Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:22:03 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wls-180 na szlaku  (Przeczytany 45724 razy)
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #60 : 25 Lipca 2007, 22:29:41 »
0

No to czego się Pan, panie Fidzio, wtrącasz i wymądrzasz, skoro nic Panu do tego? Ja tam wolontariuszem przestałem być dwa lata temu, więc mnie to nie dotyczy :razz: .

Podsumowując - napisałeś, oczerniłeś, zapytany o konkrety - nabrałeś wody w usta. Tjaa...
fidzio
Gość
« Odpowiedz #61 : 26 Lipca 2007, 07:19:37 »
0

Podsumowując - napisałeś, oczerniłeś, zapytany o konkrety - nabrałeś wody w usta. Tjaa...

Oczerniłem? kogo? szczerze mówiąc nie wiem
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #62 : 26 Lipca 2007, 10:21:33 »
0

Noo, popatrz kilka postów wyżej - ten niedobry powiat, co to do dziś nie potrafi naprawić swojej lokomotywki. Wciąż wady i wady, a operator aż się pali, by nią wyjechać na szlak  :lol:
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #63 : 26 Lipca 2007, 18:44:33 »
0

Cytat: "Marcin Przybysz"
do dziś nie potrafi naprawić swojej lokomotywki

<czarne myśli>

Naprawi i dokąd nią pojedzie com ?? Do Lipia konieczna jest praktycznie naprawa główna torowiska, torowisko iłżeckie widzę że jak tak dalej pójdzie będzie wyglądało podobnie. Ktoś wpadł na pomysł odsłaniania podkładów, niech mnie ten mistrz oświeci PO CO TA ROBOTA? Pokazać państwu szanownemu zdjęcia podkładów odsłoniętych na Helu ? Jakimś trafem przeleżały w ziemi 60~70lat w stanie całkiem dobrym, potem je odsłonięto i po tygodniu z podkładów zrobiła się kupa próchna...

Prezes jaki jest taki jest ale kiedyś wygłosił zdanie które bardzo mocno utkwiło mi w pamięci: "Jak nie potraficie albo nie wiecie jak coś zrobić to nie róbcie bo tylko zaszkodzicie kolejce"

PS. ZTCW to kursy starachowickie wychodzą praktycznie na 0, jak w takim razie zostałaby pokryta strata wynikająca z użycia 2,5 raza mocniejszej lokomotywy i 2 krotnie cięższego wagonu (bo w takim składzie to wszystko miało jeździć) ??
</czarne myśli>

Niestety, możecie mówić żem zły, że sie czepiam, ale na moje proste oko to nie ma i raczej  jeszcze trochę czasu nie będzie zajęcia na SKW dla Wls180 a szkoda bo tez chętnie bym się takim historycznym vlakiem przejechał.

Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #64 : 26 Lipca 2007, 18:52:03 »
0

Ależ ja się nie czepiam  "braku użycia" i zdaję sobie sprawę z obecnego braku ekonomicznego uzasadnienia użycia owej.
Jeśli się czego czepiam, to bezsensownej propagandy "Wls l80 wciąż nie naprawiona, powiat nie wywiązuje się z obietnic".

Podsumujmy -  na mój stan wiedzy Wls l80 nie jeździ:  
#bo stan torowiska nie pozwala na to
 # bo jest sprawna Wls 75, spalająca o wiele mniej paliwa. Tak?

A niesprawność Wls l80 to mit, rozpowszechniany przez co poniektórych, tak ?
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #65 : 26 Lipca 2007, 18:58:07 »
0

Info poszło do Ciebie Marcinie na PW

fidzio
Gość
« Odpowiedz #66 : 26 Lipca 2007, 20:30:23 »
0

Jeśli się czego czepiam, to bezsensownej propagandy "Wls l80 wciąż nie naprawiona, powiat nie wywiązuje się z obietnic".

Przeczytaj mój ostatni post i opowiedz mi gdzie coś tam jest napisane na powiat. Jak na mój gust to miłośnicza nienawiść wyżarła Ci mózg i  nie potrafisz już niektórych rzeczy przyjąć obiektywnie, smutne ale prawdziwe. Napisałem tylko że lokomotywa ma braki a już stałem się celem ataków "zwaśnionej" grupy miłośników. Polskie piekiełko...

Nie
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #67 : 26 Lipca 2007, 21:13:07 »
0

Jak na mój gust to miłośnicza nienawiść wyżarła Ci mózg i  nie potrafisz już niektórych rzeczy przyjąć obiektywnie, smutne ale prawdziwe.

Nienawiść miłośnicza - ładne określenie. Że niby ja nienawidzę? Czego? Ciebie? SKW? Wls'ki ? Wiesz, próbujesz tu zarysować jakiś konflikt, jakąś kłótnię, piekiełko, jak powiadasz.... I co, lubisz tak, lubisz, jak się coś dzieje?

A ja tylko grzecznie pytam, a odpowiedzi jak nie było tak nie ma  :sad:

Napisałem tylko że lokomotywa ma braki a już stałem się celem ataków "zwaśnionej" grupy miłośników. Polskie piekiełko...

Fidziu, kochany, napisałeś, że lokomotywka jest niesprawna.  Fakt. Zadałem pytanie - grzeczne, konkretne, co jej dolega?  Fakt . Odpowiedziałeś mi (cytując Axela), dość, hmmm, niegrzecznie... Fakt.

A teraz powiedz: czy to jest ten "atak zwaśnionej grupy miłośników" ? Hę ?

Ja wciąż tylko pytam: co dolega Wls'ce? Dlaczego tak męczę o odpowiedź Ciebie? Ano  pytam Ciebie, bo Ty wczoraj tak napisałeś, nikt inny.. I coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że ploty Kolego tu rozpuszczasz, skoro wymigujesz się od odpowiedzi?
fidzio
Gość
« Odpowiedz #68 : 26 Lipca 2007, 21:54:03 »
0

Fidziu, kochany, napisałeś, że lokomotywka jest niesprawna.  

Też jestes dla mnie kochany ale nie obnośmy się tak z tym bo jescze ktoś się dowie Co dolega wls180 ze w obecnej chwili nie moze jeździć:

- wszystkie płyny eksploatacyje do wymiany
 - pęknięty resor
 - problemy ze sterowaniem przekładnią
 - hamulec zespolony a właściwie jego brak
bartekmpl
Nowicjusz
*
Długość toru:: 20 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #69 : 26 Lipca 2007, 21:58:40 »
0

Ależ ja się nie czepiam  "braku użycia" i zdaję sobie sprawę z obecnego braku ekonomicznego uzasadnienia użycia owej.

Podsumujmy -  na mój stan wiedzy Wls l80 nie jeździ:  
#bo stan torowiska nie pozwala na to
 # bo jest sprawna Wls 75, spalająca o wiele mniej paliwa. Tak?

Z tego co wiem to jest sprawna po remoncie Przecież mechanik  z naszej Pleszewskiej kolejki był ją oglądać jest w 100% sprawna lepsza  niż te co my mamy w Pleszewie silnik jak szwajcarski zegarek pracuje tak mówił jak wrocił ze Starachowic

bartek
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #70 : 26 Lipca 2007, 22:24:15 »
0

Marcinie. Nawolujesz do tego, zeby sie nie przepychac na forum, wiec sam tego nie rob. Mnie juz naprawde cos sie zaczyna robic czytajac tego typu watki. Przykro mi, ale zamykam. Malymi kroczkami zblizamy sie do zamkniecia tego interesu. Malo konkretow, a coraz wiecej przepychanek. Apeluje o rozwage!

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
Strony: 1 2 3 [4]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!