Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #20 : 20 Grudnia 2009, 16:54:50 » |
0
|
było głównie o kolesiu który komuś siekierą dał po łbie czy coś... Gmina Krasne nie może sobie schować ich na lepsze czasy bo pilnuje ich człowiek z unii :mrgreen: Ale w temacie: W rozmowie z Mintowskim usłyszałem, że nawet ten strucel 1784 ma być odbudowany!
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #21 : 20 Grudnia 2009, 23:19:58 » |
0
|
Wiesz Kucu... z powodu pewnych zachowań władzy lokalnej niestety do sprawy podchodzę na zasadzie jak zobaczę to uwierzę... Sporo było obiecanek...
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
Misiek_K
|
 |
« Odpowiedz #22 : 02 Lutego 2010, 12:11:22 » |
0
|
Poza tym projekt kolejki przewyższył projekt budowy pływalni w Przasnyszu (ze względu na zabytek). To akurat bajka. Pływalnię w Przasnyszu przerżnęli panowie samorządowcy, bo zamiast poprawić wniosek ze wskazywanych im błędów uważali, że kasa i tak im się należy.
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #23 : 02 Lutego 2010, 21:35:37 » |
0
|
Swoją drogą to co aktualnie się dzieje na MKD pomijając zawieruchę z S-7? Pozdrawiam, Przemek
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
maniekboro
Czytelnik
Długość toru:: 2 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #24 : 21 Sierpnia 2010, 15:30:44 » |
0
|
Witam serdecznie. w Mławie prace powoli posuwają się do przodu. Letni wagon i drezyna pomalowane i prawie gotowe do krutkiej niestety jazdy.Szlak wymaga jeszcze wielu napraw i uzupełnień.
|
|
|
|
|
|
|
michciu22
Zbanowany
Nowicjusz

Długość toru:: 25 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #25 : 21 Sierpnia 2010, 21:31:47 » |
0
|
Mam pytanie , jaki jest obecnie stan Lxd2-323  i czy można by było poprosić o zdjęcia drezyny i letniaka po odmalowaniu
|
|
|
|
|
|
|
Mario
Nowicjusz

Długość toru:: 15 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #26 : 21 Sierpnia 2010, 22:22:12 » |
0
|
Codziennie jesteśmy na MKD razem z Mańkiem_Boro, codziennie coś robimy krok po kroku, co już od dłuższego czasu przyniosło nie małe efekty. Oprócz tego często w weekendy do Lxd2 323 przyjeżdżają koledzy m.in. gagarek aby coś zdziałać i wreszcie ruszyć (są postępy). Jak wspomniał kolega Maniek wagon letni -choć jeszcze trwają przy nim prace- już olśniewa wyglądem, tak jak drezyna, którą wyremontowałem i wspólnie pomalowaliśmy. Byłem również na niejednej rozmowie w urzędzie miasta w wydziale promocji porozmawiać w sprawie kolejki, (wcześniej z Piotrem G. później sam) po czym okazało się że na burmistrza Mławy nie mamy co liczyć. Jedynie pani z wydziału promocji jest z nami zaprzyjaźniona i poprosiła nas o powtórne ustawienie wagonu przy trasie E7 na okres bitwy pod Mławą w celu zawieszenia na nim baneru zapowiadającego bitwę i za razem reklamując kolejkę. Ze względu na brak sprawnej lokomotywy w Mławie urząd miasta wypożyczył dla nas fadromę od firmy Artimex, która zaciągnęła owy wagon (platformę) na miejsce tuż obok trasy. A zdjęcia z wagonu letniego i drezyny pokażemy niebawem - jak skończymy. Cierpliwości! http://www.przeklej.pl/plik/19-08-10-1716-jpg-001ch2a6996u
|
|
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2010, 22:34:28 wysłane przez Mario »
|
|
|
|
|
michciu22
Zbanowany
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #27 : 21 Sierpnia 2010, 22:34:22 » |
0
|
A jakie są straty związane z pobytem Lxd2-293 i Wagonami w Przasnyszu , podobno są zdewastowane 
|
|
|
|
|
|
|
|
michciu22
Zbanowany
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #29 : 21 Sierpnia 2010, 22:54:51 » |
0
|
A te wagony co stoją z 293 jaki stan bo na zdjęciach wyglądał fatalnie 
|
|
|
|
|
|
|
Mario
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #30 : 21 Sierpnia 2010, 23:04:31 » |
0
|
Nic nie poradzę że wandale byli szybsi... człowiek się nie rozdwoi i nie pojedzie w środku nocy 40 km ich łapać... ale na szczęście zostali złapani i ich rodzice pokryją koszty.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #31 : 21 Sierpnia 2010, 23:33:59 » |
0
|
Kolegę Mario (miło powitać na zacnym forum 750, choć pożądana była by najpierw wizyta w temacie http://750mm.pl/index.php?topic=2263.0 ) zapytam o konkretną sprawę. Tylko proszę bez ściem, rozumiemy się?...  Czy hobbyści na Mławskiej KD działają w porozumieniu z kimkolwiek będącym obecnie zarządcą kolei czy raczej tak sauté?
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
|
|
|
Mario
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #32 : 21 Sierpnia 2010, 23:42:02 » |
0
|
Jak wiadomo w skład Sekcji Mławskiej Kolei Dojazdowej wchodzą aktywni wolontariusze. Hobbyści - nie złomiarze, nie złodzieje, tylko sympatycy. W wyżej wymienionym temacie złożę wizytę. Jeśli masz wątpliwości mogę Ci udowodnić mój status na tej kolejce na PW.
|
|
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2010, 23:46:00 wysłane przez Mario »
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #33 : 21 Sierpnia 2010, 23:47:31 » |
0
|
Echhhh... Znów będę musiał pisać p o w o l i
Czy działacie oficjalnie, czy tylko tak sobie odkrzaczacie w ramach hobby?
|
|
|
|
|
|
|
michciu22
Zbanowany
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #34 : 22 Sierpnia 2010, 08:31:18 » |
0
|
A czyją własnością są trupy Lxd2 stojące w Mławie
|
|
|
|
|
|
|
Mario
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #35 : 22 Sierpnia 2010, 10:35:11 » |
0
|
Czy działacie oficjalnie, czy tylko tak sobie odkrzaczacie w ramach hobby? Jak najbardziej oficjalnie, przy okazji hobby. jeśli chodzi o trupy Lxd2 stojące na zewnątrz to 2 sztuki nalezą do gminy a pozostałe 2 do PKP. Nie będę pisał numerów, bo tak naprawdę nie da się dojść jakie były w oryginale.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #36 : 22 Sierpnia 2010, 10:48:54 » |
0
|
Może nieprecyzyjnie sformułowałem pytanie, ale chodziło mi o to, czy LOT w końcu ruszył 4 litery i zajął się MKD, czy jest to kolejna prywatna inicjatywa spółki PG & Hobbści?
|
|
|
|
|
|
|
michciu22
Zbanowany
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #37 : 22 Sierpnia 2010, 11:52:43 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
tonsor
Zbanowany
Nowicjusz

Długość toru:: 40 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #38 : 23 Sierpnia 2010, 07:37:28 » |
0
|
Panowie należy zadać pytanie dlaczego lokomotywa Lxd2-293 stoi w Przasnyszu wraz z innymi wagonami? Dlaczego jest ona bez żadnych zabezpieczeń w postaci jakieś plandeki do jej przykrycia? Kto kto przyczynił się do tego, że tabor jet w Przasnyszu? Dlaczego wagonówka w Mławie jest nadal zajęta? Kiedy nasze lokomotywy, suwnica i wagony gniją na zewnątrz przez cały rok od 3 lat. Jaka jest rola Piotra Gajkowskiego na MKD?. Kto bierze pieniądze za milczenie i wychwalanie dokonań obecnej ekipy? Dlaczego przekupuje się dziecko mające ponad 10 lat sumą 100 złotych?, żeby nie wyszło na jaw, że lokomotywa Lxd2-293 została sprzedana. kiedy obecna ekipa opuści teren MKD?, rozliczając się z braku 20 transporterów, lokomotyw, części, młota, złomu i baraków mieszkalnych w ilości 4 sztuk oraz innych części. Dlaczego pan Piotr Gajkowski bezczelnie skłamał w artykule? '' Perypetie wąskotorówki'' z roku 2007 ''Głos Mławy'' mówiąc żę 3 sztuki transporterów trafiły do stacji Zbiersk w celu ich remontu, po czym nigdy do Mławy nie wróciły! Recydywa i to mocna. Ogarnij się pan z łaski swojej i poszukaj sobie miejsca na swoje wypociny gdzie indziej.
Pa
|
|
« Ostatnia zmiana: 23 Sierpnia 2010, 07:39:51 wysłane przez tonsor »
|
|
audienda et altera pars
|
|
|
|
|