klon200
|
 |
« Odpowiedz #120 : 23 Października 2014, 20:40:56 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Ptr
|
 |
« Odpowiedz #121 : 23 Października 2014, 20:51:44 » |
0
|
Ja to bym był ostrożny z takimi kampaniami wyborczymi na kolejkach - a co będzie jeśli wygra kandydat który się na kolejce nie promował i będzie pamiętał że jego przeciwnikowi kolejka pomagała w kampanii? 
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
klon200
|
 |
« Odpowiedz #122 : 23 Października 2014, 21:02:20 » |
0
|
Wąskotorówka atrakcją kampanii komitetu Marka Materka (17 października 2014) Kolejka Wąskotorowa stała się jedną z atrakcji kampanii wyborczej przed wyborami, które odbędą się 16 listopada. Marek Materek z kandydatami do Rady Miasta zaprasza do bezpośredniego kontaktu także w najbliższą sobotę od 9.00 do 17.00. W środę 15 października otwarto kolejną galerię w Starachowicach(Centrum Galardia). W jej pobliżu stanął skład Kolejki Wąskotorowej wynajęty przez Komitet Marka Materka. – Przez cały dzień, mieliśmy okazję do spotykania się z mieszkańcami Starachowic i rozmawiania o naszym programie dla miasta i poszczególnych okręgów z których ubiegamy się o mandaty do Rady Miasta. Przygotowaliśmy również atrakcje dla najmłodszych. Było m.in.: malowanie twarzy czy kolorowanki dla najmłodszych. Jednak największą frajdę najmłodszym starachowiczanom sprawiało wcielanie się w maszynistę kolejki. Zobaczyć nieschodzący uśmiech z Ich twarzy- bezcenne – mówili zgodnie uczestniczący w akcji kandydaci do Rady Miasta : Marek Wójcik, Krystian Sadza, Iwona Madejska, Liliana Jabłko, Emilia Celary, Małgorzata Zatorska, Anna Wojciechowska, Jarosław Warszawa, Mariusz Jasiński, Zbigniew Kuźdub. – Kolejka Wąskotorowa to jedna z atrakcji turystycznych Starachowic, którą chcieliśmy przy tej okazji wypromować. Serdecznie dziękuję mieszkańcom Starachowic za merytoryczne i miłe dyskusje. Bardzo dziękuje Pani Emilii Piekarskiej, która pomalowała naprawdę wiele buziek, Panu Andrzejowi Cyganowi, który o Kolejce wie wszystko i potrafi się tą wiedzą dzielić. Dziękuję Tomaszowi Fąfara za zdjęcia, które będą stanowiły fajną pamiątkę dla dzieciaków. Dziękuję wszystkim którzy nam bardzo pomagali-szczególnie najmłodszej wolontariuszce Klaudii – mówi kandydat na prezydenta Marek Materek W najbliższą sobotę 18 października jeśli tylko pogoda dopisze akcja zostanie powtórzona w godzinach 9.00 – 17.00. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy – mówią kandydaci KWW Marka Materka źródło: http://nowestarachowice.pl/waskotorowka-atrakcja-kampanii-komitetu-marka-materka/      
|
|
|
|
|
|
|
klon200
|
 |
« Odpowiedz #123 : 23 Października 2014, 21:05:49 » |
0
|
Ja to bym był ostrożny z takimi kampaniami wyborczymi na kolejkach - a co będzie jeśli wygra kandydat który się na kolejce nie promował i będzie pamiętał że jego przeciwnikowi kolejka pomagała w kampanii?  Widzisz ja kilka lat temu narysowałem rysunek-malowankę lokomotywy z wagonikami (widoczny na zdjęciach - trzymają go dzieci) i udostępniłem w celu promowania kolejki na nie promowania "POTENCJALNYCH KANDYDATÓW" samo życie ....
|
|
|
|
|
|
|
klon200
|
 |
« Odpowiedz #124 : 23 Października 2014, 21:12:11 » |
0
|
Wąskotorówka atrakcją kampanii komitetu Marka Materka Kolejka Wąskotorowa stała się jedną z atrakcji kampanii wyborczej przed wyborami, które odbędą się 16 listopada. Marek Materek z kandydatami do Rady Miasta zaprasza do bezpośredniego kontaktu także w najbliższą sobotę od 9.00 do 17.00. W środę 15 października otwarto kolejną galerię w Starachowicach(Centrum Galardia). W jej pobliżu stanął skład Kolejki Wąskotorowej wynajęty przez Komitet Marka Materka. - Przez cały dzień, mieliśmy okazję do spotykania się z mieszkańcami Starachowic i rozmawiania o naszym programie dla miasta i poszczególnych okręgów z których ubiegamy się o mandaty do Rady Miasta. Przygotowaliśmy również atrakcje dla najmłodszych. Było m.in.: malowanie twarzy czy kolorowanki dla najmłodszych. Jednak największą frajdę najmłodszym starachowiczanom sprawiało wcielanie się w maszynistę kolejki. Zobaczyć nieschodzący uśmiech z Ich twarzy- bezcenne – mówili zgodnie uczestniczący w akcji kandydaci do Rady Miasta : Marek Wójcik, Krystian Sadza, Iwona Madejska, Liliana Jabłko, Emilia Celary, Małgorzata Zatorska, Anna Wojciechowska, Jarosław Warszawa, Mariusz Jasiński, Zbigniew Kuźdub. - Kolejka Wąskotorowa to jedna z atrakcji turystycznych Starachowic, którą chcieliśmy przy tej okazji wypromować. Serdecznie dziękuję mieszkańcom Starachowic za merytoryczne i miłe dyskusje. Bardzo dziękuje Pani Emilii Piekarskiej, która pomalowała naprawdę wiele buziek, Panu Andrzejowi Cyganowi, który o Kolejce wie wszystko i potrafi się tą wiedzą dzielić. Dziękuję Tomaszowi Fąfara za zdjęcia, które będą stanowiły fajną pamiątkę dla dzieciaków. Dziękuję wszystkim którzy nam bardzo pomagali-szczególnie najmłodszej wolontariuszce Klaudii – mówi kandydat na prezydenta Marek Materek. W najbliższą sobotę 18 października jeśli tylko pogoda dopisze akcja zostanie powtórzona w godzinach 9.00 – 17.00. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy – mówią kandydaci KWW Marka Materka. źródło: http://www.starachowice-net.pl/informator/news/w-skotor-wka-atrakcj-kampanii-komitetu-marka-materka  
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #125 : 23 Października 2014, 21:20:32 » |
-1
|
Tak z innej beki: to jest Suchojad? 
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
andy
|
 |
« Odpowiedz #126 : 23 Października 2014, 22:03:41 » |
0
|
Nie
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #127 : 23 Października 2014, 22:25:21 » |
0
|
Witam! Miałem nie pisać,ale Kucyk,przegiął już wszystkie możliwe normy! Brak znajomości historii,brak znajomości osób z TZF,jak mozna nie znać tej twarzy! Januszu,teraz powinieneś złożyć samokrytykę! Wszak,to Pan A .Cygan nasz najlepszy dostawca zdjęć i wydawnictw! Pozdrawiam.Bogdan
|
|
|
|
"Mędrzec ciągle się uczy, głupiec już wie wszystko"
|
|
|
Maciek JKD
|
 |
« Odpowiedz #128 : 23 Października 2014, 23:31:17 » |
0
|
Tak z innej beki: to jest Suchojad? Suchoj..  /Z pełnym szacunkiem do Pana Mieczysława/  PS Fakt faktem - kolej winna być ponad podziałami!
|
|
« Ostatnia zmiana: 24 Października 2014, 01:39:36 wysłane przez Maciek JKD »
|
|
Śpieszmy się jeździć koleją, tak szybko odchodzi...
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #129 : 24 Października 2014, 09:25:21 » |
0
|
Kucyk,przegiął już wszystkie możliwe normy!  Czapka mnie zmyliła...
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #130 : 24 Października 2014, 09:37:09 » |
0
|
Cytat: Ptr on Wczoraj o 20:51:44 Ja to bym był ostrożny z takimi kampaniami wyborczymi na kolejkach - a co będzie jeśli wygra kandydat który się na kolejce nie promował i będzie pamiętał że jego przeciwnikowi kolejka pomagała w kampanii? Dla zainteresowanych: Pan M. Materek kandyduje na prezydenta miasta, a miasto (niestety) nie interesowało się dotąd kolejką. Kandyduje też do rady powiatu ( z pierwszego miejsca), właściciela kolejki wąskotorowej. Mam nadzieję że nowa rada będzie starała się dbać po równo o swe zabytki - Muzeum Przyrody i Techniki i SKW. Sam zabiegałem by na otwarciu galerii handlowej promowana była kolejka, w przyszłości może być jedną z "atrakcji" w ofercie istniejących w niej sklepów. Jak trafiła się okazja, Operator pozyskał za to dodatkowy zysk. Wysłany przez: klon200 Widzisz ja kilka lat temu narysowałem rysunek-malowankę lokomotywy z wagonikami (widoczny na zdjęciach - trzymają go dzieci) i udostępniłem w celu promowania kolejki na nie promowania "POTENCJALNYCH KANDYDATÓW"
SKW nie ma swych materiałów reklamowych, nawet widokówki wydrukowane były przez PTTK. Malowanki udostępniłem, wiedząc że trafią w "dobre, dziecięce ręce" i przez nie - do rodziców. Tu mogę dodać że z trzech przedstawionych rodzajów "malowanek", wybrany został ten rysunek. Bez tych "POTENCJALNYCH KANDYDATÓW" nie będzie dobrej atmosfery dla kolejki, nadal wiele osób nie wiedziało że kolejka jeździ tylko do Lipia. Wysłany przez: Kucyk Czapka mnie zmyliła... Najładniejsza jaką mam w zbiorach "MINIMUZEUM". Dla słuchających o losach PKP, bardzo cenny rekwizyt. Ps. Bardziej martwię się pozostawionym logiem dawnego operatora, moje przeoczenie!!!
|
|
« Ostatnia zmiana: 24 Października 2014, 09:40:32 wysłane przez a cygan »
|
|
|
|
|
andy
|
 |
« Odpowiedz #131 : 24 Października 2014, 17:14:25 » |
0
|
 Czapka mnie zmyliła... Jeszcze jakąś pokutę Ci musimy zadać 
|
|
|
|
|
|
|
klon200
|
 |
« Odpowiedz #132 : 27 Października 2014, 22:22:12 » |
0
|
Powracamy do ostatniej sesji Rady Powiatu (01 wrzesień 2014) Podczas obrad radnych, pod ich głosowanie poddano projekt uchwały w sprawie zaciągnięcia kredytu długoterminowego na finansowanie planowanego deficytu budżetu powiatu Starachowickiego w wysokości 1mln 700 tys. złotych. Projekt uchwały przedstawiła Ewa Bzinkowska – Skarbnik Powiatu Starachowickiego. Komisja budżetu i finansów pozytywnie zaopiniowała projekt uchwały, który w dalszej części sesji został przyjęty, przy jednym wstrzymującym się głosie. Pod obrady radnych poddano także uchwały w sprawie użyczenia nieruchomości stanowiącej własność Powiatu Starachowickiego położonej w Starachowicach przy ul. Złotej 6, na rzecz Inspekcji Ochrony Środowiska Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska w Kielcach. Okres użyczenia wynosi 10 lat z przeznaczeniem na prowadzenie monitoringu jakości powietrza. Kolejna uchwała dotyczyła wydzierżawienia części działki położonej w Starachowicach przy ul. Radomskiej, na okres 3 lat, na rzecz Przedsiębiorstwa Produkcyjno – Handlowo – Usługowego, na prowadzenie działalności gospodarczej. Radni głosowali także nad projektem uchwały w sprawie nieodpłatnego przejęcia przez powiat starachowicki prawa użytkowania wieczystego nieruchomości stanowiącej wąskotorową linię kolejową Starachowice Wschodnie – Iłża. Wszystkie zaprezentowane projekty uchwał pozytywnie zostały zaopiniowane przez komisje i jednogłośnie przyjęte przez radnych. źródło: http://tv.starachowice.pl/index.php/pl/aktualnosci/3525-powracamy-do-ostatniej-sesji-rady-powiatu
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #133 : 30 Października 2014, 23:16:50 » |
0
|
To w sumie też prasówka: 
|
|
|
|
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #134 : 31 Października 2014, 01:46:50 » |
0
|
To w sumie też prasówka:  A już miałem nadzieję, że pojawiło się kolejne światełko w tunelu w sprawie odbudowy.
|
|
|
|
|
|
|
aronek
|
 |
« Odpowiedz #135 : 31 Października 2014, 08:36:25 » |
+1
|
No proszę, a w 2003 było tylko referendum w sprawie okupacji z Brukseli, a takie deklaracje padały 
|
|
|
|
|
|
|
klon200
|
 |
« Odpowiedz #136 : 05 Listopada 2014, 21:14:14 » |
0
|
emibe czy posiadasz więcej takich wycinków prasowych??
|
|
|
|
|
|
|
klon200
|
 |
« Odpowiedz #137 : 01 Grudnia 2014, 20:42:18 » |
0
|
W Starachowicach prezydentem Marek Materek! Najmłodszy prezydent w kraju!Sensacja w Starachowicach. Prezydentem miasta będzie 25-letni politolog Marek Materek, który w drugiej turze pokonał urzędującego prezydenta Sylwestra Kwietnia. - Deklaruję, że za cztery lata mieszkańcy przekonają się, że warto było na mnie zagłosować i że będą mógł spojrzeć im prosto w oczy i powiedzieć: zadanie wykonane - mówi "Wyborczej" Materek.  Marek Materek będzie najmłodszym prezydentem w Polsce. - Rekordzista pod tym względem miał 27 lat, ja jestem o dwa lata młodszy - mówił "Wyborczej" tuż przed drugą turą. Historia jego politycznej kariery jest niezwykle ciekawa. Zaczynał w Platformie Obywatelskiej, był asystentem europosłanki Róży Thun. Rok temu wybrano go na przewodniczącego struktur powiatowych PO w Starachowicach. I wtedy zaczęły się jego problemy w partii, niektórzy działacze uważali, że jest zbyt samodzielny. Najbardziej nie spodobało im się to, że struktury powiatowe, którym przewodniczył, wiosną tego roku w przedterminowych wyborach prezydenckich wystawiły kielczankę Marzenę Marczewską. Zajęła trzecie miejsce z bardzo dobrym wynikiem, a niedługo potem Materek z partii został wykluczony . Nie zraziło go to, wystartował z własnego komitetu w wyborach samorządowych. I przeszedł do drugiej tury, gdzie zmierzył się z urzędującym prezydentem Sylwestrem Kwietniem z SLD. Z początku Materka popierało Polskie Stronnictwo Ludowe i marszałek Adam Jarubas. Przed decydującą potyczką , po stronie Materka opowiedział się nawet Andrzej Pruś z Prawa i Sprawiedliwości, który zajął trzecie miejsce w wyborach 16 listopada. Materek miał też poparcie z dwóch komitetów, którzy wprowadzili do nowej rady miasta łącznie 13 radnych - czyli Stowarzyszenia Nowe Starachowice oraz Stowarzyszenie Spółdzielców i Wspólnot Mieszkaniowych. Jak informuje Aneta Gołębska, przewodnicząca Miejskiej Komisji Wyborczej w Starachowicach, w drugiej turze wyborów Marek Materek uzyskał 9583 głosy, a Sylwester Kwiecień 6786 głosów. - Dziękuję wszystkim tym, którzy oddali na mnie głos i mam nadzieję, że przekonam do siebie także tych, którzy głosowali na mojego kontrkandydata. Deklaruję, że za cztery lata mieszkańcy Starachowic przekonają się, że warto było na mnie zagłosować i że będą mógł spojrzeć im prosto w oczy i powiedzieć: zadanie wykonane - mówi "Wyborczej" Materek. źródło: http://m.kielce.gazeta.pl/kielce/1,106510,17054929.html
|
|
|
|
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #138 : 02 Grudnia 2014, 09:35:44 » |
0
|
Mając na uwadze dobre relacje nowego prezydenta ze starostwem, mam nadzieję że w jakiś sposób będzie wspomagał naszą kolejką.
|
|
|
|
Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #139 : 02 Grudnia 2014, 10:14:11 » |
0
|
Mając na uwadze dobre relacje nowego prezydenta ze starostwem, mam nadzieję że w jakiś sposób będzie wspomagał naszą kolejką.
Taaaa. Tak sobie przypominam, że w Jędrzejowie też był Burmistrz niegdyś na kolejce pracujący .... I tyle 
|
|
|
|
|
|
|
|