ZyGa
|
|
« Odpowiedz #560 : 15 Września 2013, 12:22:08 » |
0
|
|
|
|
|
NKW ZyGa
|
|
|
Saatziger
Czytelnik
Długość toru:: 2 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #561 : 15 Września 2013, 15:06:04 » |
0
|
Czy to znaczy że od soboty (21 IX) odbywa się normalny ruch planowy?
|
|
|
|
|
|
|
ZyGa
|
|
« Odpowiedz #562 : 15 Września 2013, 21:54:10 » |
-1
|
od Piątku
|
|
|
|
NKW ZyGa
|
|
|
Mateusz
|
|
« Odpowiedz #563 : 16 Września 2013, 08:06:10 » |
+2
|
Czy ten termin 20 września jest już pewny, czy tak jak tydzień temu? Pytam, bo z tego co widziałem w sobotę i wczoraj, trudno remont/modernizację uznać za zakończoną. Trzęsacz i Pogorzelica wyglądają dobrze, ale w Rewalu i Niechorzu jeszcze plac budowy. Odbierze ktoś te roboty w takim stanie?
|
|
|
|
|
|
|
|
trzebiatow wask
Nowicjusz
Długość toru:: 17 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #565 : 20 Września 2013, 20:38:04 » |
0
|
bedac w rewalu slyszalem sygnal lxd2 - chyba wystartowali po 3 latach wkoncu .?
|
|
|
|
|
|
|
Mateusz
|
|
« Odpowiedz #566 : 20 Września 2013, 20:58:32 » |
+2
|
Zgadza się. Dzisiaj kolejka ruszyła. Nie wszystko jeszcze dokończone, nie wszędzie są perony, ale torowisko jest na całym odcinku więc można jeździć. Dworce prawie dokończone. Wewnątrz w żadnym z dworców nic jeszcze nie ma. Gdzieniegdzie wewnątrz pomieszczeń wala się jeszcze sprzęt pobudowlany. Moim zdaniem całkiem sporo osób dzisiaj skorzystało z przejazdów - nie wiem czy to dlatego, że nie było opłat. Nie był to tylko wójt z innymi lokalnymi VIPami. Zauważyłem, że nawet ktoś przewoził rowery na tej specjalnej "rowerowej" platformie. Wagony po modernizacji sprawiają raczej dobre wrażenie. Są wygodne - to na pewno. Niewiele mają cech historycznych, ale wiadomo że nie o to tutaj chodzi. Przynajmniej nie mają malowania w stylu "Ciuchcia express". Sądzę, że otwarcie po trzech latach przerwy było udane. Teraz pozostaje pytanie czy gmina zdoła tą infrastrukturę utrzymać... No ale to już temat na inną dyskusję.
|
|
|
|
|
|
|
ZyGa
|
|
« Odpowiedz #567 : 20 Września 2013, 21:01:28 » |
0
|
Cieszę się że się podobało Mateusz .
|
|
|
|
NKW ZyGa
|
|
|
werner18
Młotkowy
Długość toru:: 86 m
W terenie
Brudno! Rozpuścił was Mechanik!
|
|
« Odpowiedz #568 : 20 Września 2013, 21:40:28 » |
+1
|
No wlasnie, ktos tu przepowiadal niska frekwencje... wjazd do Rewala: Ogolnie, moim zdaniem, rozpoczecie udane. No i ta atmosfera, usmiechy na twarzach zalogi pociagu Widac, ze wszyscy sa zadowoleni!
|
|
|
|
|
|
|
Pt47-94
|
|
« Odpowiedz #569 : 21 Września 2013, 08:07:52 » |
0
|
Strach się bać, co będzie się działo na NKW w sezonie letnim. I bardzo dobrze.
|
|
|
|
Pt47-94 RAIL CINEMA - zapraszam na mój kanał na YouTube, na którym są też filmy ze szlaków o wąskim prześwicie.
|
|
|
hjugytf
|
|
« Odpowiedz #570 : 21 Września 2013, 10:31:58 » |
0
|
Czekam na foto relację.
|
|
|
|
|
|
|
werner18
Młotkowy
W terenie
|
|
« Odpowiedz #571 : 21 Września 2013, 15:07:17 » |
+5
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 21 Września 2013, 15:59:49 wysłane przez werner18 »
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
|
« Odpowiedz #572 : 21 Września 2013, 20:10:29 » |
0
|
Wagon rowerowy jest nieprawidłowo oznakowany. ;-)
A tak poza tym - świetnie wyglądają te wagony błyszczące świeżą farbą. Ktoś wie, czemu wybrano brązowy kolor?
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
|
« Odpowiedz #573 : 21 Września 2013, 20:59:36 » |
0
|
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
andrzej2110
|
|
« Odpowiedz #574 : 21 Września 2013, 21:04:57 » |
0
|
Bo jak czajnik nakopci to nie będzie tak tego widać
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
ZyGa
|
|
« Odpowiedz #575 : 21 Września 2013, 21:30:13 » |
0
|
Dokładnie, a słuchaj Mateusz masz jakieś fotki na który wbiłem się do cb w kadr, jeśli tak to przesili mi je na maila.
|
|
|
|
NKW ZyGa
|
|
|
Brood.K
|
|
« Odpowiedz #576 : 22 Września 2013, 11:42:23 » |
0
|
Ja poczekam aż trochę spatynieje, bo to wszystko takie... nowe, że aż głupio z butami włazić No i czuję się pozamiatany na pluszowo A serio: cholernie się cieszę, że wreszcie sprawa przez te wszystkie meandry dobrnęła do finału, co tu dużo gadać, duży sentyment bo pierwszy raz gdy tam byłem, to jeszcze jechałem planowym z Gryfic o 8 rano.. Teraz tylko musi trochę to pozarastać trawą, myślę że natura wiosną zrobi swoje, ogarnąć trzeba ten plac budowy i cóż.. szkoda tylko że nie widać aby któraś z następnych wąskotorówek mogła pójść na całość w podobny sposób..
|
|
|
|
|
|
|
kanalarz
Gość
|
|
« Odpowiedz #577 : 22 Września 2013, 12:33:50 » |
+2
|
... szkoda tylko że nie widać aby któraś z następnych wąskotorówek mogła pójść na całość w podobny sposób..
Co racja to racja... brutalna rzeczywistość jest jednak związana nie tylko z finansami (wkład własny + ew. dofinansowanie) ale również w Świadectwie typu. A dokładniej w tym, że 1000 mm są gotowe strunobetonowe podkłady, płyty przejazdowe itd. itp. - są to materiały gotowe i często z odpowiednimi świadectwami zdobytymi dawniej przez producentów. Zaś w przypadku większości kolei wąskotorowych w Polsce, które mają prześwit 750 mm, 785 mm czy 600 mm, wykonanie pełnej modernizacji "a la" Rewal wiązałoby się najpierw z przeprowadzeniem mniejszego projektu wstępnego polegającego na przebadaniu (ok. rok - półtora) i uzyskaniu świadectw (dwa - trzy miesiące) dla zastosowanych elementów infrastruktury. Aż się chce zakrzyknąć: Życzymy podobnego stanu infrastruktury innym kolejom... (w pierwszej kolejności Piaseczyńskiej).
|
|
|
|
|
|
|
werner18
Młotkowy
W terenie
|
|
« Odpowiedz #578 : 22 Września 2013, 23:40:45 » |
0
|
Dzis bylem raz jeszcze, aby wrocic do Gryfic wieczorowa pora - bajka Szkoda tylko, ze nie wypuscili chociaz jednej rumunskiej "klasy", ale pewnie zepsuloby to wizualnie "zabytkowy" sklad. Tory w Pogorzelicy wygladaja na niepodbite, albo mi sie zdawalo, Zyga? Reszta z tego co juz ukonczone - top TV, ktora byla w piatek to regionalna, czy znow Kawa czy herbata?
|
|
« Ostatnia zmiana: 22 Września 2013, 23:49:49 wysłane przez werner18 »
|
|
|
|
|
|
|