Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #200 : 01 Grudnia 2010, 08:17:48 » |
0
|
Czyli kto wali piwo ten jest Prawdziwym Kolejowym Pajacem "alkoholowym" (patrz. http://750mm.pl/index.php?topic=3207.0 )
|
|
|
|
|
|
|
Maciek JKD
|
 |
« Odpowiedz #201 : 01 Grudnia 2010, 13:07:09 » |
+1
|
Ha, może nie "Jaka to nalewka",ale "Ile czasu zajmie dotarcie do miejsca ,w którym masz spać"
To za trudna sprawa :/ Niestety najbardziej zainteresowani mogą tylko wystąpić w powtórce serii "Okruchy pamięci" w której i tak ostatnie 1000 metrów pewnego sympatycznego sobotniego wieczora nie pozostawiło po sobie żadnego śladu. Ugruntowało się za to przeświadczenie o słuszności teorii teleportacji  My sfrustrowani pasjonaci Jędrzejowskiej KD przy nadarzającej się wyjątkowej okazji preferujemy zawody w typie "Które to kółeczko?" przeplatane z "Nie blokuj kolejki!"  Pozdrawiam Maciek
|
|
« Ostatnia zmiana: 01 Grudnia 2010, 13:15:00 wysłane przez Maciek JKD »
|
|
Śpieszmy się jeździć koleją, tak szybko odchodzi...
|
|
|
102N
|
 |
« Odpowiedz #202 : 01 Grudnia 2010, 15:17:52 » |
0
|
Hehe  Nie mniej jednak wszyscy mundurowi zapraszają na kolejną imprezę,tym razem już w cieplejszej porze roku i miejmy nadzieję już z dotarciem do Anastazewa... 
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
Maciek JKD
|
 |
« Odpowiedz #203 : 01 Grudnia 2010, 17:42:18 » |
0
|
Nie omieszkamy skorzystać z każdej nadarzającej się okazji odwiedzenia kolejki gnieźnieńskiej  W imieniu kolegów i swoim mogę przekazać, że jest nam bardzo miło z związku z zaproszeniem. Jednocześnie przesyłamy gorące pozdrowienia dla całej ekipy GKW (jednej i drugiej kolejki  ) zarówno mundurowej jak i utajnionej. Jeśli pogoda/pkp dopisze postaramy się zmontować jakiś wyjazd na kolejny finał WOŚP do Gniezna. Jako, że tegoroczny poprzedzi nieco dłuższy łyk-end, być może będziemy w czymś pomocni podczas przygotowań (czyt. znajdzie się paru desperados do łopaty) Pozdrawiam Maciek
|
|
|
|
Śpieszmy się jeździć koleją, tak szybko odchodzi...
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #204 : 01 Grudnia 2010, 21:57:37 » |
0
|
Witam! Sądziłem,że ten wątek jest traktowany trochę "na luzie" Samemu trochę mi się dostalo! (zainteresowani wiedzą o co chodzi). Ale przedciąganie wątku "Pajacowania" z tematu na temat, to już trochę przesada  Pozdrwiam! Bogdan.
|
|
|
|
"Mędrzec ciągle się uczy, głupiec już wie wszystko"
|
|
|
102N
|
 |
« Odpowiedz #205 : 01 Grudnia 2010, 22:41:02 » |
0
|
Spokojnie Bogdanie! To co na wąskim torze ,to zostaje na wąskim torze! 
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #206 : 01 Grudnia 2010, 23:35:10 » |
0
|
Nooo! To Jakubie pojechałeś teraz.......... 1452!
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #207 : 02 Grudnia 2010, 00:29:08 » |
0
|
chyba 1520...
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #208 : 02 Grudnia 2010, 00:56:44 » |
0
|
Witam! No właśnie tak mnie wyprowadzili , taki "kit" wcisnęli,że każdy by zgłupiał! Ale myślę , że następnym razem , będzie dardziej poprawnie. I to tylko dzięki wytycznum TZF. Pozdrawiam. Bogdan.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #209 : 06 Marca 2011, 00:22:13 » |
0
|
Zamieszczam fragment z realizacji teledysku bardzo zacnego w tym wątku, bo... No poczekajmy chwilkę na rozwiązanie zagadki.
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
OczeQ
SGKW

Długość toru:: 524 m
W terenie
Wariat torowy
|
 |
« Odpowiedz #210 : 06 Marca 2011, 13:54:58 » |
0
|
mocne.... z wykopem 
|
|
|
|
Co za ponury absurd... Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem? 
|
|
|
Jsz
|
 |
« Odpowiedz #211 : 06 Marca 2011, 17:44:00 » |
0
|
Suuuper 
|
|
|
|
Jakub Szadkowski
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #212 : 07 Marca 2011, 05:29:04 » |
0
|
No dobra, wygląda świetnie, robi wrażenie. Jako, że temat zapodał Kucyk, to dwie rzeczy są pewne: 1. Na pewno, wbrew pozorom, ma to coś współnego z trunkami. Ale pytanie, bo ciekawość mnie zżera: co?? 2. Na pewno ma też coś wspólnego z Piasecznem. Tu się domyślam, że to właśnie w Piasecznie ten teledysk był kręcony. Zatem prośba o jakieś dalsze szczególy  A tak na dokładkę jeden z najbardziej kolejowych teledysków w historii. Queen, "Breakthrough". Jest i motyw przebijania się przez ścianę, i dużo torów, i parowóz. Cały teledysk jest kręcony na jadącej platformie
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #213 : 09 Marca 2011, 16:23:53 » |
0
|
Ale rozerwał 
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #214 : 18 Marca 2011, 21:07:20 » |
0
|
No i mamy rezultat, i rozwiązanie zagadki "czemu akurat w Trunkach...?":
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #215 : 23 Marca 2011, 14:20:41 » |
0
|
Ta scena z rozwałką muru to tak trochę jak z kolejnej cegły Pink Floyd'a... Ale efekt wyczesany  Autorom gratuluje pomysłu...
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
konrad
|
 |
« Odpowiedz #216 : 28 Marca 2011, 19:24:11 » |
0
|
w 0.10 "dzwoni szklaneczkami, pobrzękuje UTKami" czy dobrze słyszę? czyżby ostatnie kontrole tego urzędu obiły się nawet o uszy artystów? 
|
|
|
|
Urok sapiącej ciuchci jest niepodważalny ale lokomotywa spalinowa to potęga. 
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #217 : 14 Kwietnia 2011, 22:17:38 » |
0
|
Tak czasem i na wąskim po trunkach bywa:
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #218 : 16 Kwietnia 2011, 22:37:42 » |
+1
|
Taki oto wiersz znalazłem:
Wjeżdża na peron lokomotywa Mnie już nie lejcie, bo mnie już kiwa I Piwa wiezie całe wagony Więc pijcie wszyscy, który spragniony?
...Stoi i sapie dyszy i bucha Piwo jej kapie spod grubego brzucha Szkło dzwięczy w uszach syczy pod pianą Wszyscy to piwo dzisiaj dostaną
Nagle buch, piwo w ruch Syczy i płynie i kropla nie zginie Ruszyła browarnia po kuflu do gęby I dzwoni szkłem swoim i dzoni o zęby I zapach chmielowy się niesie wokoło I stuka się kufel i dzwięczy wesoło
Bulgocze to piwo i dobry ma smak Więc pijcie je żywo padając na wznak I piją je ludzie i leżą pokotem Chmielowy tyś cudzie co płynnym jest złotem!
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #219 : 01 Maja 2011, 17:03:47 » |
+3
|
Z cyklu "Człowiek (napity) przy torze" dziś opowieść o dobrym funflu czyli foto-tutorial co zrobić in case of emergency jeśli biesiadnik nie może usunąć się sam i twierdzi - za łowcami Rp1, że skrajnia to za daleko. O właśnie mamy tu taki typowy przypadek. Pan w białej kamizelce twierdzi "Heniu, nadjeżdża drezyna!" na to pan w zielonych spodenkach stwierdza "A g... mnie to obchodzi, jestem na pikniku i się nie będę ruszać!"  Co wtedy uczynić? Krok po kroku wyjaśnia Kuc: 1. Zachodzimy delikwenta z tyłu;  2. Obracamy wokół osi poziomej równoległej do toru;  3. Obracamy wokół osi poziomej prostopadłej do toru;  4. Ugniatamy do czasu uzyskania skrajni budowli B1000t zgodnej z normą BN-74/3501-02 "Koleje wąskotorowe. Skrajnia taboru i skrajnia budowli dla kolei o szerokości toru 1000mm."  5. Po przepuszczeniu pociągu stwierdzamy "mission accomplished" czy "panie prezesie, melduję wykonanie zadania!"  Zaprezentowany przypadek miał miejsce podczas oprysku szlaku w sobotę 30.IV, ale może zdarzyć się zawsze, zatem pamiętaj: szanuj kumpla swego, bo nogi masz tylko dwie! 
|
|
|
|
|
|
|
|