Chmara
Nowicjusz
Długość toru:: 33 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #280 : 26 Czerwca 2014, 19:54:09 » |
0
|
Aha. Nie wiem skąd miał zdjęcie peiksa autor fotomontażu z Antonim M. Nie ode mnie.
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
|
« Odpowiedz #281 : 26 Czerwca 2014, 19:59:41 » |
0
|
Co raz trafi do netu zostaje w necie - publikując cokolwiek warto to mieć na uwadze Foto zrobione przez nowego właściciela, dał staremu właścicielowi, tamten dał Tobie. Jakby stary właściciel dowiedział się od nowego, że to tajne to byś tego zdjęcia nie dostał albo byś je dostał z adnotacją, że jest tajne. Prawdopodobnie właścicielowi nie zależy na poufności tego zdjęcia i sam o nią nie zadbał. Tylko nadal nie wiem co ma do tego Axel...
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
Chmara
Nowicjusz
W terenie
|
|
« Odpowiedz #282 : 26 Czerwca 2014, 20:06:27 » |
0
|
Co raz trafi do netu zostaje w necie - publikując cokolwiek warto to mieć na uwadze Foto zrobione przez nowego właściciela, dał staremu właścicielowi, tamten dał Tobie. Jakby stary właściciel dowiedział się od nowego, że to tajne to byś tego zdjęcia nie dostał albo byś je dostał z adnotacją, że jest tajne. Prawdopodobnie właścicielowi nie zależy na poufności tego zdjęcia i sam o nią nie zadbał. Tylko nadal nie wiem co ma do tego Axel... Ależ mi wcale nie przeszkadza, że ktoś je przechwycił i opublikował w fotomontażu. Ja tu nie widzę żadnej tajemnicy i nie słyszałem od starego właściciela, aby nowy właściciel ją zastrzegał. I również nie wiem, jaką umowę zawarł Axel z nowym właścicielem, wiem natomiast, że mnie ona nie obowiązuje.
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
|
« Odpowiedz #283 : 26 Czerwca 2014, 20:48:20 » |
+5
|
A tak na marginesie to ciekawe czy miejsce przechowywania prywatnej własności w momencie kiedy ta własność jest wystawiona na widok publiczny, właściciel nie dba należycie o zachowanie tajemnicy (sam daje zdjęcia) itd. jest pod jakąkolwiek ochroną.
To tak jakbym kupił auto, postawił na ulicy, zrobił parę fotek, wysłał kumplom i się miotał, że wystawili te fotki na fejsie, a ja sobie nie życzę, bo miejsce postoju auta jest absolutną tajemnicą. No bez jaj. To jest co najwyżej śmieszne.
Jak chcecie takie rzeczy trzymać w tajemnicy to mając na uwadze dość spore grono osób zainteresowanych obiektem transakcji, przeprowadzajcie ją proszę umiejętnie. To, że nie potraficie utrzymać tajemnicy oznacza że albo: - tacy z was biznesmeni jak z koziej... (i nie umiecie przeprowadzić transakcji w żądany przez obie strony sposób) - tak naprawdę żadna to tajemnica.
To taki apel do stron. Nauczcie się robić biznesy, a nie opieprzacie interesariuszy za interesowanie się sprawą.
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
26 Czerwca 2014, 22:02:36 - Ukryty.
|
« Odpowiedz #284 : 26 Czerwca 2014, 22:02:36 » |
-16
|
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
|
« Odpowiedz #285 : 26 Czerwca 2014, 22:22:16 » |
0
|
I tym akcentem zakończmy. Sobie Axel nie masz nic do zarzucenia, więc po co cała ta rozmowa. Strony nie potrafią się dogadać to jest to ich problem, a nie Twój, a tym bardziej nie nasz.
pzdr
|
|
|
|
|
|
|
Chmara
Nowicjusz
W terenie
|
|
« Odpowiedz #286 : 26 Czerwca 2014, 22:22:50 » |
+12
|
Kolega Chmara widzę nadal drąży i zachowuje się jak dzieciak do tego bezczelny. To nie ja popełniłem błąd udostępniając mu zdjęcie a poprzedni właściciel. Zapewne nie zdawał Pan Adam sobie sprawy z tego co ów jegomość poczyni dalej... A sam parowóz nie stoi na otwartym terenie więc foto wyszło... z pod ręki jak to kalito napisał maczającego palce. I faktem jest jedno: Ja swojej części umowy dotrzymałem i nie ja przesłałem zdjęcie do kogoś kto koniecznie musiał się nim pochwalić bo inaczej by pękł z nadmiaru informacji...
Temat Px48-3917 uważam za zakończony. MA nowego właściciela, który to z kolei ma wielkie plany więc życzmy mu szybkiej ich realizacji.
Człowieku, odczep się. Nie twoje zdjęcie i nie twój parowóz, więc przestań tu awantury robić.
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
|
« Odpowiedz #287 : 26 Czerwca 2014, 22:30:47 » |
+5
|
Też tak uważam. Nie widzę nigdzie bezczelności ani drążenia ani infantylnego zachowania.
Natomiast Tobie Axel polecam wykucie na blachę takiego ludowego porzekadła: "KTO SIEJE WIATR, TEN ZBIERA BURZĘ"
Sam się zacząłeś miotać w sprawach, które Cię w gruncie rzeczy nie dotyczą, a potem się dziwisz, że ktoś się broni.
Jeszcze raz jakaś wycieczka ad personam i polecą warny...
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
26 Czerwca 2014, 22:36:05 - Ukryty.
|
« Odpowiedz #288 : 26 Czerwca 2014, 22:36:05 » |
-18
|
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
|
« Odpowiedz #289 : 26 Czerwca 2014, 22:47:33 » |
+11
|
A jak nie podpisał to padłoby podejrzenie, że to Ty rozpuszczasz info? A weź sobie swoje kolego intrygi rozwiązuj z właścicielem i zostaw w tej sprawie to forum w spokoju.
Nie dotyczą, bo ani to Twoje foto, ani Ty je udostępniłeś, ktoś Ci zapłacił za transport i poprosił o nie rozpowszechnianie informacji i to jest cała Twoja rola. A teraz to wygląda na to, że sobie bardzo do serca wziąłeś obietnicę (to jest to obietnica czy umowa?) daną właścicielom, że info ma nie wyjść i próbujesz wszelkimi sposobami usunąć z sieci informacje, które transakcji jakoś dotyczą. Panie. Mam cenzurę wprowadzić bo Ty tak sobie życzysz i obiecałeś właścicielowi, że Ty swoimi ogromnymi wpływami spowodujesz, że admini forum usuną każdą niewygodną informację? Na taką megalomańską postawę mi to wygląda. Zastanów się proszę nad swoimi słowami i przestań już pisać bzdury.
I daj mi odpocząć, bo nie mam czasu na jałowe dyskusje o niczym.
EOT. Kolejne posty dotyczące sprawy wylądują w koszu.
|
|
|
|
|
|
|
aronek
|
|
« Odpowiedz #290 : 27 Czerwca 2014, 08:25:50 » |
-5
|
Dajcie spokój! Każdy z Was ma rację. I mimo że Axel nie puścił zdjęcia do internetu, to nowy właściciel może mieć do niego pretensje o to, i po co się tłumaczyć ze nie jest się wielbłądem. oprócz całego zamieszania spróbujcie też zrozumieć jego punkt widzenia. A tak nakręcacie się coraz bardziej. Odpuście.
|
|
|
|
|
|
|
Ptr
|
|
« Odpowiedz #291 : 27 Czerwca 2014, 14:44:57 » |
+12
|
Jeżeli Axel zobowiązał się umową do utrzymania tego w tajemnicy i wziął za to kasę, a jak widać nie jest to zależne tylko i jedynie od niego, to jego problem. Było nie zobowiązywać się do czegoś, na co się nie ma wpływu. To tak jak ja bym się zobowiązał nie mówić nikomu że księżyc zmienił miejsce gdzie się znajduje i jest teraz po drugiej stronie kuli ziemskiej i utrzymać to w tajemnicy przed całą ludzkością. Oczywiście musiał bym kategorycznie wszystkim ludziom na świecie zakazać patrzenia w niebo do czasu aż nowy właściciel nie da sygnału że już można, bo do tego obliguje mnie umowa. Co do PeXa, jest jednak sposób na pomoc Axelowi w utrzymaniu tajemnicy: my też możemy się zobowiązać do nie ujawniania materiałów z nim związanych i nie drążenia tematów, ale Axel musi się podzielić z nami zyskami jakie z tego tytułu otrzymał
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
kalito
|
|
« Odpowiedz #292 : 27 Czerwca 2014, 14:54:29 » |
+13
|
Ja doskonale rozumiem jego punkt widzenia, ale nie zamierzam sie z nim liczyc w momencie, kiedy glowny zainteresowany nie potrafi w ludzki sposob swojego punktu widzenia zwerbalizowac. Mogl na samym poczatku POPROSIC o usuniecie, do mnie napisac PW, ze jest taka i taka sprawa i nie byloby najmniejszego problemu z jej rozwiazaniem. Jesli ktos od samego poczatku zaczyna sie ciskac tylko dlatego, ze nie potrafi wyrazic swoich potrzeb (taki gniew spowodowany wlasna bezsilnoscia wobec braku kontroli nad sytuacja), to ja z takim osobnikiem nie bede rozmawial w cywilizowany sposob. Tak jak mowilem - styl biznesu bardziej odpowiadajacy chlopu sprzedajacemu kartofle z nyski (jak cos nie idzie to najlepiej kijaszkiem postraszyc) niz takiemu Kulczykowi Tak wiec nie meritum jest tu problemem tylko sposob jego wyrazania. Pozdrawiam i sorki za brak ogonkow - w pracy nie mam.
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
|
« Odpowiedz #293 : 27 Czerwca 2014, 23:48:42 » |
+17
|
Dla was to news i małpia ciekawość a dla mnie zagrożenie utraty dobrego imienia i kasy.
Prawdziwa cnota i czyste interesy jawności się nie boją...
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
|
« Odpowiedz #294 : 28 Czerwca 2014, 21:30:12 » |
+5
|
Kasa kasą,a co dobrego imienia...
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
TreleMorele
Gość
|
|
« Odpowiedz #295 : 04 Lipca 2014, 18:38:24 » |
+6
|
Nie lubię pisaniny... zwłaszcza w tematach tak nie kolejowych, ale skoro już wreszcie przemordowałem te ileś zaległych postów to machnę takie małe wybiórcze zestawienie cytatów... ...Szkoda nerwów na kolejną przepychankę mikolską. Dla was to news i małpia ciekawość a ...
Zerkając szerzej na forum znajdziemy: A co z waszym kolejnym nowym nabytkiem z Ełku?
Ponawiam pytanie ... Kiedy transport? Skąd wózki? Kiedy próbna jazda?
Więc dlaczego pierwsza wypowiedź została zakończona poniższym... ...dla mnie zagrożenie utraty dobrego imienia i kasy.
Podsumował to celnie nie jeden przedpiśca... z czego dwóch co nade mną chyba najcelniej Zaś warto zauważyć również że mimo tego co głosi "nazwa forum" to nie jest to jedyne centrum wymiany informacji więc skąd pewność, że inną drogą to zdjęcie wraz ze szczegółowym opisem nie poszło już w świat? Zatem tak jak pan Ptr pisał, po cóż brać odpowiedzialność, za coś czego nie można dostarczyć? ... bo Wy wtedy podkulicie ogony i olejecie temat a na linii strzału kto będzie stał... Może nawet po prostu czasem udawać, że się czegoś nie widziało, nie czytało, nie słyszało... i w razie jak ktoś będzie chciał strzelać to pytać "ale o co cho...?". A skąd wiadomo czy "wyciek" nie jest celową prowokacją nowego nabywcy, aby sprawdzić jakie są kanały informacyjne, i komu pierwszemu puszczą zwieracze? Można potem łatwo takiemu co popuścił jeszcze drugi raz manto spuścić wykazując, że to własnie ten czy ów nie dotrzymał obietnicy. Może zatem warto zastanowić się czy starać się być (poważnym) biznesmenem czy (pryszczatym) mikolem. A może "łan łej tiket" już został skasowany dawno temu...
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
05 Lipca 2014, 19:50:43 - Ukryty.
|
« Odpowiedz #296 : 05 Lipca 2014, 19:50:43 » |
-22
|
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
|
« Odpowiedz #297 : 05 Lipca 2014, 21:11:41 » |
+5
|
Skoro tak to napisz kto kupił i gdzie pojechał??
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
|
« Odpowiedz #298 : 05 Lipca 2014, 23:41:04 » |
+10
|
To do prawdy budująca wiadomość. Dołączył do kolekcji ex-polskiego taboru zgromadzonego w Jinrzichowie-Hradcu, Karniowie i na Wyspach Cooka. Milusio.
|
|
|
|
|
|
|
dobrzyn
|
|
« Odpowiedz #299 : 06 Lipca 2014, 13:37:22 » |
+4
|
Czyli chodziło o to, żeby nie podniosło się larum i parowóz można było bezpiecznie wywieźć. Luks
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
|