Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 04:39:29 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Impreza....  (Przeczytany 55803 razy)
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #60 : 19 Września 2007, 18:34:45 »
0

Panowie, ostatni gasi światło. Ot tyle... Pocóż ukrywać kim jest pan "G" jak ten punkt w okolicach kobiecego łona co nikt go chyba jeszcze nie znalazł. Pana Gi...uckiego znają wszyscy, wiedzą co sprzedał i gdzie wywiózł, wszyscy pamiętają kolejkę w R. i co tam się stało, każdy wie że to taki wąskotorowy Jureczek Rechziegel który pod przykrywką Miłośnikowania Kolei opierd...li co najcenniejsze po czym ślad po nim zaginie. Podpisuje się obima rękami pod tym co napisaliście moi przedpiścy. W ogromnej większości, ba o ile nie w całości to wina wolontariuszy, którzy ślepo słuchali głupich mrzonek i opowieści z ust... Macie co chcieliście. Macie swoją kolejkę, teraz możecie założyć KLUB WSPOMNIEŃ PO Mławskiej Kolei Wąskotorowej. Ja ze swojej strony żałować tylko mogę że nie zgadałem się z Tomkiem troche wcześniej i nie wypi... (ehh ponosi mnie)  :evil:  bo może teraz byłoby co ratować. A tak - cóż... pozostaje zapalić
  • nad MKD i czekać jej końca. Aparaty w dłoń panowie bo jak kolejka przestanie jeździć to niczym w Starachowicach tory po prostu wyparują w ciągu roku.
Tomek SKPL
Gość
« Odpowiedz #61 : 19 Września 2007, 19:08:30 »
0

Drogi Pawle,

Przy okazji, zgadzam się, że SKPL nie jest idealny i robi dużo błędów. Osobiście mam do nich wiele uwag i wielokrotnie mnie wkurzali za niewłaściwe działania w różnych sprawach, olewanie nas lub niewykonanie tego do czego sami się zobowiązali.

Pewnie się wszyscy zdziwią ale w powyższym tekście jest dużo prawdy. Ale na ten oczywisty fakt można popatrzeć inaczej - bardziej pragmatycznie i spokojnie ( Paweł nie pije do Ciebie - ale do sytuacji )

1. niespełnione zobowiązania wobec wolontariuszy - wynikają najczęściej tylko z trzech powodów wg. wagi :

a) Kasa
b) brak czasu - bo to jest funkcjonująca kolej, oraz inne ciekawsze zajęcia jak np. ciągłe wojny np. na KrKD z Panią Burmistrz
c) zła organizacja

Masz rację i jest to bezsprzeczne, działamy na zasadzie "kopiemy studnie jak się juz pali" , i ciągle jesteśmy spóźnieni z naszymi zobowiązaniami.
Mój szacowny kol.Andrzej Gibek mówi tak : utrzymanie wąskich torów w polsce po likwidacji PKP przypomina "DZIAŁANIA PARTYZANTKI W WYCIĘTYM LESIE" - cóz komentować wiele prawdy

2. Ale na sprawę można spojrzeć zupełnie inaczej , gdyby nie SKPL i późniejsze działania SKOKW , Ozorków dawno by już nie istniał. Cieszmy się że wogóle istnieje, pewnie że daleko mu do doskonałości ale wspólnie......damy radę .

TO JEST NASZ SUKCES,

Dlatego też mimo wielu niedociągnięć i spóźnień idziemy dalej do przodu, KrKD powoli zamienia się w ekonomiczny sukces, mam nadzieję iż w końcu ruszą remonty i taboru i budynków , jezęli zrobimy z tego tylko 20% , to też OK , nie dajmy się zwariować Lepperowcom w stylu łowcy,Harrego, Paliwa, czy Wagonowni. Im to poprostu szkodzi.
Tomek SKPL
Gość
« Odpowiedz #62 : 19 Września 2007, 19:50:11 »
0

Najpierw sprawy porządkowe - kolego przecież widzimy sie na kolejce średno raz w tygodniu, dopiero niedawno domysliłem się że to ty piszesz te paszkwile. Jak napisałem wcześniej nie wchodź w sprawy które Cię nie winny interesować - szkoda że to robiłeś , dzisiaj wydrukuje wszystko co tu pisałeś wcześniej i zaniosę pracownikom PKL. Napewno będą zadowoleni z Ciebie. Adam najpierw myśl później pisz !!!

Pociągi pasażerskie ruszą najpóźniej wraz ze zmianą rozkładu jazdy, narazie mamy mnóstwo problemów z towarówką.

Cytat: "paliwo"
Moim zdaniem Skpl bierze sobie za dużo kolejek na głowę więc dla tego takie problemy z kasą

Jasne, gdybyśmy rok nie dopłacali do PKL to byś nie miał o czym pisać, jako MK z Pleszewa nie winneś używać słowa "za dużo" .....bo można odnieśc wrażenie za dużo o Pleszew.
Misiek_K
Mechanik
Długość toru:: 162 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #63 : 19 Września 2007, 22:08:03 »
0

Cytat: "AXEL"
Gi...uckiego znają wszyscy, wiedzą co sprzedał i gdzie wywiózł, wszyscy pamiętają kolejkę w R. i co tam się stało, każdy wie

Tak wiemy i znamy. W najgorszym snie nie przypuszczalem, ze to nazwisko pojawi sie w annalach MKD.Smutny(((
papierz
Gość
« Odpowiedz #64 : 19 Września 2007, 22:21:14 »
0

Cytat: "Tomek SKPL"

wspólnie......damy radę

Też tak uważam i wierzę, że trzeba kontynuować rozpoczęte działania.

Przy okazji, cieszy mnie Twoja obecność na tym Forum. Uważam, że dobrze zrobiłeś włączając się do dyskusji i mam nadzieję, że będzie to z pożytkiem dla Ciebie i nas wszystkich.
brok
Zawiadowca
Długość toru:: 424 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #65 : 24 Września 2007, 17:59:45 »
0

Mało kiedy wypowiadam się na tym forum, a jeśli już staram się nie "wciągać" w prowadzone tu wojny... ale teraz puściły mi nerwy... dlaczego w środowisku MK jest tyle chwastów oszołomów, którzy psują wizerunek nam wszystkim, działają niczym "piąta kolumna"...
Zastanawia mnie tylko, czy sprawa upadku Mławskiej KD ludzi typu Harry i spółka czegoś nauczy...
wszak jest powiedzenie: polak to i przed szkoda i po szkodzie...
Szkoda, że tak trudno niektórym zrozumieć, że rachunek ekonomiczny jest podstawą funkcjonowania każdego przedsiębiorstwa w gospodarce wolnorynkowej, a takim bez wątpienia jest SKPL.  Kto tego nie rozumie jest głupcem.

Najpiękniejsze są takie podróże,
Które pamięć na zawsze zachowa,
Gdy dziewczyna jest piękna nad podziw,
A kolejka wąskotorowa...
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #66 : 24 Września 2007, 20:46:47 »
0

Nie ma co sie ciśnieniować panowie, SKPL odchodzi ustępując miejsca wolontariuszom. Koledzy byli mocni w klawiaturze czas na demonstrację spełniania swoich sloganów jak być winno a jak nie. Pożywiom uwidim kto rację miał.

AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #67 : 24 Września 2007, 21:07:24 »
0

Cytat:
Małe uzupełnienie ( ostateczne ) – wolontariuszy:

My dawni wolontariusze do odwołania wstrzymujemy się od „jakichkolwiek” komentarzy, zarówno w tej prowokacji prezesa SKPL, jak i w jakiekolwiek rozmowach i tematach o temacie mławskiej kolejki.

Pewne osoby, które pomimo wcześniejszych wyraźnych uzgodnień nie przestały odpisywać na zaczepki, oraz dalej zabierają głos w sprawie kolejki – proszone są o ciszę!.

"Byli Wolontariusze Mławskiej KD"

Przecież widzisz Bartek, Panowie nabierają wody w usta a jak widzą mnie na publicznych imprezach jedyne co potrafią to łby w dół spuścić a wzrok wbić w ziemię. Zapomnieli jak im tłumaczyłem co się stanie jak SKPL wycofa się z Mławy, a może nie - może właśnie pamiętają!!! Proponowałbym panom przypomnieć sobie moje pierwsze posty na forum MKD i przestrogi na naszym spotkaniu (i po nim) z Zarządem SKPL w Mławie. Teraz sami powiedzcie kto chial wam pomóc i kto mial rację !!!

Naprawdę brak słów. Mam nadzieję, że upadku MKD nie daruje Wam cała brać wąskotorowa i pośród nas będziecie spaleni jak przysłowiowy "żyd na gestapo". I powtórzę to po raz n-ty : TO WASZA WINA !!! Dzieciaki ...  :evil:

Masz racje w jednym - dajmy im czas. Niech poprowadzą MKD na CAŁEJ UŻYTKOWANEJ TRASIE przez rok. JAk MKD się rozwinie, będzie funcjonować - wszyscy złożymy panom ukłon i pogratulujemy. Jak nie ...

Do boju grafomani - do boju !!!!
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #68 : 24 Września 2007, 21:13:37 »
0

Heh...

Poniższy tekst skasowałem godzinkę temu,a  w zasadzie wysłałem koledze Lotos8886 do poprawki (z oczywistych względów ortograficzno - estetycznych). Jako że w międzyczasie Lotos8886 offlinował się, wstawiam więc w orginalnej niezmienionej formie. Przepraszam za zamieszanie, a oto treść posta:

Cytat: "lotos8886"
Panowie nazywam sie Kamil Pzybyszewski, mimo wszystko musze dac swoje poparcie co do oswiadczenia Piotra Gajkowskiego. Od kiedy Piotr byl naczelnikiem na kolejce wiele sie zmienilo, kradzierze ustaly jednoczesnie kolejka zaczela sie rozwijac. Gry przyszedl pan Strapagiel z kolejki zaczelo ubywac (6 transporterow, lokomotywa SM-03, agregat prada-tworczy , zwory do transporterow, czesci do lokomotyw). Spolka SKPL dwa razy oskarzyla mnie o kradziez. Pierwsyz ray wedlug nich ukradlem wiazary od parowozu PX-48,dostalem wezwanie na policje.Kolejnym razem zostalem oskarzony o kradziesz zwor a ktore SKPL podmienilo na zwory nie atestowane. SKPL ma nie zaplacony dlug w mlawie od firmy zajmujace sie uslugami dzwigowymi i podobno od firmy naprawiajacej im lokomotywe SM-03. Doszly mnie informacje o tym iz w Krosniewicach pocieli dwa zabytkowe wagony nalezace do Zbigniewa Tucholskiego. Dziwnym trafem SKPL ma zakaz produkcji bio-paliw (pewnie byly przecieki) SKPL probuje wszystko zatuszowac, wszystko to co pisza jest klamstwem,i moge to potwierdzic w toku sprawy sadowej. Po drugie zostal na mnie naslany czlowiek SKPL Axel czlowiek z kolej starachowickiej :mrgreen:
Kolejka mlawska jest w oplakanym stanie.Pan Gajkowski nie otrzymal od prezesa SKPL zadnych pieniedzy tak jak to opisal to w swoim oswiadczeniu Strapagiel. Ten czlowiek jest bez honoru jest oszustem i jedyna kara dla niego to pozbawienie go wladzy nad wszystkimi kolejkami. Mławska moga uratowac tylko wolontariusze i Pan Gajkowski.

P.S
Niedlugo zalcze zdjecia :wink:
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #69 : 24 Września 2007, 21:28:40 »
0

O  :shock:  następny z "dueciku"  :mrgreen:

A Pamiętasz Kamilek co u ciebie na strychu było jak ze Zbyszkiem bylismy w Mławie? Jak pokazywałeś części od Rumunów, jak chwaliłeś się co to udało się wyjąć. Okna, kibel z rumuna, zawory... pochwal ie kolegom pseudowolontariuszom gdzie masz dokumentację z Mławy.

NIKT nie twierdzi w całym tym zamieszaniu że Piotrek G kradł, nikt nie mówi że to nie dzięki niemu kolejka przetrwała. Pilnował tego bałaganu dość długo i może to tylko dlatego nikt tego nie wyniósł. Ale nie pisał bzdur na SKPL na forach i nie biegał do gazet.
A kto niby mnie na ciebie nasłał? Ostatni raz ja cie widziałem w okolic bramy MKD spierniczałeś nie wiedzieć czemu  :roll:  I jaki ja człowiek SKPLu  :lol:  :lol:  :lol:

Moja dobra rada. Milcz. Bo za dużo wszycy o tobie wiedzą. Aha...  I oddaj naszą plombownicę o którą ściga cię do dziś Zbyszek Tucholski.
lotos8886
Czytelnik

Długość toru:: 5 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #70 : 25 Września 2007, 08:50:46 »
0

Błedy te nie wynikają z mojej nie wiedzy ortografii a jedynie przyczyną tego jest że korzystam z innego komputera i mam ograniczony czas.

lotos protector na staży kolei . Ipse philosophus Deamon Dues et Omnia
lotos8886
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #71 : 25 Września 2007, 08:55:01 »
0

Axel nie fikaj bo inni wiedzą jaka z ciebie szuja . A tak to Tomek do ciebie dzwonił i dostałeś zakaz wejścia na kolejkę od niego po tym jak wywołałeś dym. Jednak za parę dni na to forum przyślę twojego posta do mnie z twoimi pogróżkami. Przepraszam adm za podbijanie postów. Axel atk jeszcze całe szczęście że ta diabelska grupa odejdzie i ty też nie będziesz miał tu wstępu jak ja tu będe teraz ja jestem górą ale nie robię z siebie bohatera akcji bo ty jesteś 3 ligowym artystą ze zjechaną reputacją żebyś ty wiedział ile masz wrogów.

Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #72 : 25 Września 2007, 10:07:01 »
0

Jednak za parę dni na to forum przyślę twojego posta

Kolego Lotos - z całym szacunkiem, ale za parę dni to możesz nie mieć wstępu na "to forum". Jeśli masz coś konkretnego do powiedzenia, proszę bardzo. Ale bez takich poproszę:

Axel nie fikaj bo inni wiedzą jaka z ciebie szuja
lotos8886
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #73 : 25 Września 2007, 10:39:35 »
0

Panie Marcinie jeśli tak to proszę niech pan mnie wyloguję bo widzę że wasze forum jest proskplowskie . A wytłumaczenia już złożyłem a to co mówię , to są konkrety a nie rozmowy na ''żarty''.Taka jest prawda.

lotos8886
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #74 : 25 Września 2007, 10:43:19 »
0

Cytat: "Marcin Przybysz"
Jednak za parę dni na to forum przyślę twojego posta

Kolego Lotos - z całym szacunkiem, ale za parę dni to możesz nie mieć wstępu na "to forum". Jeśli masz coś konkretnego do powiedzenia, proszę bardzo. Ale bez takich poproszę:

Axel nie fikaj bo inni wiedzą jaka z ciebie szuja
. Axel to przecież prawda jak ci nie dają jeżdzić to pod... ludzi a na mławską  nie masz wstępu i się ciebie nie boję chcesz to przyjedż udowodnię ci to .To ja tu rządze a nie ty i nie wkręcaj ludzi swoimi kłamstwami. nIE DOSTANIESZ WAGONU 3Aw

lotos8886
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #75 : 25 Września 2007, 10:47:33 »
0

Cytat: "AXEL"
Cytat:
Małe uzupełnienie ( ostateczne ) – wolontariuszy:

My dawni wolontariusze do odwołania wstrzymujemy się od „jakichkolwiek” komentarzy, zarówno w tej prowokacji prezesa SKPL, jak i w jakiekolwiek rozmowach i tematach o temacie mławskiej kolejki.

Pewne osoby, które pomimo wcześniejszych wyraźnych uzgodnień nie przestały odpisywać na zaczepki, oraz dalej zabierają głos w sprawie kolejki – proszone są o ciszę!.

"Byli Wolontariusze Mławskiej KD"

Przecież widzisz Bartek, Panowie nabierają wody w usta a jak widzą mnie na publicznych imprezach jedyne co potrafią to łby w dół spuścić a wzrok wbić w ziemię. Zapomnieli jak im tłumaczyłem co się stanie jak SKPL wycofa się z Mławy, a może nie - może właśnie pamiętają!!! Proponowałbym panom przypomnieć sobie moje pierwsze posty na forum MKD i przestrogi na naszym spotkaniu (i po nim) z Zarządem SKPL w Mławie. Teraz sami powiedzcie kto chial wam pomóc i kto mial rację !!!

Naprawdę brak słów. Mam nadzieję, że upadku MKD nie daruje Wam cała brać wąskotorowa i pośród nas będziecie spaleni jak przysłowiowy "żyd na gestapo". I powtórzę to po raz n-ty : TO WASZA WINA !!! Dzieciaki ...  :evil:

Masz racje w jednym - dajmy im czas. Niech poprowadzą MKD na CAŁEJ UŻYTKOWANEJ TRASIE przez rok. JAk MKD się rozwinie, będzie funcjonować - wszyscy złożymy panom ukłon i pogratulujemy. Jak nie ... SłuchaJ aXEL NIC NIE WEŻMIESZ Z KOLEJKI A NAWET SWOJEGO  WAGONU 3 Aw A CZY ON JEST TWÓJ JA TO SPRAWDZĘ!!!

Do boju grafomani - do boju !!!!

Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #76 : 25 Września 2007, 10:56:30 »
0

Panie Marcinie jeśli tak to proszę niech pan mnie wyloguję bo widzę że wasze forum jest proskplowskie . A wytłumaczenia już złożyłem a to co mówię , to są konkrety a nie rozmowy na ''żarty''.Taka jest prawda.

Cóż, jak widać łatkę nam już przypięto. Poproszę Kalitę, by zmienił nazwę forum na proskpl.pl  :lol:

Owszem, "wyloguję" Pana, za to, że mimo moich próśb dalej urządza Pan sobie osobiste wycieczki pod adresem innego uczestnika forum, i mnoży posty jeden za drugim. Czyli za uporczywe łamanie regulaminu. A może ten regulamin tez jest "proskplowski"?

"Wytłumaczenia" Pan już "złożył" (skąd ta karnistyczna terminologia?), a ich treść i forma nie świadczy o Panu zbyt pozytywnie, moim skromnym zdaniem (między innymi dlatego wysłałem panu tekst do poprawki - z litości, że tak powiem nieco złośliwie). Słyszałem gdzieś, że tylko winni się tłumaczą  :wink:  

Moim zdaniem - to nie były "wytłumaczenia", bo nikt Pana o tłumaczenie nie prosił, a zbitek oskarżeń i inwektyw. Może jednak przedstawi Pan FAKTY ?

Dodano ll.03: a jednak nie przedstawi, bo straciłem cierpliwość i wlepiłem drugie ostrzeżenie. Funkcja PW wciąż działa, więc kolejne pogróżki lotos8886 będzie mógł kierować na PW
whisper
Młotkowy
**
Długość toru:: 78 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #77 : 25 Września 2007, 11:09:59 »
0

Ja się naprawdę przestaję dziwię zarządowi SKPL, ze stamtąd ucieka. Przecież to gorsza wieś niż w polityce. Banda - za przeproszeniem - gówniarzy, którym się wydaje, że kolejka stanowi ich własność i skutecznie uniemożliwia jakiekolwiek działanie...

Pozdrawiam, Kamil
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #78 : 25 Września 2007, 11:19:58 »
0

O właśnie, tak to z nimi było jest i bedzie ... Ja tu rządzę a nie Ty Mogliby to wpisać w swoje motto i jako hasło reklamowe grupy udającej że trzyma władzę.

A co do wagonu 3Aw lotos to możemy się założyć. Będzie to tak samo jak z Lxd2.. Przyjedzie ktoś z gminy, ktoś z powiatu, ktoś z policji i co? I zabrałem A jak wagon zniszczysz - czego się spodziewam - wywalę na wierzch wszystkie dowody jakie mam przeciw tobe i nie zgadniesz kto mi je udostępnił  :twisted: jeden z twoich byłych przyjaciół.

Cała reszta forum świadkiem (dlatego piszę tu a nie na PW) że kolega nie dopuści by zabrać z MKD moją własność. Zobaczycie w jaki sposób. Jak go znam - i nie tylko ja, zdemoluje wagon i podpali. I w taki oto sposób jeden z pierwszych 3Aw wyląduje pod palnikiem.

Naprawdę brak słów. Od dawna nie dziwie się Tomkowi że stamtąd chce się wynieść. Moim zdaniem i tak długo znosili te ataki.
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #79 : 25 Września 2007, 13:16:41 »
0

Tak sobie czytam, czytam ten wątek i powiedziałbym, że jak to dobrze że z miłośnika zostałem gotem :-)
Chociaż i goci czasem sobie skaczą do oczu wirtualnie na swoim forum. Czy to internet powoduje takie zdziczenie obyczajów?

Na koniec chciałbym tym Kolegom, którzy w Mławie pozostają zacytować któregoś z ówczesnych przywódców PRL:
"Pokażcie co potraficie!"
Teraz macie szansę pokazać jak lepiej, prościej i konkretniej zarządzać kolejką, z której SKPL się wycofuje. Wasz ruch, i nie ukrywam - trzymam za Was szczerze kciuki, mimo, że już kilka razy przez kogoś zostałem zaliczony do "ludzi SKPL" (choć ja tam tylko adminuję domeną). Trzymam kciuki szcerze i serdecznie, albowiem Wasze niepowodzenie będzie oznaczać koniec kolejki, którą nie miałem okazji się ani razu przejechać.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Strony: 1 2 3 [4] 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!