bigbird
Młotkowy

Długość toru:: 108 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #20 : 03 Marzec 2006, 11:48:58 » |
0
|
Wysmienicie, ze Koszalinska KD ma powrocic! Byla to pierwsza kolejka, jaka w zyciu odwiedzilem i to od niezapomnianej przejazdzki nia 12 wrzesnia 1999 roku zaczela sie moja pasja waskotorowkami. Trzymam kciuki i zycze sukcesow!
|
|
|
|
|
|
|
Dawidoff
Czytelnik
Długość toru:: 9 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #21 : 05 Marzec 2006, 20:17:55 » |
0
|
tak nawiązując do kolegi "kolej koszalin" masz moze troche błednych informacji od pana albo Kilichowskiego albo pana Jankowskiego myśle ze juz powinno sie je uaktualinic:)   ale nie oto mi chodziło fakt jest faktem ze rada miejska a dokładnie kilku ludków którzy w radzie nie kumaja incajtywy koleji wąskotorowej nie chca przepchnąc uchwały mysląc ze to nie jeżdzi, juz na to znalazł sie sposób:)  i tagze sądze ze bedzimy mieli okazje sie spotkać w czerwcu.na pikniku kolejowym który organizuje UM w Dobrej a w szczególnośći ja:) pozdrawiam i mysle ze na forum za kilka dni zamieszcze oficjalne zaproszenie dla MK Pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
|
kolej koszalin
|
 |
« Odpowiedz #22 : 05 Marzec 2006, 22:31:32 » |
0
|
W tą sobote postanowiliśmy jeszcze nie wstawiać szyb, tylko czyścić dalej ramy, szybki powstawiamy dopiero gdy naprawimy płot ogradzający hale od strony południowej żeby nie wchodziły nieporządane osobniki i nie niszczyły naszej siężkiej pracy, narazie 5 szybek wstawionych w zeszłą sobote na próbe nie zostały jeszcze wybite. .JPG) Skrobanie kitu. To te 5 szybek wstawionych na próbe To udało się zrobić dziś .JPG) Trochę zaprawy żeby pozabezpieczać tynki przed dalszym odpadaniem (czy ktoś może wesprzć nas cementem albo piaskiem?  ) .JPG) A tu drzwi do magazynku (zrobione przez członków naszego stowarzyszenia) Taki efekt jest po dzisiejszych pracach w przyszłym tygodniu jeśli stopnieje śnieg to spróbujemy zrobić ten płot od południowej strony a jak nie to bedziemy dalej czyścić ramy (z wstawianiem szybek poczekamy do czasu zrobienia płotu)
|
|
|
|
Uruchamiamy Koszalinską Kolej Wąskotorowa
|
|
|
kolej koszalin
|
 |
« Odpowiedz #23 : 06 Marzec 2006, 07:57:50 » |
0
|
No to w takim razie widzę że spotkamy się latem na dwóch kolejkach w Koszalinie i Dobrej my także zapraszamy w wakacje 
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #24 : 06 Marzec 2006, 09:44:05 » |
0
|
Ciesze sie ,ze macie robote oraz , z tego , ze macie tyle ZAPALU DO ROBOTY . Zawsze interesowalem sie losem koszalinskiej waskotorowki.Zycze Wam , zeby sie udalo ,zeby Wam nikt nie przeszkadzal i zebyscie odczuwali satysfakcje i zadowolenie ze swoich dzialan.Szkoda , ze nie mozna odpalic Waszych images , ale i tego sie nauczycie. Pozdrawiam ok333 ----------------------------------------------------------- Kalisko - Turecka Kolej Mniejszych Predkosci 
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #25 : 06 Marzec 2006, 11:38:14 » |
0
|
Rada na przyszłość: nazywając zdjęcia nie róbcie w nazwie spacji bo nie zawsze się te zdjęcia wyświetlą jako wklejane linki, czego efekt był (bo poprawiłem) powyżej.
Jestem pod wielkim wrażeniem. Być może będziecie mogli liczyć na wsparcie w terenie. Rozmawiałem ze dwa lata temu z sołtysem Krępy i jeżeli już coś się dzieje przy kolejce być może namówi lokalną ludność (w kilku innych projektach udało mu się to!) choćby do odkrzaczania. Nawiążcie kontakt!
Pozdrowienia z SKW.
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #26 : 06 Marzec 2006, 11:41:14 » |
0
|
Jeżeli będziecie wstawiać szyby, to może warto byłoby postarać się o szkło zbrojone, takie z zatopioną drucianą siateczką. To się nie da tak łatwo wybić...
|
|
|
|
|
|
|
kolej koszalin
|
 |
« Odpowiedz #27 : 06 Marzec 2006, 17:54:50 » |
0
|
Jeśli chodzi o Krępę to napewno się skontaktuje (dzięki) choćby żeby pilnowali a nie rozkręcali tory a jeśli chodzi o szkło zborjone to takim nie dysponujemy a napewno było by lepsze. My wstawiamy szybki ze szkła którego przekazałem naszemu towarzystwó otraz UWAGA!!! z tego co ocalało w magazynie, a jest tam kilkanaście jeśli nie klilka dziesiąt m2 nie stłuczonego szkła ale to i tak chyba nie starczy na 400 szybek.
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #28 : 06 Marzec 2006, 20:35:09 » |
0
|
Biorąc pod uwagę wielkość tych szybek, to myślę że w każdej większej szklarni znalażloby się trochę szkła zbrojonego jako ścinki. Podaj wymiary tych szybek, to zagadam u szklarza koło mnie i się dowiem.
|
|
|
|
|
|
|
Marcin z Kutna
Czytelnik
Długość toru:: 1 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #29 : 07 Marzec 2006, 09:34:20 » |
0
|
Witam, "Biorąc pod uwagę wielkość tych szybek" uzywanie szkla zbrojonego mija sie z celem... Szklo zbrojone ma mniejsza przepuszczalnosc swiatla, jest duzo trudniej dostepne, minimalnie trudniejsze w obrobce, a zysk w tym wymiarze okienek bedzie znikomy. A po drugie nie wydaje mi sie ze zagospodarowana i dogladana "szopa" bedzie szczegolnym celem "napadow band uzbrojonych w kamienie" do wybijania szyb.
Pozdrawiam, Marcin
|
|
|
|
|
|
|
kolej koszalin
|
 |
« Odpowiedz #30 : 13 Marzec 2006, 18:57:54 » |
0
|
Szkła mamy sporo bardziej rozchodzi się o sylikon lub kit
|
|
|
|
|
|
|
kolej koszalin
|
 |
« Odpowiedz #31 : 14 Marzec 2006, 19:17:47 » |
0
|
W nocy z soboty na niedzielę mieliśmy włamanie do magazynku na lokomotywowni. Złodziej wlazł przez zabite okno dechami, oderwał skobel od kłódki i z magazynku ukradł 3 przecinaki, młotek, siekierę i piłe. Ja spostrzegłem to rano (o  w poniedziałek i od razu zadzwoniłem po policję i SOK. SOK był po 20 min od wezwania o policja po 2 godz. i dzwoniłem do nich dwa razy (z prośbą o pospieszenie się bo się na lekcje spóźniam) i powiedzieli że się samochód zepsuł na skrzyżowaniu jak do nas jechali a komenda jest 400m od kolejki. Wreszcie przyjechali rzeczoznawca ocenił szkody na 30zł (zaczął się śmiać że takie coś zgłaszamy) i zmienił rangę czynu z włamania na kradzież bo powiedział że obiekt był za słabo zabezpieczony
|
|
|
|
|
|
|
Kristofor_z_domu
Młotkowy

Długość toru:: 63 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #32 : 14 Marzec 2006, 22:30:40 » |
0
|
Każde usunięcie przeszkody jest włamaniem, nawet symbolicznej, nie mówiąc już o opisanej w tym poście. Policyjny "expert" zrobił wszystko aby zakwalifikować zdażenie do rangi wykroczenia i mieć temat z głowy, ponieważ kradzież rzeczy ruchomej o wartości 250 zł. jest wykroczeniem a kradzież z włamaniem choćby ołówka jest przestępstwem. Wniosek - popełnione zostało przestępstwo a Policja niedopełniła swych obowiązków. Wykorzystajcie tę uwagę wedle własnego uznania, w razie czego dajcie znać na priva. Pozdrawiam!
|
|
|
|
Kristofor_z_domu
|
|
|
krzysiek20
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : 14 Marzec 2006, 22:54:07 » |
0
|
W nocy z soboty na niedzielę mieliśmy włamanie do magazynku na lokomotywowni. Złodziej wlazł przez zabite okno dechami, oderwał skobel od kłódki i z magazynku ukradł 3 przecinaki, młotek, siekierę i piłe. Ja spostrzegłem to rano (o  w poniedziałek i od razu zadzwoniłem po policję i SOK. SOK był po 20 min od wezwania o policja po 2 godz. i dzwoniłem do nich dwa razy (z prośbą o pospieszenie się bo się na lekcje spóźniam) i powiedzieli że się samochód zepsuł na skrzyżowaniu jak do nas jechali a komenda jest 400m od kolejki. Wreszcie przyjechali rzeczoznawca ocenił szkody na 30zł (zaczął się śmiać że takie coś zgłaszamy) i zmienił rangę czynu z włamania na kradzież bo powiedział że obiekt był za słabo zabezpieczony i to jest właśnie Polska ,policja ma cie dupie mi kiedys głośniki ukradli z samochodu kidy zgłaszałem to na policji polcjanci od razu zasugerowali mi że nie warto bo i tak ich nie znajdą,wnosek jeden najlepuiej samemu złapać złodziej i ręcznie mu wybić złodziejstwo z głowy najlepiej przecinakiem i młotkiem :twisted:
|
|
|
|
|
|
|
kolej koszalin
|
 |
« Odpowiedz #34 : 15 Marzec 2006, 17:44:31 » |
0
|
I tak już sprzętu nie odzyskam w tą sobote zamurujemy te okna i bedzie spokuj.
|
|
|
|
|
|
|
Marcin Przybysz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : 15 Marzec 2006, 18:11:38 » |
0
|
I tak już sprzętu nie odzyskam w tą sobote zamurujemy te okna i bedzie spokuj. Nie, nie i jeszcze raz nie. Nie takie myślenie.Nie będzie spokoju. Potem ukradną Wam chłodnicę od loka na ten przykład, potem zabiorą wyposażenie biurowe, a potem wezmą się za szyny. W Starachowicach zgłaszaliśmy każdą drobną pierdółkę do upadłego, policji statystyki dramatycznie się pogorszyły (bo ileż to niewykrytych przestępstw), ruszyli tyłki, no i efekt - złapano gnoi, co demontowali stacyjne. Od tego czasu spokój (z szynami bo łubki wciąz giną). Aha, Kristofor dał Wam bardzo cenną wskazówkę - naprawdę, skorzystajcie z pomocy. Pozdrawiam MP
|
|
|
|
|
|
|
kolej koszalin
|
 |
« Odpowiedz #36 : 15 Marzec 2006, 21:23:19 » |
0
|
Zgłaszać to napewno bedziemy do SOK i na Policję ale nie nastawiam się żebym odzyskał sprzęt (to był mój prywatny). np. czas do zgłoszenia do interwencji SOK bo nam jakiś pijaczyna się stawia i nie chce opuścić terenu to 13 min.  (pechowa liczba ale w miarę szybko)
|
|
|
|
|
|
|
|
kolej koszalin
|
 |
« Odpowiedz #38 : 21 Marzec 2006, 20:24:42 » |
0
|
Zeszła niedziela Podstawowy sprzęt do czyszczenia ram To jest to wredne okno którym się włamano :7: Zaraz je zamóruję Adam walczy z gałęziami- trzeba je wreszcie spalić A to ja móruje .jpg) Witek który chce zostać palaczem i rozpalił i połowa Dalsze prace przy czyszczeniu ram i prawie koniec
|
|
|
|
|
|
|
kolej koszalin
|
 |
« Odpowiedz #39 : 06 Kwiecień 2006, 16:06:07 » |
0
|
Zapraszamy na prace w sobotę 8.04.2006r od godziny 10 na lokomotywownię. Będziemy remontować płot ogradzający lokomotywownię od południa. Planujemy kolejno rozbierać 20 krzywych i zniszczonych przęseł a następnie prostować, część słupków wymieniać i na koniec z powrotem zakładać płyty, które się nadają jeszcze do użytku i te które pozyskamy z wewnętrznych ogrodzeń (do rozbiórki). Wszystkich chętnych serdecznie zapraszam.
|
|
|
|
|
|
|
|