kanalarz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #140 : 18 Lipca 2013, 20:26:31 » |
+1
|
Jak widać pies z kulawą nogą już czeka.
Tego psa to chyba, jako straż przednia, importowano z Mławy - choć tam to nawet nie wiem czy chociaż ten się interesował postepem korozji. BTW ZTCP to ten parowóz wymaga m. in. wymiany podłogi w budce maszynisty, a także wykonania innych prac zabezpieczających, aby nie doszło do nieszczęśliwego wypadku.
|
|
|
|
|
|
|
Misza
Młotkowy

Długość toru:: 136 m
W terenie
750 czytam od dawna
|
 |
« Odpowiedz #141 : 18 Lipca 2013, 23:26:45 » |
+1
|
A będzie miał kompresor do odgwizdywania godzin, jak ten tczewski:)?
|
|
|
|
Misza
|
|
|
Karol
|
 |
« Odpowiedz #142 : 22 Lipca 2013, 16:04:29 » |
0
|
|
|
|
|
.
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #143 : 22 Lipca 2013, 16:31:29 » |
+1
|
Miłośnicy kolejki są oburzeni. Interweniowała policja. Czyli tradycji stało się zadość.
|
|
|
|
Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #145 : 23 Lipca 2013, 22:57:37 » |
+2
|
Ja jak niewierny Tomasz...zobaczę to uwierzę...
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #146 : 25 Lipca 2013, 15:56:37 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaczor
|
 |
« Odpowiedz #147 : 27 Lipca 2013, 23:06:10 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
kgrid
Młotkowy

Długość toru:: 125 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #148 : 29 Lipca 2013, 00:43:01 » |
+2
|
Brutalna prawda. Co ciekawe, to powinno trafić do serialu z serii "Dlaczego ja".
Pewna "Pani Matka" oskarża o zdradę kolejki byłego przyjaciela swojego syna. Syn również go oskarża o zdradę MKD, jednocześnie syn występuje w materiale o obronie kolejki w jednych szykach z osobą która oskarżana jest również przez wspomnianą "Panią Matkę". Osoba oskarżana przez "Panią Matkę" działa zaś razem z oskarżanym o zdradę "byłym przyjacielem". . .
Szkoda moich 5 lat na tej kolejce ;( Ale chyba koniec jest bliski.
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #149 : 29 Lipca 2013, 09:47:13 » |
+2
|
Szkoda moich 5 lat na tej kolejce ;( Ale chyba koniec jest bliski. Moje posty to oficjalne stanowisko zarządu Mławskiej KD. Te 5 lat to aktywnej działalności na MKD, skoro od conajmniej 4 lat jest ona organizacyjnym trupem? I jeszcze ten podpis o Zarządzie Mławskiej KD, to już zupełny megalomański odjazd. Niech mnie ktoś oświeci, czy w Mławie przez ostatnie 5 lat realnie wydarzyło się cokolwiek na kolejce, poza rzucaniem inwektywami, mazanie kałem ścian albo wzajemne pomówienia o rozkradanie majątku? W innym kontekście o Mławie nie słyszałem. Czy wydarzyła się tam przez ostatnie 5 lat jakakolwiek oddolna inicjatywa mikolska polegająca choćby na jednorazowym wycięciu krzaków czy trawy na stacji? Nawet jeśli miała by za rok odrosnąć ze zdwojoną siłą? Obawiam się, że na wszystkie te pytania jest jedna odpowiedź - "NIE" W tym kontekście dużo łatwiej jest mi uwierzyć w powodzenie Krośniewic czy Starogardu Szczecińskiego. Tam przynajmniej jest aktywna grupa, która wzięła sprawy w swoje ręce i ma jakiś cel. W Mławie takiego celu nie widzę.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #150 : 29 Lipca 2013, 12:45:00 » |
0
|
Hm, 5 lat temu przejechałem rowerem całą linię i w Mławie na hali paliło się światło. Aczkolwiek nie sprawdzałem czy ktoś jest w środku. W Czernicach HFka w trakcie malowania, obok stal pociąg który wyglądał na roboczy (w wagonie wisiał plakat o przejeżdzie który odbył się w tamtym czasie między Przasnyszem a Lesznem) a w stronę Przasnysza stały nowe Andrzeje na przejazdach. Pod Makowem był świeżo zrobiony rozjazd. No i ten jednorazowy przejazd rok temu http://750mm.pl/index.php?topic=2686.80Niby nic a zawsze coś. Natomiast nie rozumiem tej ostatniej burzy na temat zabrania lokomotywy która jest akurat najmniej potrzebna do URUCHOMIENIA tej kolejki.
|
|
|
|
|
|
|
pawel.adamczyk
|
 |
« Odpowiedz #151 : 29 Lipca 2013, 15:26:24 » |
+6
|
Witam.
Zamiast obwiniać za ten stan rzeczy, wszystkich dookoła, zróbcie coś od siebie pokarzcie co można zrobić z własnej inicjatywy. Mamy jeszcze miesiąc wakacji, przez ten czas można wiele zrobić, a mianowicie: Mieszkacie zapewnie w Mławie, ogłoście akcję ratowania kolejki na mieście, na początek koszenie zielska na stacji, wycinka krzaków, sprzątanie, zabezpieczenie przed włamaniami i kradzieżami, potem konserwacja, malowanie.
Macie zapewnie drezynę choćby ręczną, którą to można przemierzyć oczyszczony tor, wtedy to zaprosić władze czy telewizję, pokażą wasze prace dążące do przywrócenia kolejki do życia. Będzie wam chłopcy miło wejść na posprzątaną i oczyszczoną stację, zaprosić innych, bo prawdziwy pasjonat, miłośnik nie prowadzi wojny a stara się na ile może zadbać o ten skarb, którym jest ta kolejka.
Zaproście do współpracy byłych kolejarzy ,naczelników, którzy przez wiele lat pracowali, nie odmówią wam- tylko zgodą można wiele osiągnąć.
Co do parowozu, to został użyczony jako pomnik na 5 lat, przejdzie kapitalny remont, nie wykluczone że po tym okresie wróci z powrotem na macierzystą stację.
Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: 29 Lipca 2013, 18:00:47 wysłane przez pawel.adamczyk »
|
|
UNITRA z.r.k Diora, Tonsil.
|
|
|
kgrid
Młotkowy

Długość toru:: 125 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #152 : 29 Lipca 2013, 17:35:46 » |
+1
|
Te 5 lat to aktywnej działalności na MKD, skoro od conajmniej 4 lat jest ona organizacyjnym trupem? I jeszcze ten podpis o Zarządzie Mławskiej KD, to już zupełny megalomański odjazd. Grzesiu - ostatnie ruchy poczynione zostały rok temu, kiedy to pojechał ostatni pociąg. W 2010 i 2011 nie pamiętam, ale w 2006, 2007, 2008, 2009 pociągi jeździły. Nie jest chyba realne przy tym całym burdelu kontynuowanie inicjatyw, których było od groma. Podpis skasowany - dzięki, zapomniałem totalnie o tym. Obecnie z MKD nie mam nic wspólnego. Zobaczymy, może nowi, młodsi coś zdziałają...
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #153 : 29 Lipca 2013, 22:05:04 » |
+1
|
Prawda jest taka, że przez ostatnie 2-3 lata było dość ryzykownym zapuszczać się na tę część Mławskiej Wólki... Dość pospolite były wieści o tym, że ktoś wprost mówiąc "w mordę dostał" i tym podobne... Kradzieże to dodatkowy problem... Swoją drogą nastawienie władz się zaczyna wyłaniać z czeluści- ostatnie komentarze na naszamlawa.pl i strefamlawy.pl Ludzie chcą by to żyło, ale widzą też prozę życia... Nic na siłę...Chińczycy mawiali, iż wszystko to kwestia czasu... (czy jakoś tak)
Pozdrawiam z MMz
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #154 : 29 Lipca 2013, 22:26:40 » |
0
|
Harry, właśnie do tego piłem. Ostatnie wieści z Mławy były raczej mało zachęcające. Nie neguję, że cokolwiek się w ostatnim czasie wydarzyło, ja natomiast jako człowiek z zewnątrz słyszałem tylko o wojującym Tonsorze i kupie na ścianie.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #155 : 29 Lipca 2013, 22:27:51 » |
0
|
Szkoda moich 5 lat na tej kolejce ;( Ale chyba koniec jest bliski. Moje posty to oficjalne stanowisko zarządu Mławskiej KD. Niech mnie ktoś oświeci, czy w Mławie przez ostatnie 5 lat realnie wydarzyło się cokolwiek na kolejce, poza rzucaniem inwektywami, mazanie kałem ścian albo wzajemne pomówienia o rozkradanie majątku? W innym kontekście o Mławie nie słyszałem. Czy wydarzyła się tam przez ostatnie 5 lat jakakolwiek oddolna inicjatywa mikolska polegająca choćby na jednorazowym wycięciu krzaków czy trawy na stacji? Nawet jeśli miała by za rok odrosnąć ze zdwojoną siłą? Obawiam się, że na wszystkie te pytania jest jedna odpowiedź - "NIE" Co prawda nie na stacji w Mławie ale na linii były jakieś prace prowadzone https://maps.google.pl/maps?q=Czernice+Borowe&hl=pl&ll=53.030459,20.722617&spn=0.000837,0.002406&sll=53.411783,21.924591&sspn=0.199115,0.528374&hnear=Gmina+Czernice+Borowe&t=h&layer=c&cbll=53.030459,20.722617&panoid=J6D7yo6d4gLI-OGKruM-Pg&cbp=13,173.27,,0,7.42&z=19
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #156 : 30 Lipca 2013, 18:24:33 » |
0
|
Na dole masz datę wykonania zdjęcia, lipiec 2012
|
|
|
|
|
|
|
pawel.adamczyk
|
 |
« Odpowiedz #157 : 11 Września 2013, 18:43:24 » |
+1
|
Cześć. Zapytam, jak się miewa stacja w Mławie, minęło trochę czasu i czy w części została posprzątana, wykoszona i czy dobytek jest doglądany i zabezpieczany?.  Na nic zdają się kłótnie przepychanki, tutaj zadziała rozum, chęć współpracy z samorządem wspólne zastanowienie się jak wybrnąć z tej sytuacji jak pozyskać środki na wznowienie ruchu na tej kolejce, już nie tym a w następnym roku.  Pozdrawiam.
|
|
|
|
UNITRA z.r.k Diora, Tonsil.
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #158 : 13 Września 2013, 09:48:04 » |
+1
|
Z tego co wiem, to kolejka miewa się (jak mawia mój kolega z pracy)"ch...o, acz stabilnie..." Sorry za zbyt obrazowe podsumowanie, ale krótko i treściwie
|
|
|
|
|
|
|
Kaczor
|
 |
« Odpowiedz #159 : 12 Października 2013, 20:08:52 » |
0
|
|
|
|