mz
Nowicjusz

Długość toru:: 16 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #120 : 11 Stycznia 2013, 21:12:48 » |
+1
|
Ciekawy film dokumentalny o Mławskiej Kolejce, Polecam !!
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #121 : 12 Stycznia 2013, 21:18:42 » |
0
|
Dzięki, ciekawy materiał. Szkoda tylko, że "to se ne vrati pane Havranek..." 
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
Kaczor
|
 |
« Odpowiedz #122 : 12 Stycznia 2013, 22:33:33 » |
+3
|
NIby to tylko 15 lat temu a jakby cała epoka minęła.
|
|
|
|
|
|
|
brok
|
 |
« Odpowiedz #123 : 13 Stycznia 2013, 17:13:04 » |
0
|
No i film jest także o Rogowie, jak dla mnie miła niespodzianka w trakcie oglądania
|
|
|
|
Najpiękniejsze są takie podróże, Które pamięć na zawsze zachowa, Gdy dziewczyna jest piękna nad podziw, A kolejka wąskotorowa...
|
|
|
|
Kaczor
|
 |
« Odpowiedz #125 : 10 Lipca 2013, 20:58:33 » |
0
|
Skrót reportażu - wszyscy poza garstką zapaleńców mają KMD w dupie i niebawem podzieli los Nasielskiej...
|
|
|
|
|
|
|
Adam W
|
 |
« Odpowiedz #126 : 10 Lipca 2013, 21:22:18 » |
+9
|
Skrót reportażu - wszyscy poza garstką zapaleńców mają KMD w dupie i niebawem podzieli los Nasielskiej...
IMHO na każdej kolejce tak właśnie jest. Tylko te garstki zapaleńców są bardziej lub mniej produktywne. S pozdravem Adam
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #127 : 10 Lipca 2013, 21:31:08 » |
0
|
...zaś na niektórych kolejach, właśnie dzięki brakom w owych zapaleńcach, od lat normalność jest standardem.
Z perspektywy czasu można powiedzieć że Mława jest przykładem jak dobre chęci i pozytywna energia zapaleńców wielokrotnie przeistaczały się w chęci złe i energię destrukcyjną powodującą stany zapalne. Choć i tak niewiele to zmieni wobec położenia kolei mławskiej która nie miała szans na stanie się dochodową atrakcją turystyczną, a zatem nie miała przełożenia na poparcie władz samorządowych.
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #128 : 11 Lipca 2013, 01:19:47 » |
+4
|
Wszystko zależy od tego co garstka zapaleńców sobą reprezentuje niestety...
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #129 : 11 Lipca 2013, 23:48:44 » |
+4
|
Ariel- masz absolutną racje- pewien poziom musi być. Co do sytuacji energetycznej Kucu, ja bym dodał jeszcze nabieranie wody w usta w temacie papierologicznym, ale to tak BTW... (jako ten jeden z iluś tam zapaleńców, może też nie bez winy- w jakimś tam nieokreślonym stopniu i mający świadomość co i jak)... Mogę powiedzieć tylko tyle, poczekamy zobaczymy, może agonia,może powrót na szlak... Jak nie próbujesz nic nie masz... Owszem, władza ma sporo do powiedzenia- patrz casus konfliktu u.m.i g. Piaseczno z powiatem o kolejkę ( może trochę mylę fakty lub czegoś tam dokładniej nie pamiętam),ale wszyscy zastanawialiśmy się co dalej... Nie skreślajmy od razu wszystkiego jak leci ( nie ukrywam, sam mam pewne ale, ale...) No dobra, pozdrawiam z MMz, 3majcie się, Wasze zdrowie 
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #130 : 12 Lipca 2013, 09:59:44 » |
+2
|
Ariel- masz absolutną racje- pewien poziom musi być.
Gwoli ścisłości - czasy garstki mikoli za pomocą diaxa zbawiających świat mijają :-D.
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #131 : 12 Lipca 2013, 11:34:35 » |
+6
|
Teraz pojawiła się nowa kategoria - zbawiciel internetowy 
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #132 : 12 Lipca 2013, 17:30:20 » |
+5
|
Teraz pojawiła się nowa kategoria - zbawiciel internetowy  ...zwany też srakałą 
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #133 : 12 Lipca 2013, 17:41:46 » |
+4
|
Wydaje mi się że kategoria "zbawiciel internetowy", już w czasach gdy symbolem odbudowy kolei był sekator i łopata, miała się wyśmienicie. I nic nie zmieniło się w temacie...
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #134 : 13 Lipca 2013, 13:54:26 » |
+5
|
Ariel- co do poziomu- miałem na myśli raczej pewien poziom jaki trzeba sobą prezentować, ale cóż...czasem polaczkowatość wychodzi (przykład: https://www.youtube.com/watch?v=jQJRxG8xlfc -wersja z tekstem) Ponad to, większość z tu obecnych na forum ma może większe doświadczenie w branży, może i więcej "papierów" (uprawnień) w kolekcji, ale ćzy też ma prawo być wyrocznią?? Jak ktoś kiedyś pisał," nie chcesz pomóc, to chociaż nie przeszkadzaj". ps. Axel z polskiego na nasze przetłumacz: srakałaPozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #135 : 13 Lipca 2013, 21:08:20 » |
+1
|
ps. Axel z polskiego na nasze przetłumacz: srakała
Pozdrawiam
A to sformułowanie wzięło się z Pyskowic i odnosi się do krzykacza internetowego, którego ręce pracą się nie splamiły.
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #136 : 13 Lipca 2013, 21:40:37 » |
+1
|
A... teraz już jasne. Dzięki 
|
|
|
|
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #137 : 13 Lipca 2013, 23:05:11 » |
-1
|
ps. Axel z polskiego na nasze przetłumacz: srakała
Pozdrawiam
A to sformułowanie wzięło się z Pyskowic i odnosi się do krzykacza internetowego, którego ręce pracą się nie splamiły. Andrzejek?
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #138 : 18 Lipca 2013, 11:28:34 » |
+3
|
UWAGA
W związku z prośbą autora postu, podyktowaną korespondencją od autora wklejanego cytatu, post został usunięty. Przyczyną był argument, że cytat pochodził z zamkniętej grupy a jego autor nie wyraził zgody na upublicznienie. Oczywiście szanujemy wolę autora, jak i prośbę zgłaszającego i post usuwamy./GS
|
|
« Ostatnia zmiana: 22 Lipca 2013, 11:19:51 wysłane przez grzegorz_sykut »
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #139 : 18 Lipca 2013, 16:30:46 » |
0
|
Cóż... może i pozornie Ostrołęka nie ma nic wspólnego z Mławą, ale... Kiedyś, jakby nie było Mława i Ostrołęka miały połączenie KOLEJOWE(!!) Jechało się z Mławy do końca-st. Pasieki na obecnej linii29 i wsiadało do normalnotorowego pociągu. Miało to co prawda miejsce gdzieś koło I wojny światowej ale BYŁO  Jako ciekawostkę można traktować to iż, w Różanie przeprawa przez Narew następowała po wyjeździe z wąwozu jaki stanowił zjazd ze skarpy... A dodatkowo Ostrołęcka i Mławska kolej wąskotorowa to były 600'ki... Pozdrawiam...
|
|
|
|
|
|
|
|