Świat kolejek wąskotorowych SMF
09 Października 2024, 03:20:31 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 38   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Gmina Rewal - Rewitalizacja kolejki  (Przeczytany 577125 razy)
ZyGa
Młotkowy
**
Długość toru:: 109 m

W terenie W terenie

...

http://www.facebook.com/p
« Odpowiedz #500 : 31 Lipca 2013, 21:40:07 »
0

Jak nie zaglądał !!!! Był i to 2 razy przy próbie wodnej.

NKW ZyGa
MichałŁ
Dyrektor
Długość toru:: 673 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #501 : 31 Lipca 2013, 21:50:35 »
0

No to nie mam więcej pytań.
Pt47-106
Ostrzeżony
Młotkowy
**
Długość toru:: 88 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #502 : 01 Sierpnia 2013, 17:44:12 »
0

mam male  pytanie czy w tym sezonie kolejka jeździ do Niechorza i gdzie można znales jakiś rozkład jazdy dziękuje za pomoc
Pt47-94
Nowicjusz
*
Długość toru:: 26 m

W terenie W terenie

pt4794 pt4794
« Odpowiedz #503 : 02 Sierpnia 2013, 00:51:03 »
0

Kolejka nie jeździ, ponieważ wciąż trwa modernizacja części szlaku. Brakuje jeszcze kilkuset metrów toru na stacji w Niechorzu. Zawsze aktualny rozkład jazdy Nadmorskiej Kolei Wąskotorowej znajdziesz na stronie jej właściciela, czyli Gminy Rewal. Na przykład tu:

http://www.rewal.pl/pl/atrakcje-gmina-rewal/itemlist/category/516-atrakcje-nadmorska-kolej-waskotorowa

P.S. Staraj się pisać starannie, bo za taką niechlujną pisownię możesz dostać ostrzeżenie.

Pt47-94 RAIL CINEMA - zapraszam na mój kanał na YouTube, na którym są też filmy ze szlaków o wąskim prześwicie.
werner18
Młotkowy
**
Długość toru:: 86 m

W terenie W terenie

Brudno! Rozpuścił was Mechanik!

« Odpowiedz #504 : 02 Sierpnia 2013, 18:08:32 »
+1

Ostatnio poszla fama, ze jest jeszcze szansa na wrzesien.
andrzej2110
Minister
Długość toru:: 2693 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #505 : 02 Sierpnia 2013, 22:04:59 »
0

A czy na szlaku jest coś robione??

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie pr
werner18
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #506 : 03 Sierpnia 2013, 00:56:48 »
0

Wlasnie, ze nie 
Pt47-94
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

pt4794 pt4794
« Odpowiedz #507 : 04 Sierpnia 2013, 02:46:41 »
0

Chcą jeździć składami do Rewala i Mbxd2 do przystanku Niechorze Latarnia? Albo na 2 loki na końcach składu jak swego czasu na GKW na odcinku Bytom Wąsk. - Bytom Karb Wąsk. Chyba, że WKKZ - Wąskotorowa Kolejowa Komunikacja Zastępcza.
« Ostatnia zmiana: 04 Sierpnia 2013, 02:50:04 wysłane przez Pt47-94 » Zapisane

Pt47-94 RAIL CINEMA - zapraszam na mój kanał na YouTube, na którym są też filmy ze szlaków o wąskim prześwicie.
ZyGa
Młotkowy
**
Długość toru:: 109 m

W terenie W terenie

...

http://www.facebook.com/p
« Odpowiedz #508 : 05 Sierpnia 2013, 10:45:50 »
+1

Jakaś firma ma wejść niebawem.

NKW ZyGa
trzebiatow wask
Nowicjusz
*
Długość toru:: 17 m

W terenie W terenie

05 Sierpnia 2013, 21:03:21 - Ukryty.
« Odpowiedz #509 : 05 Sierpnia 2013, 21:03:21 »
-10

Pt47-94
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

pt4794 pt4794
« Odpowiedz #510 : 05 Sierpnia 2013, 21:32:45 »
+14

Spokój od forum wynika nie z informacji, które przekazujesz, tylko od niechlujnej pisowni i budowy zdań. Dla mnie Twoja wypowiedź wygląda jak bełkot jakiegoś nawalonego żula. Sprawa jest bardzo prosta: Tobie nie chce się pisać poprawnie to Adminom i Moderatorom nie chce się utrzymywać takiego bełkotu na forum.

Oto jak ja bym napisał Twoją wypowiedź:

"Gmina Rewal ogłosila przetarg na dokończenie budowy (czy odbudowy - jak kto woli) torowiska kolejki. Szukają nowego wykonawcy.  Dla zainteresowanych: na BIP Rewal  jest więcej wiadomości na ten temat.  PNI juz położyli, teraz szukają następnej firmy, której pewnie nie zapłacą. Kolejne bankructwo czy plajta - jak kto woli. Pozdrowienia  dla Admina, który pewnie po tym wpisie da mi znów trochę wolnego od tego forum. Napisałbym wiecej na ten temat, ale po co, skoro zaraz mnie uciszą."

Więcej nie musisz pisać. Skoro nie chce Ci się pisać poprawnie po polsku to nie pisz w ogóle.

Kucyk
Minister
Długość toru:: 4304 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #511 : 05 Sierpnia 2013, 21:37:03 »
0

na bip rewal  wiecej wiadomosci na ten temat

Nie mogłem znaleźć. Dało by radę jakąś wskazówkę poszukiwawcza podać?

Żadna namiętność nie odziera umysłu równie skutecznie ze wszystkich władz działania i myślenia, co strach.
(Edmund Burke)
Pt47-106
Ostrzeżony
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #512 : 05 Sierpnia 2013, 21:45:48 »
0

to mam jeszcze pytanko to dokąd będzie jeździła kolejka bo na wczasy wybieram sie do Niechorza
andrzej2110
Minister
Długość toru:: 2693 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #513 : 05 Sierpnia 2013, 22:30:26 »
0

na bip rewal  wiecej wiadomosci na ten temat

Nie mogłem znaleźć. Dało by radę jakąś wskazówkę poszukiwawcza podać?

http://www.bip.rewal.pl/zamowienia/pokaz/5223

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie pr
Sadek
Gość
« Odpowiedz #514 : 05 Sierpnia 2013, 23:55:15 »
+7

gmina rewal oglosila przetarg na dokonczenie budowy czy odbudowy juz  jak kto woli szukaja nowego wykonawcy  dla zainteresowanych  na bip rewal  wiecej wiadomosci na ten temat  pni juz polozyli szukaja nast firmy ktorej niezaplaca pewnie  i kolejne bankructwo czy plajta jak kto woli poizdrowienia  dla admin ktory pewnie po tym wpisie  da mi znow troche wolnego  od tego forum napisalbym wiecej na ten temat ale poco skoro zaraz mnie ucisza
 Nie rozumiem tego tekstu. Proponuję jakiś przyspieszony kurs języka polskiego //kalito
  PIŁEŚ NIE PISZ! Spoko
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4304 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #515 : 06 Sierpnia 2013, 09:38:20 »
+7

He - zerknijcie w zakładkę "odpowiedzi na zapytania"! Jeśli ktoś lubi dowcipy typu "Radio Erewań" to znajdzie tam powód do śmiechu.
W skrócie - jak wiadomo inwestycja nie została dokończona gdyż... zabrakło na jej dokończenie pieniędzy. Ktoś zatem zadaje pytania dotyczące prostej sprawy: czy macie kasę? Odpowiedzi są rewelacyjnie wymijające - oto najlepsza:

P.: Czy sytuacja finansowa Zamawiającego pozwoli na udzielenie gwarancji zapłaty?
O.: Zamawiający udzieli odpowiedzi w tej kwestii po zawarciu umowy na wykonanie zadania.

Żadna namiętność nie odziera umysłu równie skutecznie ze wszystkich władz działania i myślenia, co strach.
(Edmund Burke)
Harry Potter
Dyrektor
Długość toru:: 786 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #516 : 06 Sierpnia 2013, 20:49:53 »
0

Oto Polska właśnie...

ps.Dzięki za streszczenie Kucyku

Jak się nie ma co się lubi,
To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
Pt47-106
Ostrzeżony
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #517 : 09 Sierpnia 2013, 12:35:03 »
0

http://kolej.mkm.szczecin.pl/news/1376036901,Niemcy-dokoncza-torowisko-waskotorowki
Misza
Młotkowy
**
Długość toru:: 136 m

W terenie W terenie

750 czytam od dawna

« Odpowiedz #518 : 09 Sierpnia 2013, 14:22:01 »
+3

Uwaga, uawga, ostrzeżenie z onetu i swiatełko w tunelu na rozwiązanie kłopotów z finansami.
A raczej odstraszanie turystów:
 Szczególnie, jeśli zmierza do Rewala, najbardziej zadłużonej gminy w Polsce, który jest jedną wielką radarową pułapką. Tylko w tej jednej maleńkiej gminie stoi 14 fotoradarów – jeden co 150-200 metrów!

Rewal nie buduje więc parkingów. Zamiast nich zarabia na kierowcach, którzy przecież choćby na chwilę gdzieś stanąć muszą. Straż z Rewala – zamiast czuwać nad bezpieczeństwem turystów – urządza całodniowe polowania na kierowców. Do jednej miejscowości w gminie wyjeżdżają często trzy patrole tylko po to, by wlepiać mandaty!

W ciągu ostatniego weekendu wystawiono ich aż 700, nie licząc tych z fotoradarów. A najbardziej obleganym budynkiem Rewala jest siedziba straży gminnej – codziennie ustawiają się tam tabuny ludzi. – Kierowcy łamią przepisy i parkują gdzie popadnie, a my musimy przestrzegać prawa i wyciągać konsekwencje w postaci mandatu. Miałem sytuację, że pani wjechała autem na plażę i nie widziała w tym nic dziwnego – mówi Leszek Kozłowski, komendant Straży Gminnej w Rewalu. Może to i prawda. Ale nie ulega wątpliwości, że Rewal żyje z radarów. Tylko w 2012 r. z mandatów wpłynęło do gminnej kasy aż 673 700 zł. W samym okresie wakacyjnym było to 291 060 zł.

Misza
werner18
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #519 : 09 Sierpnia 2013, 15:55:41 »
0

A wiec jednak, wrzesien 2013 Nie wierzylem, ze cos z tego bedzie w tym roku.

Troche nie na temat, ale co do radarow - bardzo dobrze, ze tyle ich tam jest. W malych miasteczkach w tej gminie, podczas sezonu jest mnostwo turystow (w tym ja), ktorzy musza cierpliwie czekac, az laskawy pan kierowca, dojrzy pieszych stojacych na pasach. Kazdy sie spieszy, jedni wjezdzaja, inni wracaja do domow i pieszych maja w d...
Pomijam juz dzieci, beztrosko biegajace blisko jezdni, i kolonie przemieszczajace sie w grupach po tych waskich chodnikach.. jako kierowca, polecam predkosc patrolową.
Strony: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 38   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!