Ok22-17
SGKW

Długość toru:: 31 m
W terenie
|
 |
« : 14 Kwiecień 2008, 15:11:43 » |
0
|
No i jak panowie z tym wiaduktem będzie? Nie chciałbym jeszcze wywoływać tutaj burzy ale sprawa najciekawiej nie wygląda... Firma ubezpieczeniowa poważne pieniążki już przelała...
Pzdr Michał Aktualnie opracowywana jest dokumentacja techniczna naprawy wiaduktu w Rogalowie. Z powodu uszkodzenia ustroju nośnego obiektu, a także wpisania NKD do rejestru zabytków roboty można wykonywać dopiero po uzyskaniu pozwolenia na budowę. pozdrawiam
|
|
|
|
Ok22-17
|
|
|
Ok22-17
SGKW

Długość toru:: 31 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #1 : 26 Kwiecień 2008, 19:57:32 » |
0
|
Dobra wiadomość - MOSTOSTAL Puławy w odpowiedzi na zapytanie SKPL potwierdził telefonicznie chęć wykonania nowego dźwigara dla wiaduktu w Rogalowie. Trwają konsultacje dotyczące szczegółów technicznych, wkrótce poznamy ofertę MOSTOSTALU, czyli cenę i termin wykonania dźwigara.
pozdrawiam
|
|
|
|
Ok22-17
|
|
|
X-ped
Nowicjusz

Długość toru:: 41 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #2 : 28 Maj 2008, 13:11:28 » |
0
|
A co teraz się dzieje z naprawą?
|
|
|
|
|
|
|
gkw
|
 |
« Odpowiedz #3 : 28 Maj 2008, 13:13:45 » |
0
|
Stowarzyszenie Kolejowych Przewozów Lokalnych
Nałęczowska Kolej Dojazdowa
Karczmiska 77
24-310 Karczmiska
tel. (+48) 81 828 70 18
tel. kom. 0 506 346 639
Jak sie dowiesz to napisz tu na forum.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek Franczyk
|
 |
« Odpowiedz #4 : 03 Lipiec 2008, 06:49:42 » |
0
|
...no właśnie. Ja również zainteresowanym proponuję poobserwować stronę domową SKPL i pytać "u źródła" :wink: . Np. na tejże stronie jest taka oto notka... "SKPL Infrastruktura 26.06.2008: (...) Po uzyskaniu pozwolenia na budowę w sierpniu planowana jest naprawa uszkodzonego wiaduktu w Rogalowie na Nałeczowskiej KD."źródło? :arrow: http://www.skpl.kalisz.pl/news.shtmlOczywiście w Karczmiskach także się można czegoś dowiedzieć. Kolega zapodał namiary :wink:
|
|
|
|
Prawdziwa kolej odjechała z ostatnim parowozem...
|
|
|
MichałŁ
|
 |
« Odpowiedz #5 : 28 Sierpień 2008, 07:39:34 » |
0
|
Byłem wczoraj w Rogalowie i choć sierpień się kończy to wiadukt wygląda tak samo jak miesiąc temu.
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #6 : 28 Sierpień 2008, 10:25:02 » |
0
|
A czego się spodziewałeś? Dekoracji wieńcami? Będzie wykonana dokumentacja, będzie wykonany element konstrukcji, rozpocznie się montaż. Na chwilę obecną nic się nie ruszyło w tej sprawie, dlatego wiadukt wygląda jak wyglądał miesiąc temu.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
Jarek Franczyk
|
 |
« Odpowiedz #7 : 01 Wrzesień 2008, 07:15:02 » |
0
|
Byłem wczoraj w Rogalowie i choć sierpień się kończy to wiadukt wygląda tak samo jak miesiąc temu. Tak to już jest, że plany są tylko planami i nie zawsze trzymają się terminu. Trzymam kciuki, że wszelkie pozwolenia i dokumentacje zostaną "załatwione" i w końcu robota ruszy z kopyta... :wink:
|
|
|
|
|
|
|
piter
Nowicjusz

Długość toru:: 15 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #8 : 11 Listopad 2008, 20:38:38 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #9 : 11 Listopad 2008, 21:38:57 » |
0
|
Według zapewnień operatora - TAK.
Czy tak się stanie? Zobaczymy.
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
Jarek Franczyk
|
 |
« Odpowiedz #10 : 11 Grudzień 2008, 17:41:47 » |
0
|
Dzisiaj w drodze do kolegi (MK) z Opola Lubelskiego odbiłem na Rogalów. Machnąłem kilka fotek zanim bateria mi padła w aparacie (stąd bez lampy robiłem i są rozmazane). Widać na nich uszkodzenie, o którym ta debata. Stan obecny - fotki z prawie wieczorowej pory (krótkie dni) z dnia 11-12-2008 r.  
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #11 : 11 Grudzień 2008, 18:29:39 » |
0
|
Ja mam pytanie które może wydać się głupie no ale
Tabor przed uszkodzeniem wiaduktu stał w Nałęczowie?? Jak został przetransportowany za wiadukt?? A może po prostu powoli się przetoczył po nim??
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #12 : 11 Grudzień 2008, 19:27:18 » |
0
|
Tabor zawsze stacjonował w Karczmiskach gdzie jest stacja macierzysta całej kolejki, wagonownia, lokomotywownia oraz warsztaty. Tam też stacjonował zawsze cały tabor. Jedyny tabor który stacjonuje w Nałęczowie (a stoi tam od jakiegoś czasu) są to aktualnie nieużywane transportery. Nie wiem więc na jakiej podstawie snujesz domysły o rzekomym "przetoczeniu" pojazdów przez uszkodzony wiadukt.
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
statek
|
 |
« Odpowiedz #13 : 11 Grudzień 2008, 19:53:05 » |
0
|
Nie wiem więc na jakiej podstawie snujesz domysły o rzekomym "przetoczeniu" pojazdów przez uszkodzony wiadukt.
Jak to na jakiej podstawie, a no na takiej,że najprawdopodobniej nigdy nie był na NKD i myślał, ze jest np tak jak w Przeworsku, ot cała filozofia;) Pzdr Michał
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #14 : 11 Grudzień 2008, 20:15:46 » |
0
|
Nie wiedziałem i dlatego się zapytałem. Teraz wiem i dziękuje za odpowiedz 
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
piter
Nowicjusz

Długość toru:: 15 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #15 : 16 Grudzień 2008, 21:15:58 » |
0
|
Koniec roku się zbliża a wraz z nim prowadzenie ruchu przez SKPL,a widukt w Rogalowie w dalszym ciągu nie jest naprawiony.Czy są jeszcze jakieś szanse aby kolejka dojeżdżała do Nałęczowa?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek Franczyk
|
 |
« Odpowiedz #16 : 17 Grudzień 2008, 20:08:27 » |
0
|
A propos tego tematu: Czy ma ktoś fotki (jakiekolwiek materiały) tego wiaduktu z lat wcześniejszych (70-tych)? Był okres gdy na jego końcach były drewniane bale podtrzymujące. Podejrzewam, że bale te "wstawiono" dla zabezpieczenia mostu, bo stare (murowane) przyczółki zaczęły się sypać - wydaje mi się, że pierwotnie przyczółki te miały strukturę jak ten środkowy - wyglądający na oryginalny - filar. Byłbym więc wdzięczny za wszelkie materiały :wink: (PW) Obecnie przyczółki są otynkowane - chyba efekt remontów w latach 90-tych. Jeśli chodzi o foty z netu, znalazłem tylko to - Fotka poniżej pochodzi chyba z początku lat 90 tych. Niestety nic na niej nie widać. Większe zdjęcie dostępne jest TUTAJ źródło: www.naleczow.com.pl
|
|
|
|
|
|
|
acatus
Młotkowy

Długość toru:: 80 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #17 : 18 Grudzień 2008, 09:21:40 » |
0
|
Koniec roku się zbliża a wraz z nim prowadzenie ruchu przez SKPL,a widukt w Rogalowie w dalszym ciągu nie jest naprawiony.Czy są jeszcze jakieś szanse aby kolejka dojeżdżała do Nałęczowa? Najwyżej w nowym sezonie dalej koleka dojedzie tylko do Wąwolnicy i będzie jeszcze mniej pasażerów albo plan awaryjny KKA Nałęczów-Wąwolnica :neutral:
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #18 : 18 Grudzień 2008, 15:06:36 » |
0
|
Dużo więcej możemy zrobić dla NKD pracując z nami na szlaku - nadal szukamy chętnych do pomocy, niż dywagując na temat remontu wiaduktu.
SKPL jest nadal zarządcą obiektu i do remontu wiaduktu zobowiązuje go prawo. Nawet jeśli wycofa się z operatorstwa na NKD zobowiązany jest naprawić wiadukt, dodatkowo że wziął pieniądze z ubezpieczenia na ten remont.
Każdego zainteresowanego losem NKD i chętnego do pomocy prosimy o kontakt.
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #19 : 16 Lipiec 2009, 10:01:44 » |
0
|
Wiadomo coś na temat odbudowy tego wiaduktu?? Sprawa się ciągnie i ciągnie i wyciągnąć nie może ...
|
|
|
|
|
|
|
|