Świat kolejek wąskotorowych SMF
19 Kwietnia 2026, 22:41:09 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3] 4 5 6   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Transport ciągnika CW34  (Przeczytany 73788 razy)
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #40 : 06 Sierpnia 2012, 21:45:51 »
0

Mój tata był dowódcą czołgu w wojsku. Olej - 42 litry, paliwo, 200l na stronę. Zna Tetki jak własną kieszeń. Jak przygotujecie maszynę do odpalenia oferuję pomoc w uruchomieniu zapełnieniu zasobów olejowych i wodnych a i paliwowych częściowo tak by mój staruszek mógł wam pokazać jak się tym jeździ. Jakiś termin?
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4313 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #41 : 06 Sierpnia 2012, 21:51:33 »
+1

oferuję pomoc w uruchomieniu zapełnieniu zasobów olejowych i wodnych a i paliwowych
No i mamy kolejną, można by rzec konkurencyjną, propozycję pomocy. No to jak, Towarzysze, mamy pomóc? Pomożemy?

Na peronie zostało wszystko to Cię męczy.
Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.

*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
Paweł Niemczuk
Administrator
Długość toru:: 1840 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #42 : 06 Sierpnia 2012, 23:58:38 »
+2

Mój tatuś też był kierowcą czołgu i zgłasza gotowość wsparcia.
kiler021
SGKW
*
Długość toru:: 43 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #43 : 08 Sierpnia 2012, 09:49:03 »
0

Za to mój dziadek był specem od rozwalania ruskich i nazistowskich czołgów, więc również oferuje swoją pomoc Chichot
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #44 : 11 Sierpnia 2012, 19:40:37 »
-4

Za to mój dziadek był specem od rozwalania ruskich i nazistowskich czołgów, więc również oferuje swoją pomoc Chichot

No po rozwaleniu to będzie 20t czołgowego złomu.
kiler021
SGKW
*
Długość toru:: 43 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #45 : 13 Sierpnia 2012, 09:02:09 »
+5

No po rozwaleniu to będzie 20t czołgowego złomu.

Czyżbyś już miał chrapkę na jakiś interes?
wars98
Czytelnik

Długość toru:: 9 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #46 : 19 Sierpnia 2012, 20:54:21 »
0

A może Towarzystwo byłoby gotowe oddać ciągnik pancerny - np. w trwały depozyt - do muzeum (zgodnie z przepisami ustawy o muzeach) - na podstawie pisemnej umowy cywilnoprawnej - pod warunkiem remontu?
W zamian byłaby m.in. szczegółowa informacja czyj on jest, czyli o Towarzystwie.
Tak czy inaczej gratuluję Towarzystwu nabytku. Drugi CW - niestety - trafił z PLK Siedlce do handlarza militariami.  Niezdecydowany
buczek_pkp
Zawiadowca
Długość toru:: 405 m

W terenie W terenie

PKP InterCity, Wąski w Piasecznie

« Odpowiedz #47 : 19 Sierpnia 2012, 22:05:56 »
+1

Panowie, nie wiem czy się wydaje, ale odczuwam tu jakąś dziwną ciszę ze strony kolegów z GKW???   Czas na pisanie o malowaniu regeneracyjnym mają, a nie mają jak znaleźć 5 minut aby napisać co i jak z ciągniko-czołgiem???   Może jutro wstawią film z jazdy nim po Bytomiu    Czekamy dalej na info...
Mirek
Czytelnik

Długość toru:: 5 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #48 : 29 Sierpnia 2012, 21:21:34 »
0

Witam.
Praktyczne na co dzień mam do czynienia z jeżdżącym T-34 - jestem jego mechanikiem kierowcą. Czołg nie stoi na pomniku - bierze udział w zlotach militarnych.
Jak się sprawuje można zobaczyć tu: T-34 test czołga z Dąbrowy Górniczej.mp4
Jeżeli moja pomoc może się przydać to proszę o kontakt - tel. 602 361 849.
Zanim go się odpali to trzeba poświęcić masę czasu na przegląd techniczny który mu się z racji wieku i długiego postoju należy.
Pozdrawiam
Mirek
Czytelnik

Długość toru:: 5 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #49 : 02 Września 2012, 19:53:52 »
+2

Witam ponownie.
Przez te kilka dni miałem kilka telefonów, ale żaden od głównych zainteresowanych.
Wynika to chyba z  tego że CW34 już nie ma w Bytomiu - jest gdzieś na południowy zachód od Nas (w Polsce). Nie wiem czy to prawda - informacja pochodzi od pozytywnie zakręconego "kolejarza".
Była by to wielka szkoda - CW34 tak jak WPT34 to jeszcze większa rzadkość niż jeżdżące T-34.
Uruchomienie nie jest kosztowne, wymaga jedynie sporo nakładu czasu na przeprowadzenie porządnego przeglądu.
Pozdrawiam.
Mirek

Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #50 : 03 Września 2012, 18:47:43 »
+7

To jak, Panowie? Ciągniemy nadal wątek w przedszkolnym klimacie "wiem, ale nie powiem", czy w końcu znajdzie się odważny który opowie jak to z ciągnikiem było? No, śmiało towarzysze, śmiało!...

AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #51 : 03 Września 2012, 23:01:08 »
-2

Nie ma ciągnika na GKW Co? Shandlowali handlarze jedne czy co???
Jsz
Zawiadowca
Długość toru:: 403 m

W terenie W terenie

Jakub Szadkowski
« Odpowiedz #52 : 04 Września 2012, 05:41:14 »
0

Czyżby powtórka z rozrywki Co?
 Najpierw Oelka z Piotrkowa teraz ciągnik z Bytomia,pytanie co będzie następne.
Drodzy nieskazitelni MK róbcie dalej takie tyły wszystkim innym uczciwym organizacjom w tym kraju, a na pewno uda się pozyskać wiele nowego taboru i innych rzeczy od PKP i zakładów przemysłowych
P.S.
Taka sama patologia  panuje również niestety w środowisku miłośników komunikacji miejskiej(podobnie zhandlowano zabytkowy autobus podarowany z darmo przez przewoznika miejskiego z jednego z większych polskich miast, stowarzyszeniu miłośników komunikacji miejskiej  z innego miasta,a ci jak gdyby nigdy nic opchnęli go za sporą kasę prywatnemu przewoznikowi autobusowemu).
« Ostatnia zmiana: 04 Września 2012, 06:12:54 wysłane przez Jakub Szadkowski » Zapisane

Jakub Szadkowski
grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 847 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #53 : 04 Września 2012, 11:28:01 »
+1

Jakbub - Twoja wypowiedź to oskarżenie, przypuszczenie, pouczenie? Myślę, że łatwo foruje się wyroki dzieląc świat na biały i czarny a prawda leży gdzieś na szarym środku. Dlatego tym bardziej zachęcam kolegów z SGKW do podzielenia się wiedzą na temat tego tranportera i jego przyszłości. Przecież tutaj nie chodzi o to czy będzie on w Bytomiu czy Pcimiu Dolnym tylko czy zostanie zachowany a nie pocięty na żyletki, a tego w tej chwili nie wiemy. A z tego rodzą się coraz bardziej chore przypuszczenia i domysły które niczemu dobremu nie służą.

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
Ptr
Minister
Długość toru:: 1106 m

W terenie W terenie

FPKW

kolejka
« Odpowiedz #54 : 04 Września 2012, 11:56:31 »
0

@ osoba kompetentna z SGKW:" Oj już chyba czas najwyższy zająć oficjalne stanowisko, bo będzie zaraz wielki dym związany z różnymi czarnymi wizjami...

To jest przekaz.
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #55 : 04 Września 2012, 13:13:18 »
+1

...i ten wielki czarny dym zasnuje niebo, krowy przestaną nieść jajka, kury dawać mleko, będą łamane praw człowieka a całą Polskę i wszystkie CW-34 wykupi żydowski syndykat.

wars98
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #56 : 04 Września 2012, 19:25:32 »
+8

Brak informacji przez tyle czasu ze strony Towarzystwa staje się powoli dość wymowny. Wakacje się skończyły i może któryś z członków, a najlepiej ktoś z Zarządu szanownej organizacji mógłby wreszcie się wypowiedzieć w sprawie CW-34 i raz na zawsze przeciąć spekulacje?
Sprzedano, czy nie sprzedano i gdzie jest pojazd?
Pozdrawiam serdecznie
wars98
djsv
SGKW
*
Długość toru:: 79 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #57 : 04 Września 2012, 22:07:26 »
+2

Witam!

W sprawie CW34 może wypowiadać się tylko zarząd Stowarzyszenia, między innymi dlatego, że tam są osoby najbardziej związane z tą maszyną. Więc na głos szeregowych członków bym nie liczył (w tym mnie). Natomiast w związku z zakończeniem sezonu (w tym sezonu urlopowego), zarząd może się bez przeszkód zebrać i wystosować odpowiednie oświadczenie. Dodatkowo mogę też powiedzieć, że zarząd został trochę w tej sprawie ponaglony. Z tego co się dowiedziałem powinno się pojawić nie później niż do końca przyszłego tygodnia. Do tego czasu z wszelkimi teoriami spiskowymi prosiłbym się wstrzymać.

Pozdrawiam.
wars98
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #58 : 04 Września 2012, 22:22:30 »
0

O, to już coś. W takim razie cierpliwie czekamy. Serdecznie dziękuję za taki rzeczowy głos.
Pozdrawiam serdecznie
wars98
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #59 : 04 Września 2012, 22:27:57 »
0

A że tak zapytam: czy Kolega Djsv wydelegował się, czy też został wydelegowany do powyższego wpisu?

Strony: 1 2 [3] 4 5 6   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!