Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 04:35:14 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Impreza....  (Przeczytany 55802 razy)
Harry Potter
Dyrektor
Długość toru:: 794 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #20 : 17 Sierpnia 2007, 14:22:19 »
0

Masz racje Bart, wypowiedzi takiej osoby tu zdecydowanie brakuje.
Poza tym nie rozumiem czemu pojawia się informacja o imprezie na kolejce w dniu imprezy- DOPIERO W DNIU IMPREZY.
Dla mnie jest to oznaką:

A) rażące nie dopatrzenie SKPL'u ze względu marketingowego- taka informacja powinna być zamieszczona minimum tydzień przed terminem, ponieważ ewentualni pasażerowie mogli by się zdecydować na wycieczkę, a chyba o to wszystkim chodzi---> więcej pasażerów=więcej grosza dla kolejki.

lub

B)była to impreza dla Ciuchci Krasieńskich która jest wątpliwą instytucją ( pojawiły się dziwne pogłoski które razem tworzą niestety logiczną całość) i potrzebna była im ta impreza ze względów propagandowych, a przy tworzeniu propagandy nie potrzebni są nie wygodni świadkowie...

Może to i zalatuje trochę teorią spiskową ale...( jest zawsze jakieś ALE)

Jak się nie ma co się lubi,
To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
kgrid
Młotkowy
**
Długość toru:: 125 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #21 : 17 Sierpnia 2007, 16:12:50 »
0

Panowie i Panie, na stronie SKPL pisze:
w dniu 14.08.2007 o godzinie 23.48 na stację w
Krasnym został podstawiony pociąg turystyczny.

A wg. rozkładu miał być on o 21.30 - Także moje informacje się potwierdziły.
A co do Ciuchci Krasińskich, Lot'u i SKPL - Nie wnikam w te spółki bo troche to skomplikowane...
ok333
Dyrektor
Długość toru:: 596 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #22 : 18 Sierpnia 2007, 10:09:57 »
0

Zatem sprobuje troche podsumowac  i wyjasnic niektore aspekty sprawy. Otoz i do nas docieraja z Mlawskiej KD bezposrednie wiesci  , moze zacytuje :

kilka słów wyjaśnień

Po pierwsze ..
1.trzeba się cieszyć zę impreza doszła do skutku i ozywiono tabor w mławie, nawet w wyjazd nie wierzył urzędujący w mławie Piotr Gajkowski , bo siedzenia w wagonie przykrecał w czasie jazdy pociągu

2. Istotnie pociąg był w pierwszym dniu imprezy zamowiony z Czernic Borowych do Krasnego, wyjazd 17.00 do Czernic dotarł z 2,5 godzinnym opóznieniem...dlaczego ?
a) defekt maszyny w Szydłowie - 0,5h w plecy
b) kilkanaście przejazdów do odkucia szczególnie na odcinku Grudusk - Czernice - 2h
3. Jazda z Czernic do Przasnysza to istna droga przez męke , przejazdy do rozkuwania, za Przasnyszem bez niespodzianek
4. pociag dotarł do Krasnego 23.38 !!!!
5. 15.08.2007 pojechały 3 pary Krasne- Przasnysz/Rostkowo/Czernice
6. 16.08.2007 pojechał pociąg Krasne-Nosarzewo-Mława już bez większych problemów

Dzisiaj dzwoniono do SKPL i dziękowano za oragnizację pociągu .

Po drugie...

Trzeba się cieszyć iż strony doszły do porozumienia , że kolejka musi jeździć i jest na to potrzebna kasa ( Mazowiecki UM za te przejazdy ma zapłacić 5000 zł )...bez kasy nie da rady

Jedynym prawdziwym źródłem są przewozy towarowe,trwają prace i rozmowy co dalej z towarem ...i terminalem , czy budować bocznice czy też postawić suwnice.

Po trzecie....

Szykuje się prawdziwa rewolucja na MKD pod wzgledem organizacyjnym i zarzadczym, .....ale o tym później jak sprawa dojrzeje.

Wiadomo - fortuna sie kolem toczy . Najwazniejsze ,ze Kolej sie toczy , ze sie kreci. Kazdemu MK jezeli zalezy na tym , niech pomaga . Ile moze , ile moze poswiecic wolnego czasu , sil , umiejetnosci organizacyjnych.Mozna by dlugo wymieniac  . Wiadomo , ze w ten ruch trzeba przdewszystkim wkladac - serce.

Pozdrawiam z Wielkopolski Wschodniej .

Ratujmy Koleje Waskotorowe  !!!
-----------------------------------------------
,, Najlatwiej niszczyc .
   Trudno zachowac to , co warte zachowania.''
Wislawa Szymborska
Harry Potter
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #23 : 18 Sierpnia 2007, 12:12:44 »
0

OK333, dzięki za info.

Jedyne co mnie OSOBIŚCIE boli to to chociażby, że niestety na grupę wolontariuszy (między innymi mnie) na TYM forum trwały ciągłe ataki z powodu mówienia prawdy o MKD i jej stanie, a powoływanie się na PRAWDZIWYCH MK wg mnie jest ciosem poniżej pasa- sam powiedz, czy jeżeli byś dostał parę usiłujących Cię zmieszać z błotem privów byś chciał współpracować z ich autorami?? W ramach przypomnienia wspomnę że TY także niestety byłeś w tej grupie.

PRAWDZIWY MK szanuje także ludzi nie tylko na forum ale i prywatnie oraz w REALU.

paliwo
Gość
« Odpowiedz #24 : 18 Sierpnia 2007, 17:13:45 »
0

Cytat: "Harry Potter"

PRAWDZIWY MK szanuje także ludzi nie tylko na forum ale i prywatnie oraz w REALU.

Harry popieram, jednak ja przez jednego z naszego forum nie zostałem na real dobrze potraktowany, za wszystko co dla niego zrobiłem i mu opowiedziałem ( Ok333 to nie chodzi o ciebie).
kgrid
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #25 : 18 Sierpnia 2007, 21:16:57 »
0

Dlatego było mówione że w jeden dzień tego nie da rady zrobić. Gdyby puszczono dajmy na to tydzien wczesniej pociąg inspekcyjny to pociag by byl przed czasem. Ale wazne ze pojechali, i gratulacje dla Piotrka za skręcenie tych siedzen. Remont tego wagonu był ostatnim naszym "sukcesem" po tym gdy...stało się jak stało. Bo widzicie w kolei to jest tak, znajdzie sie grupa ludzi którzy chcą pomóc, ale i znajdzie sie człowiek któremu to zwisa...i żeruje na sukcesie innych...Życzę by tych ostatnich było jak najmniej...
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #26 : 18 Sierpnia 2007, 21:44:15 »
0

Cytat: "paliwo"

Harry popieram, jednak ja przez jednego z naszego forum nie zostałem na real dobrze potraktowany, za wszystko co dla niego zrobiłem i mu opowiedziałem ( Ok333 to nie chodzi o ciebie).

Panowie dosyc!! To jest forum o kolejkach waskotorowych, a nie o waszych animozjach i relacjach z ludzmi. Mnie i innych uzytkownikow forum to zdecydowanie nie interesuje!! Koniec tej czczej dyskusji.

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
kgrid
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #27 : 18 Sierpnia 2007, 22:34:20 »
0

Kalito przecież się nie wyzywają ani nic, po prostu opowiadają o realiach pracy na wąskim torze...więc nierozumiem, ale OK, szary user nie ma nic do gadania...pzdr
Harry Potter
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #28 : 19 Sierpnia 2007, 12:09:26 »
0

Kalito, niestety ale Kgrid ma tu 100% racji.
Tak się TU mówi , że wszystko dla kolejek, ale zapomina o jednym.
OK333 wspominał że potrzebne jest serce, ale niektórzy ludzie mieniący się MK potrafią sprawić ze można to serce DO KOLEJEK stracić- tak trudno Ci to zrozumieć?
Jeśli tak wygląda świat miłośników to sorry, ale bez ludzi to wszystko padnie jak domek z kart, a tych jest jak wiesz nie wielu.

paliwo
Gość
« Odpowiedz #29 : 19 Sierpnia 2007, 14:28:16 »
0

Harry masz racje. Bez ludzi nie ma niczego :mad:  :cry:
Ja posiadam te serce  i bardzo jestem wrażliwy na zło dziejące sie na każdej kolejce wąskotorowej :cry:
grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 846 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #30 : 19 Sierpnia 2007, 20:46:03 »
0

Za duzo emocji za malo konstruktywnej dyskusji. Za malo woli porozumienia. Za duzo osobistych zali i niedomowien. Za malo dystansu do sprawy. Tak wlasnie wyglada obraz typowego polskiego internetowego milosnika kolei.
Smutne ale prawdziwe.

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #31 : 20 Sierpnia 2007, 09:19:40 »
0

Cytat: "kgrid"
Kalito przecież się nie wyzywają ani nic, po prostu opowiadają o realiach pracy na wąskim torze...więc nierozumiem, ale OK, szary user nie ma nic do gadania...pzdr

Kgrid zacytowalem wypowiedzi, do ktorych sie odnioslem. Twoja akurat tu nie ma nic do rzeczy. Powiedz mi, gdzie w tych postach jest cokolwiek o realiach na waskim torze? To jest tylko kilka rzuconych niedomowien. Jak ktorys z panow (paliwo, HP) chce komus cos zarzucic, to niech smialo idzie z tym do prokuratury. Jak komus cos udowodnia, to wtedy prosze wynik zapostowac tutaj. W przeciwnym razie nie chce tu widziec zadnych quasipersonalnych utarczek (bo wlasciwie nie wiadomo, kogo ich wypowiedzi maja dotyczyc; i nie chce wiedziec - tak gwoli jasnosci). Sluchajcie chlopaki, jesli macie do kogos zal i pretensje, to idzcie do niego osobiscie i wyjasniajcie sobie te sprawy.

OK333 wspominał że potrzebne jest serce, ale niektórzy ludzie mieniący się MK potrafią sprawić ze można to serce DO KOLEJEK stracić- tak trudno Ci to zrozumieć?

Nie tak trudno, bo sam je powoli trace... Ale coz moge zrobic? Albo akceptuje fakt, ze srodowisko jest takie, jakie jest i nadal tkwie w ukladzie (haha Kaczynski powinien to przeczytac Chichot) albo tego nie akceptuje i stoje z boku badz probuje to zmienic CZYNAMI, A NIE SLOWAMI. Jednak poki co mozliwosci dzialania nie mam, wiec sie nie odzywam przynajmniej. I juz. Czy tak trudno chlopy przyjac do wiadomosci, ze nie wszystko zalezy od was i zadne wynurzenia tego nie zmienia?

Jeśli tak wygląda świat miłośników to sorry...

Tak wlasnie wyglada. Jesli tego nie akceptujesz - nikt Cie nie trzyma.

Cytat: "paliwo"
Harry masz racje. Bez ludzi nie ma niczego :mad: :cry:
Ja posiadam te serce i bardzo jestem wrażliwy na zło dziejące sie na każdej kolejce wąskotorowej :cry:

A tego mi sie nie chce komentowac. Paliwo przestan juz rzucac te komunały i wez sie do roboty albo pisz z sensem chociaz. Ostatni raz ostrzegam.

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
kgrid
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #32 : 09 Września 2007, 19:21:48 »
0

Witam!
Czy ktoś ma może jakieś zdjęcia z ostatniej imprezy? Bardzo bym prosił o podesłanie mi na emaila tych zdjęć. Zdjęcia chciałbym umieścić na stronie "Mława Wąskotorowa - Internetowe Archiwum Mławskich KD" -> www.mlawa-wask.xt.pl
ok333
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #33 : 15 Września 2007, 20:23:47 »
0

Foty juz mozna robic nastepne :

:arrow: http://www.mazowszeturystyka.org.pl/index.php?numer=1&nr=1&ida=29

rozklad na 16.09 br mozna powiekszyc .

Pozdrawiam :smile:

,, Najlatwiej niszczyc .
Wislawa Szymborska
kgrid
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #34 : 16 Września 2007, 00:16:36 »
0

Też mają te tempo informacji...ledwo DZIEŃ przed imprezą ;/
Harry Potter
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #35 : 17 Września 2007, 21:37:36 »
0

Kacper...a czemu Ty się chłopie dziwisz??
Przecież to norma w skpl.
A co "śmieszniejsze" chyba potrzeba części do rumunów na innych kolejkach skoro lokomotywa ma stać na stacji w szczerym polu, zaraz Panowie, to w Przasnyszu ma być,
tak??...dla złomiarza to poza tym rarytas nie do pogardzenia.GRATULACJE SKPL.

One way Ticket...on the złom.

ok333
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #36 : 17 Września 2007, 21:58:46 »
0

EjdzPi , zanim walniesz jak chory w kubel , ugryz sie w jezyk i pomysl. SKPL nie jest wlascicielem ani linii , ani taboru , ani infrastruktury . Ich wlasciciele sa Ci chyba znani ? SKPL jest wylacznie operatorem ! To po pierwsze , a po drugie skoro jestes taki madry , to podpowiedz , kto pisze donosy do UTK (sic! ) - prawdopodobnie anonimy . Pewnie Milosnicy Kolei Co?
SKPL o tym rozkladzie dowiedzial sie z jakiegos tygodnika ciechanowskiego . I jak szybko sie dowiedzial , tak szybko to zostalo puszczone na Forum .

,, Najlatwiej niszczyc .
Wislawa Szymborska
Misiek_K
Mechanik
Długość toru:: 162 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #37 : 18 Września 2007, 10:11:37 »
0

Cytat: "ok333"
skoro jestes taki madry , to podpowiedz , kto pisze donosy do UTK (sic! ) - prawdopodobnie anonimy .

No tak... Byle później nie było zdziwienia jak się zacznie rozbiórka szlaku, a tabor rzeczywiście trafi na złom.
Tomek SKPL
Gość
« Odpowiedz #38 : 18 Września 2007, 13:33:22 »
0

Witam

Z zasady nie powinienem odpowiadać na tego typu teksty, ale cóż ........będąc zamykany przez niektórych z was do więzienia, szkalowany doszedłem do wniosku że SKPL ponosi klęskę - nie pod względem tego co zrobiło - BO TO JEST SUKCES na miarę europejską , ale pod względem aprobaty wśród SWOICH czyli MK.
To że kolej funkcjonuje jest mniej ważne od tego dlaczego funkcjonuje, ważniejsze są plotki i pomówienia od niestety bardzo trudnej i brutalnej prawdy ekonomicznej.
Prawdą jest to że w Polsce wberw założeniom uratowało się ZA DUŻO kolejek, jedyną dochodową jest Bieszczadzka , reszta biorąc pod uwagę tylko rachunek ekonomiczny winna nie istnieć. Do Rewala nawet się dopłaca 250 000 zł rocznie. Komentarz zostawiam dla was.......
Dla przypomnienia dodam tylko że SKPL to nie jest spółka skarbu Państwa ....

Na koniec dodam tylko iż w dniu 17.09.2007 , SKPL złozył na rękę Wójta Gminy Krasne rezygnacje z dalszego "operatorstwa" na Mławskiej KD.

DRODZY MIŁOSNICY Z MŁAWY DO DZIEŁA NADSZEDŁ CZAS PRÓBY , teraz to ja będę pisał !
whisper
Młotkowy
**
Długość toru:: 78 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #39 : 18 Września 2007, 13:51:48 »
0

Przykre, że SKPL się poddało. Widać były powody. Powodzenia na pozostałych frontach.

Pozdrawiam, Kamil
Strony: 1 [2] 3 4 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!