102N
|
|
« Odpowiedz #60 : 10 Czerwca 2010, 15:07:44 » |
+1
|
Pociąg zaczyna kursować w pierwszy weekend wakacji szkolnych( 26-27 czerwca ). Rozkład taki sam,jak w zeszłym roku.
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
Piotrek
|
|
« Odpowiedz #61 : 19 Czerwca 2010, 18:28:23 » |
0
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwca 2010, 14:19:34 wysłane przez Piotrek »
|
|
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #62 : 24 Czerwca 2010, 18:39:56 » |
0
|
Szkoda,że chce Wam się robić plakaty(zresztą nieudane), ale pracowac już nie.
KOMUNIKAT
Z powodu awarii torowiska kolejka nie będzie kursowac w najbliższy weekend(26-27.06)!
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
kalito
|
|
« Odpowiedz #63 : 24 Czerwca 2010, 18:44:26 » |
0
|
102N - czy forumowiczów interesuje podział obowiązków pomiędzy wolontariuszami Gniezna? Rozstrzygajcie to między sobą.
A dla zainteresowanych - zrobienie plakatu to praca warta dokładnie tyle samo co wycinka krzaków. A bo to łopatą trzeba machac, żeby pomóc? Ludziska!
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
Phinek
Gość
|
|
« Odpowiedz #64 : 24 Czerwca 2010, 19:09:09 » |
0
|
... zrobienie plakatu to praca warta dokładnie tyle samo co wycinka krzaków... Czasem nawet więcej... gdyż kolejka z idealnym taborem jeżdżącym po idealnym torowisku bez turystów jest martwa.
|
|
|
|
|
|
|
Doctor
|
|
« Odpowiedz #65 : 25 Czerwca 2010, 11:40:08 » |
0
|
Zaraz, zaraz, czy dobrze kojarzę, że na plakacie znalazła się moja fotka? O ta właśnie: http://parowozy.net/zdjecie/1936Jakoś nie przypominam sobie maila z pytaniem o możliwość wykorzystania fotki w jakiejkolwiek publikacji... Nieładnie, nieładnie. Autorowi plakatu polecam lekturę ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych. A następnie proszę o kontakt w sprawie ustalenia warunków udzielenia licencji na wykorzystanie zdjęcia w internecie i materiałach drukowanych oraz wysokości opłaty licencyjnej. No chyba, że autor pierunem wymieni tą fotę na inną, do której ma prawa.
|
|
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwca 2010, 12:03:54 wysłane przez Doctor »
|
|
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #66 : 25 Czerwca 2010, 11:43:45 » |
+1
|
Chodzi mi oto, że są osoby,które pragną zrobić z kolejki coś na styl PKP m.in. nadając debilne nazwy pociągom i robią to,co nie wymaga wysiłku,lecz już przyjść na kolejkę i chociażby zapytać się, czy można w czymś pomóc ,to już nie łaska. Plakaty były już zrobione profesjonalnie minumum w 4 wersjach i zamieściłbym je tutaj,gdyby nie fakt,że ktoś już to zrobił. A to, że kolejka wymaga rozreklamowania jej po okolicy plakatami i rozkładami jazdy,to jest czymś normalnym, lecz na ten temat były rozmowy pomiędzy pracownikami, operatorem i wolontariuszami,były ustalone jakieś "normy", a mój komentarz był po to, by przypomnieć autorom tego jakże "cudownego" plakatu, o tym fakcie, który widze został wymazany z umysłów.
Widząc "nielegalne"wykorzystanie zdjęcia ogłaszam: WOLONTARIUSZE PRACUJĄCY NA GKW NIE MAJĄ NIC WSPÓLNEGO Z TYM PLAKATEM.
|
|
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwca 2010, 11:53:05 wysłane przez 102N »
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
|
« Odpowiedz #67 : 25 Czerwca 2010, 12:10:54 » |
0
|
Dla mnie ta cała dyskusja ma jasny przekaz - nie potraficie zagospodarować potencjału ludzi chcących działać przy kolejce. Dodatkowo zamiast rozwiązać te kwestie między sobą, rozwiązujecie ja za pomocą publicznej dyskusji. Wychodzi na to że w Gnieźnie jest kilka ośrodków działaczy kolejowych które między sobą nie potrafią się zwyczajnie dogadać. No i wychodzi na to jak zwykle że liczy się tylko ten kto wyrabia krzakokilometry czy szlifierkometry kwadratowe.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
Phinek
Gość
|
|
« Odpowiedz #68 : 25 Czerwca 2010, 12:30:38 » |
0
|
Jak widzę w Gnieźnie taka przepychankę słowną, to mi się przypominają konflikty ze Starachowic, Mławy, Krośniewic... Na szczęście Starachowice jakoś kulają (bo znalazło się SGKW, które robi cuda na kiju, aby to w ogóle miało ręce i nogi)... no inne kolejki tu wymienione... no cóż chyba komentować nie trzeba.
Na szczęście Gniezno działa nie od dziś i od dawna ma wypracowany model operatorski, więc zagrożenie ze strony MiKoli nie jest, aż tak silne, jednak pohamujcie cię już teraz... bo potem konflikt będzie narastał, narastał... aż w końcu w dyskusji kto kocha bardziej, rozerwiecie ta kolejkę na strzępy.
Post ten dedykuję wszystkim związanym z GKW niezależnie po której stronie plakatu się znajdują.
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
|
« Odpowiedz #69 : 25 Czerwca 2010, 12:39:06 » |
0
|
Zgadzam się. Konflikty nie są rozwiązaniem, a mogą byc ostatnim gwozdziem do trumny. Zwłaszcza bezcelowo upubliczniane konflikty.
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
OczeQ
SGKW
Długość toru:: 524 m
W terenie
Wariat torowy
|
|
« Odpowiedz #70 : 25 Czerwca 2010, 13:05:58 » |
0
|
(...)związanym z GKW niezależnie po(...)
GK D panie, GK D
|
|
|
|
Co za ponury absurd... Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?
|
|
|
Piotrek
|
|
« Odpowiedz #71 : 25 Czerwca 2010, 14:18:02 » |
0
|
Autorem plakatu nie jestem ja, także nie wiem skąd autor plakatu ma zdjecia. Na ten moment usuwam plakat i podaje odnośnik do strony operatora z rozkładem jazdy. http://gkw-gniezno.pl/55/Bilety_i_Rozk%C5%82ad_jazdy.htmlDo wypowiedzi kolegi 102N nie będę się ustosunkowywał. Jedynie co - 102N, znasz mój numer i adres e-mail. GKD panie, GKD
Od kiedy operatorem jest Biuro Utrzymania i Eksploatacji GKW to kolejka przyjęła nazwę Gnieźnieńska Kolej Wąskotorowa.
|
|
|
|
|
|
|
Marek Sz
SGKW
Długość toru:: 321 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #72 : 25 Czerwca 2010, 17:54:45 » |
0
|
GKD panie, GKD
Od kiedy operatorem jest Biuro Utrzymania i Eksploatacji GKW to kolejka przyjęła nazwę Gnieźnieńska Kolej Wąskotorowa. [/quote] I tym sposobem mała kolejka powiatowa zaczęła sie podszywać pod najstarszą polską wąskotorówkę
|
|
|
|
|
|
|
px48
|
|
« Odpowiedz #73 : 29 Lipca 2010, 16:19:26 » |
0
|
W najbliższy weekend (31.07-1.08) pociągi turystyczne zostały odwołane z powodu uszkodzenia torowiska.
|
|
|
|
|
|
|
Andrzej M.
Nowicjusz
Długość toru:: 35 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #74 : 02 Października 2010, 23:04:59 » |
0
|
Witam. Może do remontu torowiska da się zastosować przęsła ze Złotkowa. Leżały na terenie jedn.wojskowej w Powidzu.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
|
« Odpowiedz #75 : 02 Października 2010, 23:30:22 » |
0
|
Leżały Czas przeszły nie wróży dobrze. Dla przypomnienia: http://www.youtube.com/watch?v=M8nO1BwFZ0c
|
|
|
|
Żadna namiętność nie odziera umysłu równie skutecznie ze wszystkich władz działania i myślenia, co strach. (Edmund Burke)
|
|
|
andrzej2110
|
|
« Odpowiedz #76 : 02 Października 2010, 23:36:02 » |
0
|
Przecież to jego film
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Kucyk
|
|
« Odpowiedz #77 : 02 Października 2010, 23:45:48 » |
0
|
Wykopki Cię przemęczyły. Przecież wiem o tym! Tak tylko zastanawiam się, czy te przęsła nie uległy korozji nawskrośnej.
|
|
|
|
Żadna namiętność nie odziera umysłu równie skutecznie ze wszystkich władz działania i myślenia, co strach. (Edmund Burke)
|
|
|
2xm
|
|
« Odpowiedz #78 : 03 Października 2010, 00:25:26 » |
0
|
Myślę, że sztuki dematerializacji mógłby się u nas uczyć sam Copperfield... David Copperfield [bla, bla bla...] Jego najsłynniejsze sztuczki to spowodowanie zniknięcia Statuy Wolności, Boeinga, Orient Expresu. http://www.youtube.com/watch?v=lM3fsIBBAuc
|
|
« Ostatnia zmiana: 03 Października 2010, 01:22:09 wysłane przez 2xm »
|
|
Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #79 : 04 Października 2010, 17:23:59 » |
+1
|
Przęsła stoją w Gnieźnie,na platformach.Widać to chociażby na tych zdjęciach: http://picasaweb.google.pl/Kuba.Smoku/Weekend2728032010#5453746544802604210Szlak jest remontowany,lecz powoli i systematycznie.Na przyszły sezon będzie gotowy.
|
|
|
|
|
|
|
|