Chciałem ją zrobić nie tyle na PRL "ścisły" co na mniej więcej początek lat 90tych - już nie PRL, ale jeszcze PKP. Ale to jest jeszcze wszystko płynne, bo póki co mam tylko wygenerowany teren i kuupę zdjęć, ale za poważniejsze prace jeszcze się nie zabrałem. Tyle że jest to plan gdzieś może na 2014, BKD ma jeszcze póki co tu piorytet - trzeba dokończyć tematy taborowe, a sporo tego jest..
--------------------------
Niestety padło forum msts.org.pl i nie wygląda jakby ktokolwiek miał chęć je reaktywować (żal.pl, panowie administracja, tyle powiem...) - wobec czego pozwolicie,że z relacjami z postępów prac przeniosę się tutaj, bo literalnie nie mam gdzie nawet o tym popisać..Obiecuję nie zasypywać i nie pisać o każdej wykonanej pierdółce.
Póki co mam daleko zaawansowane prace przy obiecanej na święta
[tak, wiem wiem...] nowej wersji packu lokomotyw Lxd2, premiera może jeszcze w tym tygodniu, a na pewno już w następnym.
Lista zmian:
- uruchomienie manometrów w kabinie (wreszcie...)
- poprawa i urealnienie właściwości trakcyjnych ( 4 Maybachy o różnym stopniu "zajechania", jeden Henschel - wyraźnie silniejszy niż reszta, po wyglądzie też będzie widać, która w miarę nowa, a która wyeksploatowana)
- nowe, wreszcie realne dźwięki - profesjonalny rejestrator ZoomH2N + Lxd2-465 - powiem tylko, że jest miodzio, wreszcie to gada jak Rumun, a nie jak nie wiadomoco
- porządny repaint numeru 282 przy użyciu fototekstur, a nie słabego kombinowania "na oko" z odcieniem. Stoi w Przeworsku pod szopą takie biedactwo, to ją chociaż wirtualnie uruchomiłem...
- poprawki mapowania tekstur w celu łatwiejszego przemalowywania modelu.
- postać mechanika w kabinie - przełączana odpowiednio do kierunku jazdy, oczywiście także wersja statyczna, nieobsadzona
- i jeszcze kilka drobiazgów w modelu 3d ważnych dla symulatorowców, niewidocznych dla normalnego użytkownika, służących optymalizacji pod kątem płynności ruchu, coby leciwy już silnik graficzny MSTS-a dawał radę.
No, tyle z nowości póki co. A po niej w przygotowaniu jest pack 3 sztuk Wls50 -ale to może na koniec wakacji..bo nie ja robię model, a tylko koordynuję działania