|
ok333
|
 |
« : 16 Grudnia 2005, 12:42:29 » |
0
|
Moje serdeczne gratulacje , Koledzy!Wielkie dzieki , ze go uratujecie. http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.misc.kolej&aid=39858875Ciesze sie - doslownie jak M... z blaszki . ze w Pionkach bedzie troche Wielkopolski. I BEDZIE OKAZJA WAS ODWIEDZIC !!! Pozdrawiam BozoNarodzeniowo. ok333 PS.Prosimy o Jego fote z pionkowskim tlem.
|
|
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : 16 Grudnia 2005, 15:42:32 » |
0
|
Zrobie w sobote, a my rĂłwnieĹź siÄ cieszymy chociaĹź na szynach S10 wyglÄ
da nieco smiesznie:) Szkoda ze nie udalo sie uratowaÄ drugiego. Ale dobre i to:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gkw
|
 |
« Odpowiedz #2 : 16 Grudnia 2005, 18:56:41 » |
0
|
jakÄ
planujecie przyszĹoĹÄ dla lyd2-63??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
polo
MĹotkowy

Długość toru:: 145 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #3 : 16 Grudnia 2005, 20:19:06 » |
0
|
chociaĹź na szynach S10 wyglÄ
da nieco smiesznie:)
eee Ĺmiesznie na BKL Lyd-2 jeĹźdza po S10 i nie ma nic dziwnego w tym ba sa nawet szyny mniejsze niz S10 !!
|
|
|
|
|
|
Nie LubiÄ FotografĂłw Kolejowych
|
|
|
|
|
|
Zombi
|
 |
« Odpowiedz #5 : 17 Grudnia 2005, 19:14:36 » |
0
|
Brawo !!  Gratulacje i powodzenia! Qrcze musze sie tam w wakacje do was wybraÄ 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stoker
|
 |
« Odpowiedz #6 : 18 Grudnia 2005, 12:06:29 » |
0
|
17 listopada otrzymalem wiadomoĹÄ od Krzystofa Zawady ze rozpoczelo sie ciecie jednej z lokomotyw Lyd2 z stojÄ
cej na byĹym terenie ZNTK OstrĂłw (w tej chwili wiem ze byla to Lyd2-59). Czy to oznacza Ĺźe zĹomiarze dokoĹczyli swoje dzieĹo z 59 i Ĺźe jej juĹź nie ma caĹkowicie ?? Gratuluje zachowania ostaniego Lyd2 z Witaszyc ktory zostal w Polsce.
PaweĹ Korcz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek20
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : 18 Grudnia 2005, 12:17:27 » |
0
|
ssssuuuupeeer szkoda tego drugiego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karol
|
 |
« Odpowiedz #8 : 18 Grudnia 2005, 13:23:34 » |
0
|
Czy to oznacza Ĺźe zĹomiarze dokoĹczyli swoje dzieĹo z 59 i Ĺźe jej juĹź nie ma caĹkowicie ?? Na forum w dziale tabor byĹ temat o obu Lyd2 i byĹy tam zdjÄcia z resztkami 59.
|
|
|
|
|
|
.
|
|
|
|
Zombi
|
 |
« Odpowiedz #9 : 18 Grudnia 2005, 19:05:14 » |
0
|
Wielkie podziekowania naleza sie dla Marcina z Warszawy ktory opozniĹ ciecie na 3 dni i dzieki niemu udaĹo sie uchronic chociaz jedna przed palnikiem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BAKU >ZĹOMIARZ<
Czytelnik
Długość toru:: 5 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #10 : 18 Grudnia 2005, 19:47:05 » |
0
|
jakÄ
planujecie przyszĹoĹÄ dla lyd2-63?? Panie kolego, swietlana przyszlosc* planujemy dla naszego MALEGO Rumuniatka....2xR i do R Renowacja, Remont i do Ruchu, ale na pocztatek Zabezpieczenie BARDZO WAZNE!!!: W zwizku z powyzszym poszukuje dokumentacji technicznej i eksploatacyjnej lokomotyw Lyd2. Z gĂłry dzieki i Pozdrawiam BAKU+) *-> bynajmniej nie chodzi o oswietlenie go plomieniem palnika gazwego
|
|
|
|
|
|
BAKU >>>ZĹOMIARZ<<< ------------------------------------------------------
ZĹodziejom taboru mĂłwimy otwarcie NIE!
|
|
|
polo
MĹotkowy

Długość toru:: 145 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #11 : 18 Grudnia 2005, 21:13:06 » |
0
|
porozmawiaj z p. Staszkiem WrĂłblem z Bieszczadzkiej , on ma dokumentacjÄ , caĹÄ
poprzedniÄ
zimÄ kompletowaĹ dokumenty do swoich Lyd2, byÄ moĹźe udostÄpni.... tel . na kolejkÄ 13 468 6335
|
|
|
|
|
|
Nie LubiÄ FotografĂłw Kolejowych
|
|
|
Krzysztof
Czytelnik
Długość toru:: 9 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #12 : 19 Grudnia 2005, 10:09:21 » |
0
|
Witam,mysle ze na poczatek nalezaĹo by podzwonic troche po placĂłwkach TDT(Transportowy DozĂłr Techniczny) dawna nazwa KDT (Kolejowy DozĂłr Techniczny),ktĂłra mogĹa miec pod soba lokomotywy z Witaszyc,zeby pozyskac odpisy Arkuszy rewizji ZbiornikĂłw powietrznych(mozna spisac i podac numery rejestracyjne z Tabliczek na zbiornikach),bedzie to pierwszy ktok do odtworzenia dokumentacji eksploatacyjnej lokomotywy.Nastepnie trzeba by podzwonic do byĹego ZNTK Nowy Sacz zeby uzyskac z archiwum odpisy co do zakresu ostatnich przeprowadzonych napraw.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Krzysiek
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #13 : 19 Grudnia 2005, 13:08:59 » |
0
|
Bardzo siÄ ciesze, Ĺźe zbiory Fundacji siÄ powiÄkszyĹy o kultowÄ
maszynÄ serii Lyd2.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stoker
|
 |
« Odpowiedz #14 : 19 Grudnia 2005, 21:28:06 » |
0
|
jakÄ
planujecie przyszĹoĹÄ dla lyd2-63?? Renowacja, Remont i do Ruchu, ale na pocztatek Zabezpieczenie To was chyba nieĹşle pogieĹo. To najpierw budujecie z takim mozoĹem szyny a teraz je chcecie w prosty sposĂłb zniszczyÄ. Zdajecie sobie sprawie w jaki sposĂłb lokomotywa ta oddziaĹywuje na tor i go rozwala ?? Nie mĂłwiÄ
c juĹź o zuĹźyciu paliwa. Jako przestrogÄ podaje przykĹad Lyd2-069. http://www.tabor.wask.pl/egzemplarz.php?&id=50378ZostaĹa ona zakupiona przez resort leĹnictwa i prĂłbowana w PĹocicznie i Lipie. W PĹocicznie tory rozlazĹy siÄ na terenie szopy a w Lipie lokomotywa zaliczyĹa wypierdkÄ na pierwszym Ĺuku. W koĹcy sprzedanajÄ
PKP. NaprawdÄ moim zdaniem V10C to max na koleje leĹne. Sam w BiaĹoĹliwiu chciaĹbym mieÄ V10C. Pozdrawiam PaweĹ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karol
|
 |
« Odpowiedz #15 : 19 Grudnia 2005, 21:50:10 » |
0
|
Jako przestrogÄ podaje przykĹad Lyd2-069. Co prawda róşnica 15cm ale jakoĹ o takich problemach LP-Lyd2-01/07 niebyĹo sĹychaÄ. Mi siÄ wydaje, Ĺźe to nie wina szyn tylko uĹorzonego torowiska ktĂłre to w Lipiu i PĹocicznie zostaĹy uĹorzone przez wojska niemieckie w czasie wojny (w Lipiu podczas drugiej, PĹocicznie popdczas pierwszej) to w Bieszczadach torowiskiem zajeĹa siÄ profesjonalna firma podczas modernizacji. budujecie z takim mozoĹem szyny MoĹźe ktoĹ z Pionek mi wytĹumaczyÄ na czym polega "budowa szyn"?
|
|
|
|
|
|
.
|
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : 20 Grudnia 2005, 10:46:36 » |
0
|
jakÄ
NaprawdÄ moim zdaniem V10C to max na koleje leĹne. Sam w BiaĹoĹliwiu chciaĹbym mieÄ V10C.
Pozdrawiam
PaweĹ W Poznaniu jest jakaĹ  moze wam oddadzÄ
??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stoker
|
 |
« Odpowiedz #17 : 20 Grudnia 2005, 16:55:48 » |
0
|
W Poznaniu jest jakaĹ  moze wam oddadzÄ
?? Nie oddadzÄ
. Wiem bo jestem z Poznania i dziaĹam w obu stowarzyszeniach zarĂłwno z BiaĹoĹliwiu jaki i Poznaniu. Pozdrawiam PaweĹ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Karol
|
 |
« Odpowiedz #18 : 20 Grudnia 2005, 20:51:47 » |
0
|
W Poznaniu jest jakaĹ  moze wam oddadzÄ
?? Nie oddadzÄ
. Wiem bo jestem z Poznania i dziaĹam w obu stowarzyszeniach zarĂłwno z BiaĹoĹliwiu jaki i Poznaniu. Ale TKh to oddali i niewydaje mi siÄaby ktoĹ po nim pĹakaĹ. Czy wogĂłle byĹ u was poruszany temat ewentualnego przekazania lub wyporzyczenia V10C do BiaĹoĹliwia czy teĹź od razu zostaĹo przyjÄte, Ĺźe nie odadzÄ
i nie ma po co nawet prĂłbowaÄ?
|
|
|
|
|
|
.
|
|
|
|