Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 13:25:41 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Impreza....  (Przeczytany 55818 razy)
Misiek_K
Mechanik
Długość toru:: 162 m

W terenie W terenie

« : 26 Czerwca 2006, 11:00:01 »
0

Moze sie ktos podzielic wrazeniami? Tym razem nie moglem sie pojawic.Smutny
grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 846 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #1 : 26 Czerwca 2006, 20:46:00 »
0

Ja również jestem ciekaw jak wypadł przejazd na MKD SKPL. Rowniez czekam na wiesci, najlepiej poparte materialem zdjeciowym Chichot

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 27 Czerwca 2006, 14:45:55 »
0

Pierwsze fotki w Sieci tu:
http://duch.mimuw.edu.pl/~franekg/zdjecia/Krasne/

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Misiek_K
Mechanik
Długość toru:: 162 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 28 Czerwca 2006, 16:08:05 »
0

Cytat: "Piottr_tt"

Fajnie pomalowane sa teraz te wagoniki:) Chociaz z lezka w oku wspominam poprzednie malowanie, z czasow gdy kolejka jezdzila osobowo regularnie.
kgrid
Młotkowy
**
Długość toru:: 125 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 27 Sierpnia 2006, 12:28:40 »
0

Malowanie tych wagonów zostało bardziej wymuszone niż zaplanowane. Wszystkie wagony były malowane pędzlem! Ale i tak ładnie wyglądają
ok333
Dyrektor
Długość toru:: 596 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 16 Sierpnia 2007, 00:33:00 »
0

Nowa impreza w Krasnem , z LOT-em...

Info dostalem pozno . Ale lepiej pozno niz wcale  :

W związku z imprezą turystyczną oragnizowaną przez Kurpiowską i
Lokalną Organizację Turystyczną w dniu 14.08.2007 o godzinie 23.48 na stację w
Krasnym został podstawiony pociąg turystyczny.
Skład w dniach 15-16.08.2007 będzie obsługiwał pociagi wg. załączonego
rozkładu jazdy.
http://www.mazowszeturystyka.org.pl/index.php?numer=1&nr=1&ida=12  

:arrow:    http://www.mazowszeturystyka.org.pl/strona/wyswietla.php?ida=12&j=1                                                                                                                                                               [/quote]

Ratujmy Koleje Waskotorowe  !!!
-----------------------------------------------
,, Najlatwiej niszczyc .
   Trudno zachowac to , co warte zachowania.''
Wislawa Szymborska
kgrid
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 16 Sierpnia 2007, 01:24:05 »
0

Z tego co słyszałem pociąg z Mławy do Krasnego jechał 8,5 godziny i zamiast być w Krasnem około 18 był...po 24. Dlaczego, co i jak, nie wiem...
Czy to plotki, czy może to ktoś potwierdzić?
ok333
Dyrektor
Długość toru:: 596 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 16 Sierpnia 2007, 10:05:28 »
0

To jest plama. Organizatorem jest Fundacja Ciuchcia i Lokalna Organizacja Turystyczna (LOT ). Moze beda jakies relacje w prasie ? Badz tak dobry i daj info .
Pozdrawiam

Ratujmy Koleje Waskotorowe  !!!
-----------------------------------------------
,, Najlatwiej niszczyc .
   Trudno zachowac to , co warte zachowania.''
Wislawa Szymborska
Bart
Młotkowy
**
Długość toru:: 132 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 16 Sierpnia 2007, 10:21:53 »
0

Czy ktoś ma może jakieś fotki z tej imprezy?
Z marketingowego punktu widzenia to dla MKD i SKPL chyba niezbyt korzystne bo wygląda to jakby to była kolejka tej fundacji. Tym, bardziej, że mają "ciuchcię" w nazwie.. No chyba, że poza rozkładem była tez jakaś szersza informacja.
Ale to i tak super pozytywna inforacja, że kolejka w ogóle pojechała bo dawno nie miała okazji wyjechać gdzieś dalej.

Harry Potter
Dyrektor
Długość toru:: 794 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 16 Sierpnia 2007, 11:18:38 »
0

Niektórzy się wkurzą za mój komentarz, ale wg mnie przy tym stanie całej kolejki to co najwyżej był to przejazd SIANOLOT'u bo jak nazwać jazdę po szlaku którego zdjęcia zamieścił w zeszłym roku Piottr (mowa o st. Grudusk) a jedyna zmiana stanu toru to może trochę wyższa trawa? Sprawa stanu taboru to odrębny wątek...( nie sądzę by się zmieniło coś na lepsze)

Jak się nie ma co się lubi,
To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
Bart
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 16 Sierpnia 2007, 11:30:35 »
0

Cytat: "Harry Potter"
Niektórzy się wkurzą za mój komentarz, ale wg mnie przy tym stanie całej kolejki to co najwyżej był to przejazd SIANOLOT'u bo jak nazwać jazdę po szlaku którego zdjęcia zamieścił w zeszłym roku Piottr (mowa o st. Grudusk) a jedyna zmiana stanu toru to może trochę wyższa trawa? Sprawa stanu taboru to odrębny wątek...( nie sądzę by się zmieniło coś na lepsze)

A wg mnie jednak zdecydowanie lepiej jeździć po wysokiej trawie i nie do końca sprawnym taborem niż w ogóle. Dzięki takim przejazdom w świadomości postronnych osób jest to kolejka nadal czynna. Może też jakiś złomiarz przed wykręceniem pierwszej szyny pomyśli, że przecież tu "jeszcze coś jeździ".

kgrid
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 16 Sierpnia 2007, 12:39:07 »
0

Tylko taka jazda to nie jazda, to się bardziej pod katowanie maszyn nadaje. Ale zobaczymy, dziś może będzie więcej info. Na pewno ta "Ciuchcia Krasińskich" mi troszkę nie pasuje, bo podobno to projekt "odzielny". Zobaczymy...
Ale tak sobie myśle że to i tak krócej niż ostatni pociąg towarowy który do Przasnysza jechał ponad 20 godzin...
Harry Potter
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 16 Sierpnia 2007, 13:06:39 »
0

Bart, jest jedno małe ale...
Złomiarz niestety nie patrzy czy coś jeszcze działa czy nie.
Złomiarz tnie co mu w łapy/ pod palnik wpadnie i ewentualnie ile na tym zyska...

KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 16 Sierpnia 2007, 13:24:57 »
0

Bart, jest jedno małe ale...
Złomiarz niestety nie patrzy czy coś jeszcze działa czy nie.
Złomiarz tnie co mu w łapy/ pod palnik wpadnie i ewentualnie ile na tym zyska...

Przykład Starachowicki mówi coś zgoła innego. Póki kolejka stała zupełnie odłogiem zero ubytków, prace przy udrożnieniu największe nasilenie kradzieży, ruch planowy zanikniecie jakichkolwiek ubytków, zawirowania w kursowaniu drobne kradzieże podkładek. Wpływ na stężenie złomiarza ma także dostepność i mnogość skupów złomu.

kgrid
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #14 : 16 Sierpnia 2007, 15:56:15 »
0

Akurat w Mławie jest inna mentalność złomiarzy, nie liczą się z tym że coś jeździ, nie jeździ tylko tak jak Harry powiedział, tną, zabierają co mogą i dzida do domu...czyli na złom. Tak było rok temu gdy pociągi w miarę regularnie chodziły i tak jest teraz...
Bart
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #15 : 16 Sierpnia 2007, 17:12:17 »
0

Cytat: "kgrid"
Akurat w Mławie jest inna mentalność złomiarzy, nie liczą się z tym że coś jeździ, nie jeździ tylko tak jak Harry powiedział, tną, zabierają co mogą i dzida do domu...czyli na złom. Tak było rok temu gdy pociągi w miarę regularnie chodziły i tak jest teraz...

Ale jednak w torze szlakowym jak na razie chyba nie ma ubytków. Na przykładzie innych kolejek widać, że zazwyczaj rozkradane są raczej te linie, na których od dawna nic nie jeździ.
Zresztą o co tu się spierać - lepiej, żeby jeździła niż miałaby stać. A jeśli chodzi o opóźnienie to po takiej przerwie w kursowaniu i tak nie było tak źle. Ja zawsze jestem optymistą i uważam ten przejazd za mały sukces. Małymi kroczkami też można w końcu dojść do celu.

Harry Potter
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #16 : 16 Sierpnia 2007, 21:00:33 »
0

Bart, zgodzić się możemy w jednym- lepiej jest jak kolejka jeździ.
Chodzi jednak o coś innego, mianowicie o to by kolejkę eksploatować przy odpowiednim utrzymaniu taboru i szlaku jednocześnie.
Jeżeli tylko eksploatujesz tabor bez odpowiedniej konserwacji, to jak sam się domyślasz będzie to jazda bardzo krótko trwała, a tabor z braku części zamiennych ( bo te się zużyją szybko bez odpowiedniego utrzymania- brak smarowania i oliwienia, likwidacji luzów etc.)  będzie trzeba odstawić pod płot skąd jak wiadomo kolejny krok to złomowisko, a nie tego wszyscy chcemy.    
                                                                                                                                            Pozdrawiam...

Bart
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #17 : 16 Sierpnia 2007, 21:37:02 »
0

Bart, zgodzić się możemy w jednym- lepiej jest jak kolejka jeździ.
Chodzi jednak o coś innego, mianowicie o to by kolejkę eksploatować przy odpowiednim utrzymaniu taboru i szlaku jednocześnie.
Jeżeli tylko eksploatujesz tabor bez odpowiedniej konserwacji, to jak sam się domyślasz będzie to jazda bardzo krótko trwała, a tabor z braku części zamiennych ( bo te się zużyją szybko bez odpowiedniego utrzymania- brak smarowania i oliwienia, likwidacji luzów etc.)  będzie trzeba odstawić pod płot skąd jak wiadomo kolejny krok to złomowisko, a nie tego wszyscy chcemy.    
                                                                                                                                            Pozdrawiam...

No dobra.. zgadzam się z tym co napisałeś. Co do bieżącej konserwacji taboru to się nie wypowiadam bo poprostu tego nie wiem.
Ok, nasza dyskusja to już chyba trochę OT. Poczekajmy spokojnie na zdjęcia z przejazdu (jeśli takowe będą).
I ja oczywiście również pozdrawiam..

Harry Potter
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #18 : 17 Sierpnia 2007, 11:34:53 »
0

A co do samego przejazdu...czy miał on charakter imprezy faktycznie??
Zwykle SKPL reklamował się na stronie oficjalnej z tego typu imprezami- reklama dźwignią handlu, zgadza się...

Bart
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #19 : 17 Sierpnia 2007, 13:47:49 »
0

A co do samego przejazdu...czy miał on charakter imprezy faktycznie??
Zwykle SKPL reklamował się na stronie oficjalnej z tego typu imprezami- reklama dźwignią handlu, zgadza się...

Na stronie SKPL jest informacja o imprezie ale ja rozumiem to tak, że sama impreza była organizowana przez "Ciuchcię jakąśtam" a SKPL tylko wynajmowało im pociąg. Ale może wypowie się ktoś wtajemniczony?

Strony: [1] 2 3 ... 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!