego kursu z Lxd2 na Jedrzejowskiej KD. Koledzy z SKD nie uruchamiaja jej w trosce o mozliwosc wykolejenia sie tak ciezkiego loka - jakim jest Lxd2 - na zlodowacialym sniegu. Wniosek nasuwa sie jeden - COGITO ERGO SUM ! :wink: Pozdrawiam zimowo. ok333 ------------------------------------------------------- Kalisko - Turecka Kolej Mniejszych Predkosci. PS.W te informacje zawartr w Nowych Sygnalach tez bym tak na 100% nie wierzyl.
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
macio771
Czytelnik
Długość toru:: 9 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #16 : 02 Listopad 2009, 18:37:08 » |
0
|