Świat kolejek wąskotorowych SMF
19 Kwietnia 2026, 22:30:36 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Transport ciągnika CW34  (Przeczytany 73729 razy)
djsv
SGKW
*
Długość toru:: 79 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #60 : 04 Września 2012, 23:00:00 »
+1

A że tak zapytam: czy Kolega Djsv wydelegował się, czy też został wydelegowany do powyższego wpisu?

Informacje uzyskałem z samej góry. Umieszczenie ich tutaj jest moją prywatną inicjatywą.
Mirek
Czytelnik

Długość toru:: 5 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #61 : 05 Września 2012, 06:15:08 »
0

A ja jeszcze mam nadzieję, że CW34 jest w Bytomiu.
W lipcu była jasna informacja:
"koledzy można  się dogadać w sprawie uruchomienia  tego czołgu ale jak już koledzy wpadną z wizytą lub wizytacją... Duży uśmiech
to będzie wskazane abyście  mieli przy sobie w zanadrzu:
kpl aku do rozruchu ciągnika,
kpl olejów do wymiany płynów ustrojowych w tym "maluchu",
kpl narzędzi potrzebnych do sprawdzeń odpowiednich punktów przewidzianych DTR lub innym wojskowym dokumentem aby się nie rozsypał od samej próby ruszenia,
jednego pana co wie które dźwignie do czego służą i co w jakiej kolejności pociągnąć tak jak np. na czajniku czy LXsie- Mrugnięcie bo trzeba pamiętać ze toto nie tylko jeździ do przodu i tyłu ale też potrafi w miejscu  w bok się obróćić
z dwie beczki paliwa do prowadzenia prób rozruchowych...i
i..... tu sobie można dopisać jeszcze listę
jak to wszystko macie na ladzie serdecznie zapraszamy"

Ta informacja podana była w lipcu.
Pozdrawiam
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #62 : 05 Września 2012, 08:17:49 »
0

No cóż, zatem CW34 jak pewnie większość się już domyśliła pojechał do nowego pana. Wszak po co miałoby być owo oświadczenie.

Jednak ciszę w tym przypadku wytłumaczyć można bardzo łatwo.

750mm.pl to forum dla miłośników, a nie handlarzy. Sugeruję zatem rozważenie zmiany forum. Komu sugeruję? Otóż nożycom, które same się za chwilę odezwą. Wszak w stół już uderzono.

Czyżby ktoś zmienił forum?
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4313 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #63 : 05 Września 2012, 08:42:26 »
0

Informacje uzyskałem z samej góry. Umieszczenie ich tutaj jest moją prywatną inicjatywą.

Oj, tylko żeby nie było powtórki z rozrywki, znaczy powtórki z rzecznikowania.

Na peronie zostało wszystko to Cię męczy.
Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.

*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
djsv
SGKW
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #64 : 05 Września 2012, 09:01:20 »
0

Prosiłem o powstrzymanie się od tworzenia teorii. Do tej pory pojawiły się dwie, więc prośbę ponawiam.

Oj, tylko żeby nie było powtórki z rozrywki, znaczy powtórki z rzecznikowania.

Herr Pony, nie szukaj na wyrost problemów. Jeśli coś zawale spotka mnie taki los, jak tego w przytoczonym przez Ciebie przykładzie. Mnie, nie Ciebie.

Pozdrawiam.
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #65 : 05 Września 2012, 09:41:47 »
+1

To taki żart na rozluźnienie atmosfery, która stała się niepotrzebnie ciężka, był. He, swoją drogą Kolega Djsv całkiem dobrze operuje specyficzną nowomową: w sprawie może wypowiadać się tylko zarząd, zarząd może się zebrać w związku z zakończeniem sezonu urlopowego, wystosowanie odpowiedniego oświadczenia, oświadczenie powinno się pojawić nie później niż do końca przyszłego tygodni.
Nie piszę tego by w jakikolwiek sposób deprecjonować Kolegę, ale ku uśmiechowi, gdyż zawsze trochę komicznie brzmią takie "oficjalne" posty. He, kojarzą mi się z  autorem ubranym w garnitur i krawat który wzorowo wyprostowany, z łokciami przyciśniętymi do równiutko boków siedzi przed klawiaturą (położoną na zielonym suknie) z poważną miną i zmarszczonym czołem tworząc owo dzieło. Na biurku stoi paprotka i karafka z wodą. W tle wisi portret Najjaśniejszego.
To tak na rozluźnienie atmosfery dodałem.

kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #66 : 05 Września 2012, 09:44:28 »
+8

A moze by tak ktos jakims konkretem w koncu rzucil? Prawda, jakakolwiek jest, i tak wyjdzie na jaw. Czy w waskotorowym grajdole wszystko musi sie odbywac w oparach ciezkiej konspiry?

*sry za brak ogonow - w pracy nie mam.

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
Leśny Dziadek
Dyrektor
Długość toru:: 919 m

W terenie W terenie

http://www.strzelnicahistoryczna.pl

« Odpowiedz #67 : 05 Września 2012, 11:17:09 »
0

"oficjalne" posty. He, kojarzą mi się z  autorem ubranym w garnitur i krawat który wzorowo wyprostowany, z łokciami przyciśniętymi do równiutko boków siedzi przed klawiaturą (położoną na zielonym suknie) z poważną miną i zmarszczonym czołem tworząc owo dzieło. Na biurku stoi paprotka i karafka z wodą.

No patrz pan, wypisz wymaluj to o mnie! Nawet paprotka w tle się zgadza.  Muszę zacząć dęte posty pisać  
A może nawet se awatara zmienię - który ładniejszy, hę?

grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 847 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #68 : 05 Września 2012, 11:18:28 »
+1

w oparach konspiry, pomówień i spekulacji. Jeden czuje się pewniej ważny bo ma tajemnice, drugi czuje się lepszy bo może tego pierwszego obsmarować. Proponuje powołać komisję śledczą lub poprosić o pomoc pewnego sejmowego eksperta

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #69 : 05 Września 2012, 11:28:25 »
0

A może nawet se awatara zmienię - który ładniejszy, hę?

W sumie trudno jeden avatar od drugiego odroznic hyhyhy

Pozdrawiam
Kalito
janeczek
Dyrektor
Długość toru:: 915 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #70 : 05 Września 2012, 11:32:06 »
0

Proponuje powołać komisję śledczą lub poprosić o pomoc pewnego sejmowego eksperta

I to jest słuszna koncepcja. Nareszcie coś sensownego 
djsv
SGKW
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #71 : 05 Września 2012, 11:37:24 »
+1

@Herr Pony,
proponuję poszukać w tym tekście 3 lub 4 teorii spiskowych lub jako alternatywę zrezygnowanie z degustacji swojego flagowego produktu o tak wczesnej porze. Oj Herr Pony, jakby głupota kwitła........... ale byś był śliczny .

A moze by tak ktos jakims konkretem w koncu rzucil? Prawda, jakakolwiek jest, i tak wyjdzie na jaw. Czy w waskotorowym grajdole wszystko musi sie odbywac w oparach ciezkiej konspiry?

W większości spraw może wypowiadać się każdy ze stowarzyszenia, ale nie wszystkich. Akurat w tej powinien to zrobić zarząd. Dlatego podkreślam, poczekanie kilku dodatkowych dni nikogo nie zabije.
Ptr
Minister
Długość toru:: 1106 m

W terenie W terenie

FPKW

kolejka
« Odpowiedz #72 : 05 Września 2012, 12:03:04 »
+2

Proponuje powołać komisję śledczą lub poprosić o pomoc pewnego sejmowego eksperta

I to jest słuszna koncepcja. Nareszcie coś sensownego  

To ja może zrobię grunt pod rzeczową dyskusję z udziałem sejmowego eksperta :

Sprawa tajemniczego zniknięcia CW34 pokazuje że budowa stowarzyszenia opartego na aparacie wywodzącym się z PZPR i SB była możliwa tylko pod warunkiem stworzenia gigantycznego systemu kłamstwa. Kłamstwa, w którym agenci komunistycznej bezpieki są bohaterami środowiska Miłośników Kolei, partyjni nadzorcy i niszczyciele polskiej kolei – wysokimi urzędnikami PKP PLK, a zwykli tchórze i złodzieje – naczelnikami. Założenia tego systemu najlepiej unaocznili nam jego współtwórcy - zarząd SGKW, uznając że na łamach 750mm.pl najbardziej właściwe będzie zachowanie milczenia w tej sprawie i mając nadzieję że wiadomość o tym nie dotrze do inicjatorów przekazania CW34 za pośrednictwem ludzi chorych z nienawiści. Ten świat odwróconych pojęć nazwano słusznie systemem łże-elit, które okupant próbował narzucić narodowi polskiemu po wyniszczeniu elit prawdziwych. I tak miało być wszędzie: w PTKW, FPKW, SKKW, TMKW i FBKL. PRLowskie  PKP-bis miały być ukoronowaniem tego procesu.*

A teraz do rzeczy: poczekajmy na stanowisko zarządu SGKW, bo mam wrażenie że zaraz na poważnie dyskusja przybierze taki kształt.

*) Parafraza http://pl.wikiquote.org/wiki/Antoni_Macierewicz#B
« Ostatnia zmiana: 05 Września 2012, 12:08:04 wysłane przez Ptr » Zapisane

To jest przekaz.
Janusz
SGKW
*
Długość toru:: 181 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #73 : 05 Września 2012, 12:53:54 »
0

Poczekajmy proszę do czwartku. Kol. Djsv nie jest jedynym w stowarzyszeniu, któremu zależy na zakończeniu tej sytuacji.  Dlaczego do czwartku? nie wiążą się z tą datą jakieś szczególne okoliczności, po prostu w wewnętrznej korespondencji określony został taki termin jako graniczny.
A nowomowa? cóż rzecz jest ważna, więc i język należy do jej powagi dostosować  
« Ostatnia zmiana: 05 Września 2012, 13:49:24 wysłane przez Janusz » Zapisane

785mm
djsv
SGKW
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #74 : 05 Września 2012, 14:41:28 »
-1

Zbyt mocnych słów użyłem więc wypadałoby wyedytować, żeby forum pozostało na jako takim poziomie (chociaż co się stało to nie cofnę), pozostawiam jedynie linki o wars98.

http://www.pasja-eksploracja.pl/forum/czy-wiesz-ze/wars98-zna-ktos-temata/
http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/463670,muzeum-broni-pancernej-nekane-donosami,id,t.html
http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/500168,muzeum-broni-pancernej-oczyszczone-przez-prokurature,id,t.html
http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/505021,poznan-spiskuja-przeciwko-muzeum-broni-pancernej,id,t.html?cookie=1

« Ostatnia zmiana: 05 Września 2012, 21:37:59 wysłane przez djsv » Zapisane
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #75 : 05 Września 2012, 14:44:09 »
+2

Co za różnica po co się interesuje. Nie tego dotyczy dyskusja więc nie powinien kolega odpowiadać. Widzę że prywatne śledztwo ala komisja ds. przemiału miału już zostało poczynione. Jak nie możemy wybronić się z własnej wtopy, zaatakujmy tych co nas podejrzewają tak?

Krótki kaszel, sprzedano CW34 dalej czy nie?
kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #76 : 05 Września 2012, 14:49:56 »
+6

W związku z powyższym. Panie wars98...   Panie Piotrze L. proszę o ustosunowanie się do tych informacji oraz podanie celu w jakim Pan się interesuje CW34.[/b]

No bez jaj. Interesuje sie bo sie interesuje. Uwazam, ze nie na miejscu sa takie publicznie przeprowadzane dochodzenia. Ale tez doskonale oddaja klimat panujacy wsrod "narodu", tej wiecznej konspiry, podejrzen itd. Nie lubie!

Pozdrawiam
Kalito
djsv
SGKW
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #77 : 05 Września 2012, 14:55:07 »
0

Zaznaczam, że to jest moja prywatna inicjatywa, nic ze stowarzyszeniem nie uzgadniałem, na to trafiłem przypadkiem.

Sądząc po tym co się działo z MBP, pobudki wars98 uważam za ważne.
« Ostatnia zmiana: 05 Września 2012, 15:11:05 wysłane przez djsv » Zapisane
kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #78 : 05 Września 2012, 15:04:42 »
+6

To w takim razie informujcie sie dalej o ciagniku poza forum. W momencie kiedy wchodzicie z rozstrzyganiem takich spraw w neutralne publiczne miejsca, na bok powinny isc jakies tam prywatne pobudki i podejrzenia. Umieszczajac informacje na forum publikujacy zgadza sie na to, ze bedzie to informacja publiczna, to chyba naturalne. A jak jest to informacja publiczna to moze byc czytana przez wszystkich bez roztrzasania kto jest godzien a kto nie. A jesli nadawca uwaza, ze ktos informacji nie powinien dostac to niech ja przekaze w adekwatny sposob (nie na forum).

Na forum prosze umiescic informacje wiazaca i nic wiecej. Nie przypuszczam, zeby czytelnicy byli zainteresowani jakimis personalnymi rozstrzygnieciami.

Pozdrawiam
Kalito
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #79 : 05 Września 2012, 15:52:10 »
+4

Trochę zaczynam się bać że i ja będę musiał tłumaczyć się z tego czemu interesuje mnie CW34. Nie mówiąc już o Koledze AXEL'u. Z pewnością Kolegi Kalito też pytanie prokuratorskie nie ominie. Jednak już boję się mniej gdyż takie zachowanie Kolegi Djsv jest prawdopodobnie spowodowane Jego wyjątkowo młodym wiekiem.
Taka rada od starszego Kolegi: Djsv sam apelowałeś o ściszenie w temacie. Żądasz czystości - zachowaj ją sam. Tym bardziej że z każdym postem jakoś tę piłkę w stronę własnej, bytomskiej bramki podkopujesz. Miej na względzie że obrońcy mogą nie zdążyć z blokadą, a bramkarz może nie złapać piłki...
Poczekajmy zatem na oficjalny odpowiedni komunikat zarządu który zebrał się po sezonie urlopowym. Gdy go otrzymamy przeczytajmy ze spokojem i szacunkiem dla piszących.
A potem, jak znam życie, zacznie się tradycyjna awantura, ale to już motyw na oddzielny wątek. 

Strony: 1 2 3 [4] 5 6   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!