Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:44:21 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Przejazdy na MKD  (Przeczytany 54771 razy)
gagarek
Młotkowy
**
Długość toru:: 77 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #60 : 24 Lipca 2009, 22:28:54 »
0

A kto chce zobaczyć jak Mława wygląda, nich przyjedzie sam i ją po prostu obejrzy. Jak to się stało że wogóle ruszyliśmy i możemy (mogliśmy) jeździć....
gajos
Minister
Długość toru:: 1201 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #61 : 24 Lipca 2009, 23:21:59 »
0

Stan dewastacji, zakrzaczenia itp. mam nadzieję widać w tym temacie:
http://750mm.pl/viewtopic.php?t=2218
Na każdym zdjęciu jest datownik i nie wydaje mi się żeby ten stan utrzymania kolejki od pażdziernika tak drastycznie się zmienił jak tu niektórzy opisują.

Maszynisto!
Dając Rp1 gdzieś na kolejce ginie wolontariusz i idzie do czyśćca łowić!
http://pl.youtube.com/user/gajosgitara
http://picasaweb.google.pl/gajosgitara
gagarek
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #62 : 24 Lipca 2009, 23:32:09 »
0

ba propaganda nie śpi.... propagadna czuwa, i nawet gdyby bylo dobrze to będzie źle.... czasy PKP gdzie wszystko toczyło się swoim życiem już nie powrócą. Taka jest właśnie kolej kolejek....
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4309 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #63 : 25 Lipca 2009, 20:34:13 »
0

Hmmm... Powiedzmy, że interesują mnie ludzie. A dokładniej co nimi powoduje. Mam tu nowy, ciekawy obiekt badań...

Biorę się dziś za Kolegę Kolejarza999.

@kolejarz999
Przeczytałem z uwagą całe Twoje 6 (słownie: sześć) postów zamieszczonych na tym oto zacnym forum 750mm i coś mnie zdziwiło.
Każdy post zawiera w sobie negatywne emocje. Czemu tak jest?
Proszę, spróbuj odpowiedzieć bez emocji na moje dywagacje, a wtedy być może znajdziemy wspólny język, bo wcale nie twierdzę, że nie masz w swojej frustracji racji.

Na tym oto zacnym forum 750mm omawiany był w temacie http://750mm.pl/viewtopic.php?t=2474 przypadek Kolegi z Torunia, który w identyczny sposób atakował kolejkę, a właściwie ludzi działających na niej. Próbowałem wtedy poznać przyczynę takiego zachowania, jednak ów Kolega nie stanął na wysokości zadania, stosując znaną metodę ucieczki gdy atmosfera staje się zbyt gorąca. Myślę, że Ty staniesz jednak na wysokości i po męsku odeprzesz krytykę, oraz wyjaśnisz kwestie tak, aby nikt nie mógł Ci zarzucić braku konkretności.

Poniżej przedstawiam niebezpieczne pytania II:

1.   Czemu Pan Gajkowski jest, Twoim zdaniem, szkodnikiem, skoro całe swoje życie poświęcił kolejce (nie znam PG, ale opowieści o Nim słyszałem) i to w taki sposób, że można podejrzewać że na punkcie MKD ześwirował? Może jednak stwierdzisz, że jest nieudolny, bądź się nie zna, zamiast piętnować Go jako destruktora?
2.   LOT też mi się wydaje niezbyt zajmować się kolejką, ale czemu sądzisz, że PG bierze w tym udział?
3.   Czy Pan Kacper (też osobnik mi nie znany) na pewno jest trybem w niszczącej machinie, może tylko Ciebie utylizuje?
4.   Czemu tak drażni Cię że ktoś bez uprawnień jeździ lokomotywą, czy sam jesteś bez grzechu i dłoń Twa nigdy nastawnika nie dotknęła?
5.   Co proponujesz w zamian za ekipę PG?

Pytania napisałem, aby spróbować dojść do prawdy, która, jak wiadomo, często leży po środku. Jeśli Kolega Kolejarz999 zechce, to może rzucić nowe światło na aktualne sprawy MKD. Jeżeli zechce...

Jeśli zaś odpowiedź nastąpi,to upraszam innych userów o kulturalne podejście do sprawy. Wiecie o czym piszę...

P.S. Kolego Kolejarz999, jako starszy kolejarz poradzę Ci, abyś nie starał się pisać tak agresywnie, bo wtedy przekaz informacji jest słaby. Pisz spokojnie i rzeczowo zachowując właściwą interpunkcję, a wtedy staniesz się szanowanym partnerem do rozmowy, a nie chłopcem do bicia.
To samo dotyczy podpisu pod postami. Ja też nienawidzę przedstawicieli innych ras, wyznań i mniejszości seksualnych, ale się z tym nie obnoszę, bo to źle na PR wpływa.

P.S.2
Hołota pisze się przez samo ha, a Przasnysz z dużej litery.

P.S.3
Jak robiłeś zdjęcia nieprawidłowości, to dawaj je! Będą argumentem w dyskusji!

Na peronie zostało wszystko to Cię męczy.
Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.

*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
Misiek_K
Mechanik
Długość toru:: 162 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #64 : 27 Lipca 2009, 11:05:08 »
0

Cytat: "Kucyk"
1.   Czemu Pan Gajkowski jest, Twoim zdaniem, szkodnikiem, skoro całe swoje życie poświęcił kolejce (nie znam PG, ale opowieści o Nim słyszałem) i to w taki sposób, że można podejrzewać że na punkcie MKD ześwirował? Może jednak stwierdzisz, że jest nieudolny, bądź się nie zna, zamiast piętnować Go jako destruktora?

Gajkowski jest pasjonatem tej kolejki i zależy mu, żeby ona istniała - nieważne czy na banderze jest napis SKPL, czy LOT, czy coś innego.

3.   Czy Pan Kacper (też osobnik mi nie znany) na pewno jest trybem w niszczącej machinie, może tylko Ciebie utylizuje?

Kacper jest młodym człowiekiem, który próbuje jakoś działać w tej rzeczywistości jaka tam jest (może czasem jest to zachowanie słonia w składzie porcelany) i należy mu sie za to szacunek.

4.   Czemu tak drażni Cię że ktoś bez uprawnień jeździ lokomotywą, czy sam jesteś bez grzechu i dłoń Twa nigdy nastawnika nie dotknęła?

Sam jeździłem najróżniejszymi pojazdami, nawet na widoku panów z NR, ale generalnie takimi wydarzeniami nie należy się chwalić.

5.   Co proponujesz w zamian za ekipę PG?

Nic - niektórzy uważają, że jak nic się nie dzieje, a swiat wokół popada w ruinę to jest najlepiej. A jak ktos próbuje coś zrobić, to najlepiej go zaatakować i zmieszac z błockiem. Ot, taki świat.
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #65 : 27 Lipca 2009, 12:03:28 »
0

Misiek, czy możesz sprecyzować, czy powyższy post to jest odpowiedź Kolegi Kolejarza999, czy Twoja?

Misiek_K
Mechanik
Długość toru:: 162 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #66 : 27 Lipca 2009, 17:11:00 »
0

Misiek, czy możesz sprecyzować, czy powyższy post to jest odpowiedź Kolegi Kolejarza999, czy Twoja?

Próba odpowiedzi na niebezpieczne pytania II Moze ułatwi to koledze kolejarzowi ustosunkowanie się do pytań.
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #67 : 27 Lipca 2009, 17:19:56 »
0

Aaaa, toco innego! :mrgreen:
Obawiam się jednak, że Kolega Kolejarz999 może nie zechcieć odpowiadać. Ale ja wierzę w Niego. Ma On silną rękę. Jeśli zechce, dobrą odpowiedź napisze! A tym samym rzuci nowe światło na to, co się wyprawia na tym parowozie Mławską KD zwanym.

gagarek
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #68 : 29 Lipca 2009, 15:50:11 »
0

I szczur jak zwykle uciekł pod miotłę i kolejny raz nie miał odwagi wyjaśnić swoich zarzutów, a szkoda, bo już myślałem że czegoś nowego dowiem się o działalności mojej w Mławie, Bo kiedyś był taki oto okres. A kolegę  "Kolejarz999" nie miło wspominam....
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #69 : 29 Lipca 2009, 16:32:25 »
0

Spokojnie, Kolega Kolejarz999 napisał wczoraj do mnie dwie dość obszerne PW, w których jest wiele interesujących wątków. Poprosiłem, aby o kwestiach tych opowiedział na forum, więc cierpliwie poczekajmy troszkę, bo od wczoraj (22:50) jeszcze się nie logował, więc dostępu do netu możenie mieć, zaś wierze, że na pewno odpowie.

W oczekiwaniu na ową odpowiedź, mam prośbę: - czy mógłby ktoś mi wyjaśnić kim dla MKD był/jest Maciej Kozłowski?

kolejarz999
Czytelnik

Długość toru:: 8 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #70 : 29 Lipca 2009, 23:18:04 »
0

Cała ekipa wolontariuszy MKD chodziła jak pionki pod reką Gajkowskiego. On miał gadane i wszystko potrafił wmówić a wszyscy mu we wszystko wierzyli, i niektórzy wierzą do dziś... ciekawe dlaczego każde uruchomienie kolejki kończyło się fiaskiem... ciekawe gdzie się podziały transportery, dlaczego pocięto SM 03 (mam zdjęcia), gdzie sie podział młot pneumatyczny z kuźni, i wiele, innych rzeczy...? Kto sprowadził firmę KOW-KOT do jedynej dobrej niezbędnej hali wagonowni?? (na dodatek kolejka jakoś nigdy nie miała z tego zysku), dlaczego teraz jedyny na chodzie pociąg stojący w Przasnyszu stoi pootwierany, zniszczony dziwacznie pomalowany i nikt go nie pilnuje- a Gajkowski ponoć tłumaczył że będzie pilnować go policja! I znów mu wszyscy uwierzyli! Dlaczego w zeszłym tygodniu Gajkowskiego szukała w mławie policja???....
Podobnych pytań można zadać jeszcze bardzo wiele ale czas aby ktoś odpowiedział mi na powyższe, to wtedy zadam następne.

acha i jeszcze jedno: kolego gagarek nie życzę sobie wyzywanie mnie od szczurów jak powyzej.

nienawidzę SkPl-u
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #71 : 30 Lipca 2009, 00:30:40 »
0

Cytat: "gagarek"
I szczur jak zwykle uciekł pod miotłę i kolejny raz

Kto to jest szczur? Jaki kolejny raz? Czy kolega kolejarz999 już tu jakieś zarzuty musiał wyjaśniać? Nie przypominam sobie... Więcej tu emocji i nieuzasadnionej pretensji niż merytorycznej wypowiedzi.

Cytat: "kolejarz999"
acha i jeszcze jedno: kolego gagarek nie życzę sobie wyzywanie mnie od szczurów jak powyzej.

A Ty nie pisz, że nienawidzisz SKPL. Niestety emanując skrajnymi emocjami można też paść ich ofiarą...

PANOWIE! Doświadczenie mnie uczy, że z takich rozmów niewiele wynika, zazwyczaj kończą się pyskówkami i przepychankami personalnymi, które nie interesują forumowiczów. Z góry uprzedzam, że nie chciałbym tutaj czegoś takiego obserwować.

@kolejarz999 - edytuj posty. Nie musisz pisać dwóch po kolei.

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #72 : 30 Lipca 2009, 08:25:57 »
0

Kolego Kolejarzu999!

Przypominam, że jeśli o pytania chodzi, to byłem pierwszy! :mrgreen:

Czy Kolega mógłby się ustosunkować najpierw do moich wątpliwości, gdyż tak po prostu będzie mniejsze zamieszanie:

1. Czemu Pan Gajkowski jest, Twoim zdaniem, szkodnikiem, skoro całe swoje życie poświęcił kolejce (nie znam PG, ale opowieści o Nim słyszałem) i to w taki sposób, że można podejrzewać że na punkcie MKD ześwirował? Może jednak stwierdzisz, że jest nieudolny, bądź się nie zna, zamiast piętnować Go jako destruktora?
2. LOT też mi się wydaje niezbyt zajmować się kolejką, ale czemu sądzisz, że PG bierze w tym udział?
3. Czy Pan Kacper (też osobnik mi nie znany) na pewno jest trybem w niszczącej machinie, może tylko Ciebie utylizuje?
4. Czemu tak drażni Cię że ktoś bez uprawnień jeździ lokomotywą, czy sam jesteś bez grzechu i dłoń Twa nigdy nastawnika nie dotknęła?
5. Co proponujesz w zamian za ekipę PG?

A swoją drogą, to Kolega Kolejarz999 dostarczył mi całkiem ciekawe nagranie, z którego może wynikać, że nie jest to wszystko takie proste, jakby się wydawać mogło (PG - dobry, 999 - zły)...

Panowie, jak to Staszewski pisał:

Różne są odcienie szarości
Od czerni do białości...

kgrid
Młotkowy
**
Długość toru:: 125 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #73 : 30 Lipca 2009, 13:03:19 »
0

Witam!
Z racji głupot wypisywanych przez kolegę kolejarz999 informuję iż:
1) Urząd Miasta Mława proponował nam dwie kwoty, jedną, wyższą za wycieczkę Mława-Grudusk, którą UM Mława odradziliśmy z racji dość długiego czasu jazdy i dużych nakładów pracy na ten odcinek (w między czasie wyszła sytuacja z brakiem toru), oraz tą niższą za wycieczkę na odcinku Mława-Szydłowo (miała tam być chyba jedna para). Wszystko zostało uzgodnione, mieliśmy już zaplanowaną ekipę, zaczęliśmy grzebać przy Lxd2-323 która miała właśnie jechać na tym pociągu, lecz z racji że nikt z LOT PM nie kwapił się, żeby pieniądze odebrać kwota 5.000zł przepadła... niestety Piotr Gajkowski nie może takowych pieniędzy pobierać. Dodatkowo w skład imprezy miały wejść Dni Otwarte Mławskiej KD i Akcja Drezynowania.
2) Stacja w Mławie nie jest zapuszczona, była niedawno koszona, ustawialiśmy ręcznie wagony które właśnie pseudomiłośnik Kamil wraz z przyjaciółmi poprzestawiał. Stacja jest pilnowana przez pracowników firmy Kow-Kot która ma swoją bazę w wagonowni. Jeśli chodzi o zyski z wynajmowania miejsca, to są to zyski z serii bezpieczeńśtwa, gratisowego spawania itp. Pieniądze za wynajem jak zwykle przepadły w LOTcie... wg. mnie Mława (mówimy o samej stacji) wygląda na tyle dobrze, na ile jesteśmy w stanie ją utrzymać. Budynki nie są w zbyt fajnym stanie, tabor też, ale nie jest to jakiś pier...nik.
3) Sprawę pana Kamila P. pominę, aczkolwiek pewne jest iż ma on różne zaświadczenia o chorobach umysłowych... O wyrokach sądowych i policyjnym zakazie wstępu na MKD nie wspominająć. Kolega jest na tyle fajny iż ostatnimi czasy opryskał RANDAPEM podwórko kobiety PG.
4) Pan Kacper (czyli ja) zaprasza ludzi do pomocy cały czas, bo cholernie wierzy w to że pomimo tego burdelu z samorządami MKD mozna uratować i przywrócić do świetności. O jakiej machinie mówisz to ja nie wiem, strona nie jest moja, tylko Mławskiej KD, ja jestem tylko jej Administratorem.
5) Stacja Przasnysz. Lokomotywy i wagony są pozamykane, są też pilnowane. Co prawda lokator górnej części budynku nie jest nam przychylny gdyż odebraliśmy mu parter, lecz jakiś większych problemów nie robi. Piotrek Gajkowski raczej nie jest osobą która by kogokolwiek wyzywała, także proszę nie wierzyć w opowieści p. Kamila, bo 90% tego co on opowiada to zwykłe oszustwa, jedyne co kolega mówi zgodnie z prawdą to...etapy rafineryzacji ropy naftowej wraz z podziałem jej na frakcje...
6) Bzdurą jest iż lokomotywami na naszej kolejce prowadzą osoby bez uprawnień. Na każdy przejazd techniczny oraz wycieczkę zatrudniany jest maszynista ze wszystkimi pozwoleniami, dodatkowo pociągi są obstawiane (zatrzymywanie ruchu pojazdów na groźniejszych przejazdach). Posiadamy łączność krótkofalową i telefoniczną między sobą.

Ogólnie rzecz biorąc, widzę że zawsze musi się znaleźć ktoś, kto nagada tyle głupot że szkoda gadać. Właśnie pan Kamilek i jego przyjaciele gadają takie głupoty że czasami samorządy w to wierzą i cóż... jeśli zależy nam na MKD powinniśmy jednak działać wspólnie, proponuję napisanie jakiegoś wspólnego pisma, które zmobilizowałoby samorządy do pracy.

Pzdr Kacper Pawelczyk
MKD Informatyka

PS: Ciekawi mnie czy "Adminowie" znów dadzą mi blokadę pisania za...pisanie prawdy xD

PS2: Dziwi mnie fakt że kolega Kucyk mimo iż nikogo nie zna, nigdy nie był na MKD tak umiejętnie wczuł się w rolę jakiegoś adwokata, z przykrością stwierdzam że był już u nas jeden taki osobnik... oprócz rozwalenia kilku rzeczy nic nie wskórał. Dlatego zamiast bawić się na forum zapraszam do Mławy, albo do jakiegoś samorządu w celu DZIAŁANIA a nie GADANIA...
kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #74 : 30 Lipca 2009, 13:47:38 »
0

PS: Ciekawi mnie czy "Adminowie" znów dadzą mi blokadę pisania za...pisanie prawdy xD

Oczywiście, że nie. Niby dlaczego mamy blokować pisanie prawdy? Oczywiście w Twoim odczuciu prawdy, bo ja sytuacji nie znam i nie będę stawał za żadną ze stron.

Niemniej czekamy cały czas na jakąś sensowną ripostę ze strony kolejarz999.

Doświadczenie uczy, że w tego typu sporach prawda leży gdzieś po środku. A gdzie? Często to nawet niemożliwe do stwierdzenia

Pozdrawiam
Kalito
Romas
Zawiadowca
Długość toru:: 410 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #75 : 30 Lipca 2009, 17:21:08 »
0

Cytat: "kgrid"

@kgrid ponieważ poniekąd czuję się sprawcą onego "knebla" to polecam lekturę przeniesionego do śmietnika wątku pod znamiennym tytułem "Bzdury". Prosiłbym też o ewentualne sprostowanie lub potwierdzenie.
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #76 : 30 Lipca 2009, 18:35:29 »
0

Taki off topic zrobię, bo uważam, że mi to bez czerwonej krechy przejdzie.

Koledzy adwersarze!

Pomyślcie sobie, że ktoś nie związany z żadnym wolontariatem trafił na te oto zacne forum 750mm i zajrzał do działu o MKD...

Jeszcze mocniej zacznę! Hehe, ale pomysła mam! :twisted:

Powiedzmy, że taki Kucyk jest przedstawicielem operatora, który ma kuuupę $$$ i że może chciałby przejąć zarządzanie infrastrukturą i prowadzenie ruchu na Mławskiej KD, i taki kolo, słysząc wciąż o wojnach wolontariackich na MKD, postanawia wysondować o co tu biega...

I co widzi? Panowie, widzi rozmowę, której poziom prawie sięga dna. Tyle, że od spodu!

Sposób prowadzenia rozmów, w szczególności trudnych rozmów mówi wszystko o człowieku. Krzykacz i rzucający błotem nigdy przez ludzi na poziomie nie zostanie potraktowany jako partner. Będzie odsunięty od rozmowy, gdyż wiadomo, że zachowywać się w towarzystwie można byle jak, ale jednak się zachowywać.

Na tym o to zacnym forum 750mm tak gadamy sobie o tej pietruszce z czego i tak niewiele wynika, jednak nadarza się okazja, że można poćwiczyć trochę styl i sposób wypowiedzi, oraz popracować nad swoim PR. Co przydaje się w realu, bo różne sytuacje w życiu bywają...

Szczególnie jeden z adwersarzy, przez swoją porywczość wcale wizerunkowi MKD nie dodaje uroku.

Tak po kolejarsku proszę Was Koledzy: piszcie bez emocji, podawajcie fakty, starajcie się szanować wzajemnie jako ludzie, a przede wszystkim piszcie tak, jak to się przyjęło w kręgach ludzi na poziomie. Używajcie argumentów ad rem, nigdy zaś ad personam.

Kolego Kgrid.
Nie jestem adwokatem Kolegi 999, mało tego, sam osobiście przyniosę 20, no 15 litrów ropy aby podpalić stos na którym Kolejarz999 spłonie, jeśli tylko naprawdę jest winny wszelkich zarzucanych mu czynów. Ale jak na razie to widzę, że nic nie widzę, zaś zaświadczenia lekarskie o stanie zdrowia nie interesują mnie no, chyba, że coś o marskości wątróbki w nich jest. :cool:

Pragnę się dowiedzieć prawdy co się dzieje na MKD, dlatego słucham obu stron. Czemu chciałbym prawdę znać? Bo nie mam czasu tego zbadać empirycznie czy MKD jest jedyną w Polsce (może i na świecie) kolejką na której toczy się permanentna wojna wolontariacka zżerająca potencjał. Słyszę o tym ciągle od 2002r. Czy jednak plotki powtarzane w środowisku MK są prawdziwe? Właśnie dlatego temat ten poruszam i proszę o rzeczowe odpowiedzi.

Panowie, ja wiem że prawda drażni ludzi, bo najczęściej jest po środku, i za nic nie chce wziąć strony któregoś obozu. Pokażcie swoją klasę i nie dajcie się podpuszczać jak dzieci które o byle co się biją. Wtedy Wasz wizerunek, jako uczestników sporu, będzie wzbudzał szacunek, a nie jak do tej pory politowanie...

Dziękuje wytrwałym.  :?: Ciekawe, czy tacy się znaleźli.

kgrid
Młotkowy
**
Długość toru:: 125 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #77 : 30 Lipca 2009, 21:37:34 »
0

Wojna wolontariacka od 2002 roku...

1) Tak na prawdę fizycznie wolontariusze na MKD pojawili sie w roku...2006.
2) Żadnej wojny nie było, celem wolontariuszy było i jest uruchomienie kolejki, to że MKD nie ma zbytnio szczęścia... nie jest naszą winą i każdy kto uważa że to właśnie przez wolontariuszy MKD stoi powinien na wejście być kierowany na kastrację bez narkozy.
3) Kto dobrze zna historię MKD dobrze wie że dla tej kolejki rekordowym rokiem był rok 2008, gdzie wolontariusze pod banderą LOT zrobili od groma wycieczek (szacuję w ciemno circa 20 dni wyjazdowych). Ale jak wiadomo z czasem i wydatki rosną, pisałem o tym już wcześniej.
4) Jedyna znana mi wojna na MKD to wojna pana Kamila Przybyszewskiego (Archadzkiego - kij go wie jak on tam ma, ojciec bliżej nieokreślony...), czyli głupie dziwne zarzuty wobec PG. Jak teoretycznie wygląda zakończenie... napisałem wcześniej, praktyka też widziana.

Jeśli takowy operator z kupą $$$ by był, to niech kurde działa a nie czyta głupoty. Z przyjemnością pomogę załatwić wiele papierkowych spraw i tyle.

Zdravim
kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #78 : 30 Lipca 2009, 22:41:26 »
0

Jedyna znana mi wojna na MKD to wojna pana Kamila Przybyszewskiego (Archadzkiego - kij go wie jak on tam ma, ojciec bliżej nieokreślony...)

No i tutaj może pojmiesz różnicę między warnem za prawdę a warnem za niestosowne zachowanie. Nas interesuje sprawa MKD, a nie ustalanie ojcostwa kogokolwiek.

A z postu jako całości nie wynika nic. Jakoś jeździmy, coś tam działamy, ktoś tam przeszkadza. Fajno jest. Z żadnej ze stron nie płyną konkrety. Same ogólniki i komunały. Panowie spotkajcie się na wódce i może ustalcie wspólnie na czym wasz spór polega, zanim zaczniecie go publicznie roztrząsać. Bo póki co wnoszę, że chyba sami nie wiecie o co się właściwie kłócicie.

Pozdrawiam
Kalito
andrzej2110
Minister
Długość toru:: 2697 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #79 : 30 Lipca 2009, 22:48:19 »
0

strona nie jest moja, tylko Mławskiej KD, ja jestem tylko jej Administratorem.

Bez urazy ale jako administrator powinieneś dbać również o forum a tam sam spam przez jakieś dziwne konta...
Po kliknięciu na logo powinno przekierować na stronę gówno a nie gdzieś całkiem indziej.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie pr
Strony: 1 2 3 [4] 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!