Ja osobiście czasowo nie jestem w stanie temu zadaniu podołać.
Panowie proszę o deklarację w tym temacie. Ktoś siętego podejmie?
Czyli typowo: "Niech ktoś zrobi".
Palcem po wodzie pisane.
Michał Zajfert chyba najlepiej ujął ten problem w punkcie 2:
http://www.kalito.martel.pl/forum/viewtopic.php?t=215&postdays=0&postorder=asc&start=18Dopóki problem osoby prowadzącej Starachowice na miejscu (kierownika kolejki) pozostanie nierozwiązany, dużo więcej oprócz pisania na Forum, coby tu można zrobić, się nie wydarzy. Myślałem, że masz już gotową firmę która zainteresowała się wynajmowaniem kolejki na mecze paintballowe, a tak, to zupełnie nie ma o czym rozmwaiać.
I nie jest to bynajmniej tak, że mam Ci za złe że nie masz możliwości czasoprzestrzennych. Ja sam wkrótce będę uziemiony na dość długi czas.
Piottrze,
Z całym szacunkiem dla twojej wypowiedzi trochę od rzeczy gadasz.
Jak doskonale wiesz ludzie gromadzą się w grupy tworząc różne stowarzyszenia i fundacje po to aby działając zespołowo osiągnąć cel którego w pojedynkę byś nie uzyskał. Wyobraź sobie jedną osobą zajmującą się całą rewitalizacją SKW. Może i by się udało, ale ile by to lat trwało. Dlatego takie pracy wykonuje się zespołowo.
Mając moim zdaniem sensowny pomysł z wykorzystaniem Mbd1 opisałem go na forum publicznym w celu przedyskutowania go. Przy okazji przekazałem moją prośbę o pomoc w realizacji tego pomysłu którego nie mam czasu dalej ciągnąć z uwagi na pilniejsze sprawy – nie jako spychologię ale współpracę w realizacji zadania
Pamiętaj , że jako jedyny z naszej ekipy jestem na SKW co tydzień. Ciebie widziałem ostatnio 23 października (bez urazy - oczywiście rozumiem twoją sytuację rodzinną)
Nie mam czasu na wyszukiwanie film paintbolowych i pisanie ofert gdyż dużo działam w realu. Zauważ, że wspólnie z innymi wolontariuszami mamy trochę zaplanowanej roboty pilnej jak:
- zakończenie prac na przedłużaniem przedłużanie torowiska na st. 1(na razie przedłużenie jest prowizoryczne)
- przedłużenie st. nr 2
- odkrzaczenie torowiska w miejscu
- przygotowanie ekspozycji kolejowej (musimy jak najszybciej przygotować ekspozycję razem z przemeblowaniem hali lejniczej)
- renowacja 1Aw
To są prace do wykonania „na teraz”.
Moja prośba o pomoc w przygotowaniu ofert była kierowana do osób takich jak Ty czyli tzw. wirtualnych wolontariuszy. Całkowicie rozumiem twoją sytuację, że jesteś uziemniony na długi czas w domu. Sądzę jednak, że znalazł byś parę godzin czasu na posiedzenie przed kompem, wyszukaniu w goglach firm organizujących painballa i przygotowaniu ofert. W wyniku takich wirtualnych działań możemy znaleźć całkiem realne zatrudnienie dla Mbd1.
Z uwagi na skalę popytu na oferowaną przez na bardzo specyficzną usługę pt. „Udostępnienie pociągu do tego aby grupa gości z karabinami na kulki z farbą napadła go, a druga grupa napaleńców go broniła” nie możemy poprzestać na współpracy z jedną z firmą. Dopiero nawiązanie współpracy z wieloma partnerami da wymierny efekt w postaci sensownej liczby zleceń.
W temacie tym mam pewne doświadczenie jako uczestnik tego typu imprez, mam też kontakty w firmami które organizowały takie zabawy dla mojego pracodawcy.
Podsumowując:
Szanowni panowie krytykanci
Zauważyłem, że tzw. doradztwem i krytykanctwem zajmuję się głównie grupa tzw. wirtualnych wolontariuszy których część nie była w ogóle na SKW lub pokazuje się sporadycznie. Zanim zaczniecie pisać swoje wynurzenia weźcie pod uwagę, że w czasie kiedy siedzicie w ciepełku przed kompem ktoś zasuwa z kilofem na szlaku. I tu chciałem podziękować koledze w wybrzeża który w drugi dzień świąt opuścił swą rodziną i zasuwając kilofem oczyścił kawałek szlaku na torach stacyjnych.
Rozumiem, że z rozmaitych przyczyn chcielibyście a nie możecie pokazać się na SKW. Dzięki zdobyczom techniki możecie jednak pomóc w budowaniu przyszłości SKW.
Pamiętajcie, że odbudowa i utrzymanie szlaku oraz zapewnienie taboru to nie wszystko. Trzeba mianowicie mieć kogo wozić czyli zapewnić popyt na oferowane przez SKW usługi.
I tu byłoby duże pole do popisu dla Was:. Trzeba bowiem:
- uaktualnić foldery SKW na przyszły sezon
- przygotować niemiecko i angielsko języczne materiały informacyjne
- znaleźć zatrudnienie dla Mbd1 – organizacja imprez paintbolowaych o czym było powyżej
- przygotować wykaz szkół z bliższego i dalszego regionu, przygotować i rozesłać do nich oferty przejazdów w ramach wycieczek szkolnych
- przygotować listę firm z regionu i nie tylko które mogły być potencjalnymi sponsorami SKW, przygotować dla nich ofertę
- przygotować inwentaryzację lokomotywowni – głownie przygotowanie planu budynku
- i wiele innych
I na tym polu szanowni „wirtualni wolontariusze” może się do woli wykazać.
Pozdrawiam
Marcin