witam - Phinku masz racje pomylilem się chodzilo mi o wagon 201 do Gniezna a nie 204 , - więc 201 Gniezno , 202 zlom 203 Rogów i 204 Krośniewice. Wracając do tematu zgodnie z obowiązującym prawem bez mydla wlasiciel zaliczyl gminę Krośniewice - tabor jest jego czyli Milicza , a to że SKPL byl wlaścicielem po ZN ,a potem Pan "dino" ktoś tam jeszcze wszystko mi jedno , to wielka bzdura ten czy ten . Wagon zawsze byl SKPL-u i już - umowa koleżeńska ,żadnej forsy przysluga za przyslugę , wątpię ,że Pan x czy y zaciągnęli kredyt ,albo mieli gotówę na to takie jest moje prywatne zdanie , choć nie tylko moje , pogadajcie z kolearzami z Krośniewic jak to wyglądalo , ale nikt się nie spyta bo za dużo brudu by wyplynelo na wierzch. Bylo minęlo. Panie wlaścicielu , ja na Pana miejscu bym go nie sprzedawal , bo jak jestem takim wielkim fanem kolei , to nawet bym go wyporzyczal i trzepal taką czy inną forsę , a nie czynnego stawial na wystawę ,ale co tu pisać Lxd2-240 też byla sprawna i wlaściciel zrobil co chcial.A chcialem zaznaczyć ,że dodatkowego taboru gmina Milicz niech szuka u innych MK "nie dla kolei" bo w Krośniewicach się nie pożywi . Trochę przypomina mi to moloch urzędników PKP , gdyż ktoś z forumowiczów pisal - perelka Milicza , perelka na chodzie nie na torze gdzie za jakiś czas będzie wyglądal jak PX z Dynowa gdzie mu brakowalo więcej niż mial. Piękna incjatywa , tylko pozazdrościć , brawo i to robią milośnicy kolei , którzy zakadają stowarzyszenia lub w nie wstępują i klepią hasla w statutach dotyczące ochrony zabytków , mienia ruchomego , dbania itd . I nie chce mi się wierzyć ,że wszyscy MK są porąbani do tego celu .aby spieniężyć co się tylko da , aby zarobić , a czy to jezdzi czy nie to co z tego - ja mam wagon a Wy nie , a przecież napewno na tym forum czy gdzie kol wiek indziej są MK którzy dla swej kolejki zrobili by wszystko . Róbcie co chcecie.
Ponowne ostrzeżenie w celu nakłonienia do popracowania nad interpunkcją i stylem pisania postów. "Strumień świadomości" jest dobry u Jamesa Joyce'a, na forum o kolejach wąskotorowych jednak bardzo utrudnia życie czytelnikom. //PN
A tak po za tym to tak :
Milicz: Renowacja taboru na cele ekspozycyjne
Numer ogłoszenia: 261247 - 2010; data zamieszczenia: 22.09.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1 Nazwa: Lokomotywa Lyd1-Wls150-7223http://www.tabor.wask.pl/egzemplarz.php?&id=50833(a SKPL się zarzekal ,że nigdy nic nie sprzeda nawet motorówki , sila kasy robi swoje )
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
* Zakład Elektromechaniczny, Anna Łużna, Os. Tęczowa 3b/9, 58-200 Dzierżoniów, kraj/woj. dolnośląskie.
Cena wybranej oferty: 24400,00
Oferta z najniższą ceną: 24400,00 / Oferta z najwyższą ceną: 40534,50
Część NR: 2 Nazwa: Wagon motorowy Mbxd1-168http://www.tabor.wask.pl/egzemplarz.php?&id=51440IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
* Zakład Elektromechaniczny, Anna Łużna, Os. Tęczowa 3b/9, 58-200 Dzierżoniów, kraj/woj. dolnośląskie.
Cena wybranej oferty: 28548,00
Oferta z najniższą ceną: 28548,00 / Oferta z najwyższą ceną: 48336,40
Część NR: 4 Nazwa: Wagon osobowy Bxhpi 3 AWIV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
* PHU KARAPA Paweł Bimkiewicz, Ul. Letnia 7, 64-761 Krzyż Wlkp., kraj/woj. wielkopolskie.
Cena wybranej oferty: 39906,20
Część NR: 5 Nazwa: 3 wagony osobowe Bxhpi A208PIV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
* PHU KARAPA Paweł Bimkiewicz, Ul. Letnia 7, 64-761 Krzyż Wlkp., kraj/woj. wielkopolskie.
Cena wybranej oferty: 425780,00
Część NR: 6 Nazwa: Wagon BrankardIV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
Cena wybranej oferty: 47580,00
Oferta z najniższą ceną: 47580,00 / Oferta z najwyższą ceną: 56998,40
Zedytowałem bo to było nieczytelne.. Phinekscalone