ok333
|
 |
« : 16 Grudnia 2005, 12:42:29 » |
0
|
Moje serdeczne gratulacje , Koledzy!Wielkie dzieki , ze go uratujecie. http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.misc.kolej&aid=39858875Ciesze sie - doslownie jak M... z blaszki . ze w Pionkach bedzie troche Wielkopolski. I BEDZIE OKAZJA WAS ODWIEDZIC !!! Pozdrawiam BozoNarodzeniowo. ok333 PS.Prosimy o Jego fote z pionkowskim tlem.
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : 16 Grudnia 2005, 15:42:32 » |
0
|
Zrobie w sobote, a my również się cieszymy chociaż na szynach S10 wygląda nieco smiesznie:) Szkoda ze nie udalo sie uratować drugiego. Ale dobre i to:)
|
|
|
|
|
|
|
gkw
|
 |
« Odpowiedz #2 : 16 Grudnia 2005, 18:56:41 » |
0
|
jaką planujecie przyszłość dla lyd2-63??
|
|
|
|
|
|
|
polo
Młotkowy

Długość toru:: 145 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #3 : 16 Grudnia 2005, 20:19:06 » |
0
|
chociaż na szynach S10 wygląda nieco smiesznie:)
eee śmiesznie na BKL Lyd-2 jeżdza po S10 i nie ma nic dziwnego w tym ba sa nawet szyny mniejsze niz S10 !!
|
|
|
|
Nie Lubię Fotografów Kolejowych
|
|
|
|
Zombi
|
 |
« Odpowiedz #5 : 17 Grudnia 2005, 19:14:36 » |
0
|
Brawo !!  Gratulacje i powodzenia! Qrcze musze sie tam w wakacje do was wybrać 
|
|
|
|
|
|
|
stoker
|
 |
« Odpowiedz #6 : 18 Grudnia 2005, 12:06:29 » |
0
|
17 listopada otrzymalem wiadomość od Krzystofa Zawady ze rozpoczelo sie ciecie jednej z lokomotyw Lyd2 z stojącej na byłym terenie ZNTK Ostrów (w tej chwili wiem ze byla to Lyd2-59). Czy to oznacza że złomiarze dokończyli swoje dzieło z 59 i że jej już nie ma całkowicie ?? Gratuluje zachowania ostaniego Lyd2 z Witaszyc ktory zostal w Polsce.
Paweł Korcz
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek20
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : 18 Grudnia 2005, 12:17:27 » |
0
|
ssssuuuupeeer szkoda tego drugiego
|
|
|
|
|
|
|
Karol
|
 |
« Odpowiedz #8 : 18 Grudnia 2005, 13:23:34 » |
0
|
Czy to oznacza że złomiarze dokończyli swoje dzieło z 59 i że jej już nie ma całkowicie ?? Na forum w dziale tabor był temat o obu Lyd2 i były tam zdjęcia z resztkami 59.
|
|
|
|
.
|
|
|
Zombi
|
 |
« Odpowiedz #9 : 18 Grudnia 2005, 19:05:14 » |
0
|
Wielkie podziekowania naleza sie dla Marcina z Warszawy ktory opoznił ciecie na 3 dni i dzieki niemu udało sie uchronic chociaz jedna przed palnikiem 
|
|
|
|
|
|
|
BAKU >ZŁOMIARZ<
Czytelnik
Długość toru:: 5 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #10 : 18 Grudnia 2005, 19:47:05 » |
0
|
jaką planujecie przyszłość dla lyd2-63?? Panie kolego, swietlana przyszlosc* planujemy dla naszego MALEGO Rumuniatka....2xR i do R Renowacja, Remont i do Ruchu, ale na pocztatek Zabezpieczenie BARDZO WAZNE!!!: W zwizku z powyzszym poszukuje dokumentacji technicznej i eksploatacyjnej lokomotyw Lyd2. Z góry dzieki i Pozdrawiam BAKU+) *-> bynajmniej nie chodzi o oswietlenie go plomieniem palnika gazwego
|
|
|
|
BAKU >>>ZŁOMIARZ<<< ------------------------------------------------------
Złodziejom taboru mówimy otwarcie NIE!
|
|
|
polo
Młotkowy

Długość toru:: 145 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #11 : 18 Grudnia 2005, 21:13:06 » |
0
|
porozmawiaj z p. Staszkiem Wróblem z Bieszczadzkiej , on ma dokumentację , całą poprzednią zimę kompletował dokumenty do swoich Lyd2, być może udostępni.... tel . na kolejkę 13 468 6335
|
|
|
|
Nie Lubię Fotografów Kolejowych
|
|
|
Krzysztof
Czytelnik
Długość toru:: 9 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #12 : 19 Grudnia 2005, 10:09:21 » |
0
|
Witam,mysle ze na poczatek nalezało by podzwonic troche po placówkach TDT(Transportowy Dozór Techniczny) dawna nazwa KDT (Kolejowy Dozór Techniczny),która mogła miec pod soba lokomotywy z Witaszyc,zeby pozyskac odpisy Arkuszy rewizji Zbiorników powietrznych(mozna spisac i podac numery rejestracyjne z Tabliczek na zbiornikach),bedzie to pierwszy ktok do odtworzenia dokumentacji eksploatacyjnej lokomotywy.Nastepnie trzeba by podzwonic do byłego ZNTK Nowy Sacz zeby uzyskac z archiwum odpisy co do zakresu ostatnich przeprowadzonych napraw.
|
|
|
|
Pozdrawiam Krzysiek
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #13 : 19 Grudnia 2005, 13:08:59 » |
0
|
Bardzo się ciesze, że zbiory Fundacji się powiększyły o kultową maszynę serii Lyd2.
|
|
|
|
|
|
|
stoker
|
 |
« Odpowiedz #14 : 19 Grudnia 2005, 21:28:06 » |
0
|
jaką planujecie przyszłość dla lyd2-63?? Renowacja, Remont i do Ruchu, ale na pocztatek Zabezpieczenie To was chyba nieźle pogieło. To najpierw budujecie z takim mozołem szyny a teraz je chcecie w prosty sposób zniszczyć. Zdajecie sobie sprawie w jaki sposób lokomotywa ta oddziaływuje na tor i go rozwala ?? Nie mówiąc już o zużyciu paliwa. Jako przestrogę podaje przykład Lyd2-069. http://www.tabor.wask.pl/egzemplarz.php?&id=50378Została ona zakupiona przez resort leśnictwa i próbowana w Płocicznie i Lipie. W Płocicznie tory rozlazły się na terenie szopy a w Lipie lokomotywa zaliczyła wypierdkę na pierwszym łuku. W końcy sprzedanają PKP. Naprawdę moim zdaniem V10C to max na koleje leśne. Sam w Białośliwiu chciałbym mieć V10C. Pozdrawiam Paweł
|
|
|
|
|
|
|
Karol
|
 |
« Odpowiedz #15 : 19 Grudnia 2005, 21:50:10 » |
0
|
Jako przestrogę podaje przykład Lyd2-069. Co prawda różnica 15cm ale jakoś o takich problemach LP-Lyd2-01/07 niebyło słychać. Mi się wydaje, że to nie wina szyn tylko ułorzonego torowiska które to w Lipiu i Płocicznie zostały ułorzone przez wojska niemieckie w czasie wojny (w Lipiu podczas drugiej, Płocicznie popdczas pierwszej) to w Bieszczadach torowiskiem zajeła się profesjonalna firma podczas modernizacji. budujecie z takim mozołem szyny Może ktoś z Pionek mi wytłumaczyć na czym polega "budowa szyn"?
|
|
|
|
.
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : 20 Grudnia 2005, 10:46:36 » |
0
|
jaką Naprawdę moim zdaniem V10C to max na koleje leśne. Sam w Białośliwiu chciałbym mieć V10C.
Pozdrawiam
Paweł W Poznaniu jest jakaś  moze wam oddadzą??
|
|
|
|
|
|
|
stoker
|
 |
« Odpowiedz #17 : 20 Grudnia 2005, 16:55:48 » |
0
|
W Poznaniu jest jakaś  moze wam oddadzą?? Nie oddadzą. Wiem bo jestem z Poznania i działam w obu stowarzyszeniach zarówno z Białośliwiu jaki i Poznaniu. Pozdrawiam Paweł
|
|
|
|
|
|
|
Karol
|
 |
« Odpowiedz #18 : 20 Grudnia 2005, 20:51:47 » |
0
|
W Poznaniu jest jakaś  moze wam oddadzą?? Nie oddadzą. Wiem bo jestem z Poznania i działam w obu stowarzyszeniach zarówno z Białośliwiu jaki i Poznaniu. Ale TKh to oddali i niewydaje mi sięaby ktoś po nim płakał. Czy wogóle był u was poruszany temat ewentualnego przekazania lub wyporzyczenia V10C do Białośliwia czy też od razu zostało przyjęte, że nie odadzą i nie ma po co nawet próbować?
|
|
|
|
.
|
|
|
|
|