Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:24:48 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ważne oświadczenie wolontariuszy SKW wobec obecnej sytuacji.  (Przeczytany 39102 razy)
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #20 : 23 Maja 2006, 08:20:44 »
+1

Andrzej, nie pisz rzeczy w które nie wierzysz. Wiesz dlaczego doszło do porozumienia i sam dobrze wiesz czego TY chciałeś... Znam całe to spotkanie z nieco innej strony...
MaciejPrekurat
Gość
« Odpowiedz #21 : 29 Maja 2006, 11:06:45 »
0

A miałem sobie pojechać w sobotę autobusem do Starachowic, ale nie byłem pewnien, że zastanę tam (s)pokój.
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #22 : 29 Maja 2006, 13:58:35 »
0

Jeśli chcesz odwiedzić SKW w celu popracowania, to z tego co wiem kurs roboczy jest co weekend - szczegółów nie znam. Jeśli natomiast chcesz zobaczyć kolejkę w ruchu turystycznym, to SKW prawdopodobnie ruszy od 11 czerwca (taka była niedawno wiadomość na fpkw.pl). Zawsze możesz sprawdzić na oficjalnej - tutaj

Pozdrawiam
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #23 : 29 Maja 2006, 16:05:20 »
0

Cytat: "MaciejPrekurat"
A miałem sobie pojechać w sobotę autobusem do Starachowic, ale nie byłem pewnien, że zastanę tam (s)pokój.

Nie, no, chłopie, to nie dziki zachód, i żadnych scen agresji nie doświadczysz,  "strajkujący wolontariusze"  na razie skupili energię na wąskotorowych pracach na Wielkim Piecu, a FPKW stara się :? uruchomić przejazdy weekendowe do Lipia. Także praktycznie w każdy weekend coś się dzieje, jak nie na jednej to na drugiej wąskiej części Starachowic.

Pozdrawiam
MP
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #24 : 29 Maja 2006, 16:14:05 »
+1

... przy czym na tą drugą zapraszamy my tj. wolontariusze Chichot
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #25 : 29 Maja 2006, 16:31:58 »
0

Cytat: "Marcin Przybysz"
"strajkujący wolontariusze"  na razie skupili energię na wąskotorowych pracach na Wielkim Piecu, a FPKW stara się :? uruchomić przejazdy weekendowe do Lipia.

Ufam, że kiedyś nastąpi połączenie tych dwóch sieci wąskotorowych... Tym bardziej że już zaraz będzie czynna lokomotywka na Wielkim Piecu.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
andy
Dyrektor
Długość toru:: 831 m

W terenie W terenie

CiuchciaJKD
« Odpowiedz #26 : 29 Maja 2006, 16:39:24 »
0

Cytat: "Piottr_tt"

Ufam, że kiedyś nastąpi połączenie tych dwóch sieci wąskotorowych... Tym bardziej że już zaraz będzie czynna lokomotywka na Wielkim Piecu.

A może i trzech
Rogoz
Minister
Długość toru:: 1038 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #27 : 29 Maja 2006, 17:01:27 »
0

Cytat: "Piottr_tt"

Dobrze to określiłeś - kiedyś. Na chwilę obecną jest taki plan. Do jego realizacji oprócz pieniędzy potrzebne będzie usunięcie przeszkód produralnych, własnościowych, technicznych itp. oraz współpracy ze stwony powiatu, miasta i PKP.
MaciejPrekurat
Gość
« Odpowiedz #28 : 05 Czerwca 2006, 10:50:54 »
0

Po doświadczeniach z Hajnówką nie chcę następny raz ryzykować zastaniem pustki i ciszy w Starachowicach.
izzy
Nowicjusz
*
Długość toru:: 22 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #29 : 29 Czerwca 2006, 23:31:11 »
0

Cała ta kłutnia nie ma kompletnego sensu !!!
Już o niej wie pół miasta. I zaczyna się już robić nie dobrze.

Kiedy miałem czas to pomagałem, w sumie prawie całe wakacje.
Każdy z kumpli mówił mi wtedy że jestem głupi bo robie za darmo zamiast siedzieć przed telewizorem i oglądać coraz głuprze propagandowe programy TVP

I co teraz sobie myśli przyszły wolontariusz ?? Że nie dość że się napracuje to jeszcze wda się w jakieś gry pomiędzy "wolontariuszami" a FPKW ??

Jeśli wam nie odpowiada model pracy FPKW to zawsze można się dogadać. Przecież wszystcy chcemy dobra naszej linii  :wink:
Michał13
Gość
« Odpowiedz #30 : 07 Sierpnia 2006, 06:30:27 »
0

Ze smutkiem dodaję, że oznacza to CAŁKOWITY BRAK JAKICHKOLWIEK pracowników, którzy robili cokolwiek na SKW w miarę regularnie. Nie obrażając wolontariuszy, którzy pracowali przy odbudowie SKW dorywczo, oczywiście.

Brak sprzętu do oprysków, do koszenia trawy, brak obsługi pociągów (jak poradzi sobie SAM maszynista? I co na to przepisy? Bo zatrudnienie kogokowliek na SKW przez fundację można między bajki włożyć, brak opieki nad przystankiem (zbudowanym przez wolontariuszy) w Lipiu, brak regularnych prac przy naprawie torowiska, brak plakatów reklamowych, mapek, ulotek, wszytskiego tego, dzieki czemu SKW jakoś sobie radziła w sezonie.

Pozostanie przyjeżdżający raz ma dwa miesiące prezes FPKW - powodzenia.

Aha, tak przy okazji - dzienie odbieram do dwóch telefonów z zapytaniem czy można wynając kolejkę, lub czy  w niedzielę pojedzie. Kończą mi się argumenty "lokomotywa w naprawie"

Poza tym, nieśmiało proponuję, mimo wszytsko, przenieść temat na wątek ogólnodostępny. Żeby była jasność.[/b]

I co panowie SKW daje sobie rade?Nawet wolątarjusze czasem zaglądają.  :twisted:  :wink:  :cry:  :lol:  Szok  Smutny  Spoko  :oops:  :roll:  :idea:
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #31 : 07 Sierpnia 2006, 09:23:25 »
0

Cytat: "Michał13"

I co panowie SKW daje sobie rade?Nawet wolątarjusze czasem zaglądają.  :twisted:  :wink:  :cry:  :lol:  Szok  Smutny  Spoko  :oops:  :roll:  :idea:

Bo się w końcu Prezes wziął do roboty
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #32 : 07 Sierpnia 2006, 10:19:38 »
0

Michał, ja się bardzo cieszę, że jakoś SKW działa, w końcu to rónież i moje 3 lata roboty. A że prezes wziął sobie za honor jakoś to pociągnąć, cóż, chwalebne. Proponuję jednak przejrzeć fotki z lat ubiegłych i porównać z obecnym wyglądem szlaku (wybacz, stan torowiska ze szczególnym uwzględnieniem roślinności to mój konik w ramach wąskich torów).
Pozdrawiam
MP
emibe
Administrator
Długość toru:: 1053 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #33 : 07 Sierpnia 2006, 11:48:17 »
0

A peron? O którym na oficjalnej stronie Fundacji cicho. Wszak to zrobił "ten powiat".

PS.
Nie chcę dalej jątrzyć (bo przecież się umowa jest, kolejka jeździ), ale stosunek FPKW do powiatu jest dalej widoczny, chociażby w linkach na stronie fundacyjnej (Rawa, Brzeziny i Pionki są). Ot, widać partnerstwo...
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #34 : 07 Sierpnia 2006, 12:02:17 »
0

Proponuję jednak przejrzeć fotki z lat ubiegłych i porównać z obecnym wyglądem szlaku (wybacz, stan torowiska ze szczególnym uwzględnieniem roślinności to mój konik w ramach wąskich torów).

Gotowe przykłady można znaleźć na str. 9  w dokumencie na: http://www.kalito.martel.pl/pliki/vip.pdf
Michał13
Gość
« Odpowiedz #35 : 07 Sierpnia 2006, 12:19:09 »
0

Dla twojej wiadomości Marcinie:
torowisko jest remotowane co Niedzielę,czasami nawet przyjeżdżamy w sobotę idziemy na tory nocujemy na wielkim piecu i potem w Niedzielę z samego rana z powrotem na tory do tej pory naprawiliśmy 6 styków i dwa poważne wyboczenia ponad to Rogorz zrobił opryski a to że niema fotek z peronu to wina mojego aparatu który się popsuł.
Nie mów  Marcinie że niema żadnych zmian bo jednak coś powoli się rusza.  :oops:  :cry:  :lol:  Szok  Chichot    :wink:
Pozdrawiam Gorąco Michał
Krzysiek
Mechanik
Długość toru:: 150 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #36 : 07 Sierpnia 2006, 12:38:58 »
0

torowisko jest remątowane co Niedzielę,czasami nawet przyjeżdżamy w sobotę idziemy na tory nocujemy na wielkim piecu i potem w Niedzielę z samego rana spowrotem na tory do tej pory naprawiliśmy 6 styków i dwa poważne wyboczenia ponad to Rogorz zrobił opryski a to że niema fotek z peronu to wina mojego aparatu ktury się popsuł.
Niemów więdz Marcinie że niema żadnych zmian bo jednak coś powoli się rusza. :P  :oops:  :cry:  :lol:  :o  :D  :)  :wink:

Choćby ktoś miał zwrócić mi uwagę, że piszę nie na temat - i tak nic mnie nie powstrzyma. Ile błędów można zrobić w jednym krótkim poście? "Remąt" i "ktury" załamują... Nawet jeżeli ktoś ma problemy z ortografią powinien szanować innych czytelników. Jest tyle programów, które mogą sprawdzić wysyłany tekst...

Pozdrawiam
Krzysiek
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #37 : 07 Sierpnia 2006, 17:40:12 »
0

ponad to Rogorz zrobił opryski

Rogoz zrobił opryski gdyż krzaczory rosnące na torach burzyły jego doznania estetyczne :-)
a cygan
Dyrektor
Długość toru:: 870 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #38 : 07 Sierpnia 2006, 22:55:23 »
0

Dzięki za wypowiedzi "Michale13", ale wstyd mi za te błędy. Sam staram się pisać dobrze, więc przed wysłaniem daj to do korekty.
Ogoniasty
Dyrektor
Długość toru:: 631 m

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #39 : 07 Sierpnia 2006, 23:32:26 »
0

Kolego Michale13 z obserwacji wynika ze gorzej idą wam prace torowe niż za czasów kiedy na torach SKW pracowała stała ekipa wolontariuszy,wiec prosze nie porównywac dokonań waszych i naszych bo jestescie daleko w tyle.  Pamietaj ze do ostatnich prac przy wyboczeniu torów zapisałem się ja z kolegą CHUDYM i mimo ze umowione było ze po nas podjedziecie na Wielki Piec to nie zrobiliscie tego :? Wiec współprace macie h...jowo zorganizowaną :wink:
 Widze że wreszcie zalogowałeś sie na forum i by uzyskac pewną liczbę postów poruszasz tematy które my dawno zamnelismy.

POZDRAWIAM !!!
Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!