Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 23:41:08 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nowe rozdanie w Krośniewicach.  (Przeczytany 82896 razy)
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #60 : 06 Stycznia 2020, 20:38:42 »
+1

1.
2.
3.
4.
5.
6.

Dobra Panie Pawle. Pragmatycznie rzecz biorąc - nic Pan nie wskóra próbując mnie w ten nieudolny sposób do czegokolwiek przekonać (to nie jest przekonywanie zresztą, to jest zwykłe, prymitywne odbijanie piłeczki - o tym mówiłem, że z takim skillem to Pan nigdzie nic nie ugra, może negocjacje to złe słowo, nie sobie Pan wybierze jakieś inne, które pozwoli Panu odkryć sens mojego wcześniejszego stwierdzenia, mi się nie chce). Mi też nieszczególnie zależy na tym, żebym to ja Pana przekonywał do swoich racji. Nie widzę w tym żadnego interesu. Tu mamy do czynienia z układem niesymetrycznym - chce Pan żebym coś dołożył do Krośniewic, to niech Pan mnie do tego przekona. W drugą stronę to nie działa.

A jako że nie działa to dalej dyskutować nie ma sensu bo szkoda czasu. Można tak żonglować postami jeszcze przez miesiąc i nic z tego nie wyniknie. Dla mnie na pewno nic nie wyniknie, dla Pana nie wiem, niewiele mnie to interesuje.

Dlatego z mojej strony koniec, odpuszczam. Chciałem sprzedać parę myśli, zachęcić do paru przemyśleń, niestety nie da rady, więc Panie Pawle - życzę serdecznie powodzenia w Krośniewicach, trzymam kciuki pomimo tego, że w powodzenie tego przedsięwzięcia nie wierzę. Mam tylko małą prośbę - chcielibyśmy tutaj w końcu usłyszeć o jakimś choćby małym sukcesie. Dopóki takiego nie ma, uznaję za bezsensowne zdawanie relacji z Krośniewic, bo po tylu latach to już troszeczkę zalatuje trollingiem. Czekam na wiadomość, że w końcu się coś udało.

I proszę niech mnie Pan nie traktuje jako przeciwnika (już się zaczęły pojawiać stosowne wpisy na fejsie). Ja nim nie jestem. Waszym przeciwnikiem może być pani burmistrz, pan ochroniarz a nie ja. Nie uznaję za prawdę hasła "kto nie z nami ten przeciwko nam". Ja nie jestem przeciwko. Chciałem tylko zdobyć parę informacji ale się nie udało.

Dlatego z mojej strony to tyle. Na dalsze posty nie odpowiadam, bo szkoda mojego czasu.

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
Jarek
Młotkowy
**
Długość toru:: 72 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #61 : 06 Stycznia 2020, 21:29:44 »
0

Co Pan będzie uważał za " mały sukces"? Pozdrawiam

rower szynowy
kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #62 : 06 Stycznia 2020, 21:33:17 »
+1

O na przykład to, że zostajecie operatorami, rada ściska Wam graby i daje pieniądze.
Czy to mały sukces? - Można by zapytać. Pewnie, że mały. Od tego właściwie się dopiero zacznie - otworzy pole dla dalszych sukcesów.

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Kalito
Jarek
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #63 : 06 Stycznia 2020, 21:41:30 »
0

O! Taki to już jest . Uścisnęliśmy sobie grany z Rada na Wigilii, ale żeby Rada miała wolną kasę, to jakby wpływu ie mamy

rower szynowy
kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #64 : 06 Stycznia 2020, 21:56:36 »
+3

Na wiele nie macie, to zupełnie normalne. Ewentualnie możecie przekonać Radę, że Wam te pieniądze warto dać - to możecie próbować zrobić. Jeśli się nie da to są 3 opcje:
1. znajdujecie inne źródło finansowania
2. zwijacie interes
3. bawicie się nadal na podobnym do obecnego poziomie zaawansowania - tu przyciąć krzaczek, tam pomalować ścianę, przejechać się kawałek rowerem szynowym czy inną drezyną.

Takie są rzeczywiste opcje, każda jest równowartościowa. Jeśli sprawa byłaby od razu postawiona jasno - słuchajcie, na kasę nie ma szans, ale my lubimy tę kolejkę, więc sobie będziemy machać sekatorem i malować drzwi od szopy - gwarantuję, że ani jedna gównoburza na tym forum by nie powstała.

Pozdrawiam
Kalito
Jarek
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #65 : 06 Stycznia 2020, 22:11:06 »
+4

Hm..ależ część z nas zawsze tak stawiała. No może z taką nadzieją, że kiedyś wreszcie przyjdą lepsze czasy. Juz to chyba kiedys pusałem, ale powtórzę, bylu u nas parę lat temu miłośnicy z Anglii. Dali taką radę, starajcie się aby chociaż grunt po ewentualnie rozebranej kolejce został w jednym ręku. U nich udało się tak odbudować kolejkę. I myśmy w tą stronę szli, staraliśmy się jak najwięcej zachować. A teraz jak poznać że czasy są lepsze? No pojawili się kolejni ludzie którzy mają to czego nam brakowało. Mają : doświadczenie, uprawnienia i taki entuzjazm jak my. Mamy dalej czekać?  W każdej podróży trzeba robić pierwszy krok i my robimy...dokąd dojdziemy? Nie wiemy...Najważniejsze że nic nie zniszczyły, trochę ochraniamy i naprawiamy no i o tu ukrywać dobrze się bawimy. 😉

rower szynowy
kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #66 : 06 Stycznia 2020, 22:14:54 »
0

No i tym optymistycznym akcentem zakończmy tę dyskusję.

Pozdrawiam

//edit: tak na koniec polecam lekturę tego postu i parę postów w prawo i w lewo: http://750mm.pl/index.php?topic=4719.msg81120#msg81120
Zdaje się, że obydwaj doszliśmy wtedy do tego samego co dzisiaj. No więc w tych dyskusjach jestem problemem ja albo Ty? Nie wydaje mi się. Jeszcze raz pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 06 Stycznia 2020, 22:25:00 wysłane przez kalito » Zapisane

Pozdrawiam
Kalito
mylene
Gość
« Odpowiedz #67 : 07 Stycznia 2020, 16:57:57 »
-3

Kalito, Twoim problemem jest to, że Ty nic nie możesz.  Chichot Tyle w temacie.
kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #68 : 07 Stycznia 2020, 17:14:25 »
-1

Haha czekałem na te błyskotliwe trzy grosze i się doczekałem. Brawo! Nigdy nie zawodzisz Chichot

Pozdrawiam
Kalito
mylene
Gość
« Odpowiedz #69 : 07 Stycznia 2020, 17:29:29 »
0

Haha czekałem na te błyskotliwe trzy grosze i się doczekałem. Brawo! Nigdy nie zawodzisz Chichot

Ty i parę innych osób też. Bywaj zdrów. Chichot

kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #70 : 07 Stycznia 2020, 17:30:38 »
0

Bywaj, dobrego nowego roku!

Pozdrawiam
Kalito
mylene
Gość
« Odpowiedz #71 : 07 Stycznia 2020, 17:31:51 »
0

Bywaj, dobrego nowego roku!
Jak już cokolwiek będziesz mógł, to zgłoś się.
Bez odbioru Chichot
kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #72 : 07 Stycznia 2020, 17:42:52 »
0

Nie za bardzo rozumiem co mam móc. Nie czuję żadnej niemocy, więc nie wiem o co Ci chodzi. W sensie, że przyjechać i pomachać łopatą?

Pozdrawiam
Kalito
mylene
Gość
« Odpowiedz #73 : 07 Stycznia 2020, 19:43:19 »
0

Nie za bardzo rozumiem co mam móc. Nie czuję żadnej niemocy, więc nie wiem o co Ci chodzi. W sensie, że przyjechać i pomachać łopatą?

Jak wyżej Chichot
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4309 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #74 : 07 Stycznia 2020, 19:48:03 »
+4

A może coś przepchać:

https://www.youtube.com/watch?v=f7scJESLla0

Na peronie zostało wszystko to Cię męczy.
Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.

*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
brok
Zawiadowca
Długość toru:: 424 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #75 : 07 Stycznia 2020, 20:52:25 »
+2

Niestety znów wybilo w internecie, a to nie służy sprawie...  Cóż, bez dyplomacji, nie naprawi się tej ubikacji...

Najpiękniejsze są takie podróże,
Które pamięć na zawsze zachowa,
Gdy dziewczyna jest piękna nad podziw,
A kolejka wąskotorowa...
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4309 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #76 : 07 Stycznia 2020, 22:51:45 »
0

Teraz trochę na poważniej. Mamy nagranie sesji z 30 grudnia. Oto one.
Na początku nic kolejowego się nie dzieje.
W godzinie 1:58 poruszony zostaje wątek ochrony stacji kolejowej po 1 stycznia. Okazuje się iż dotychczasowa, skonfliktowana z miłośnikami firma ma umowę do 31 grudnia. Gmina zamierza jednak wyłonić firmę na dwumiesięczny okres przejściowy.
W 2:09 dyskusja dotyczy spraw sądowych Gmina-PKP i dowiadujemy się kiedy nastąpi rozprawa.
W 2:36 głos zabiera Kolega Kajetan.

Podałem, co widziałem. Niech zaś każdy swe zdanie, co tam się odjaniepawla, sam sobie wyrobi.

Na peronie zostało wszystko to Cię męczy.
Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.

*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
mylene
Gość
« Odpowiedz #77 : 09 Stycznia 2020, 17:49:31 »
0

.. podjaniepawla, sam sobie wyrobi.

Podjanie bimbrowniku, zdanie na temat Was mam już dawno wyrobione Chichot  

* 82107356_2587957224824318_2459184989632200704_o.png (294.55 KB, 960x539 - wyświetlony 529 razy.)
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #78 : 09 Stycznia 2020, 18:09:43 »
+3

... najlepszym przykładem odrodzenia się KW jest koszalińska. Zaczynali z poziomu minus 10, nie mieli nic, a wkrótce zaczną remont parowozu.

Nie mieli również sytuacji że o jedną kolejkę konkurują dwie, a w szczytowym okresie trzy wzajemnie zwalczające się grupy interesów, które dla podkopania pod sobą wzajemnie dołków były gotowe do wzywania policji, straszenia prokuratorem i oczerniania "konkurentów" przed władzą miejscową.
Dla pamięci: http://750mm.pl/index.php?topic=4581.msg71177#msg71177

Nie mieli również miejscowego działacza z pomysłem na zagospodarowanie terenu po stacji.

Więc porównanie chybione jak kulą w płot.
Bardzo przepraszam, mogłem się powstrzymać, ale nie chciałem.
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2020, 18:27:25 wysłane przez Piottr_tt » Zapisane

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
andrzej2110
Minister
Długość toru:: 2697 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #79 : 09 Stycznia 2020, 19:20:01 »
+4

W Koszalinie przecież prezydent przeszkadzał chłopakom w reaktywacji kolejki. Nawet nie wpuścił do miasta ciężarówki z MBxd2. Z innym taborem też były problemy. Teraz jest inny prezydent i inne podejściem.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie pr
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!